Unohtunut vuosipäivä

Isyyspakkaus

Tässähän on alkamassa sellainen juhlakausi, että osa merkkipäivistä on vaarassa unohtua. Onneksi Puutalobabyn Kristaliinan eilinen juttu muistutti asiasta.

Tänään riemuitsen kanssanne siitä, että lähes tasan vuosi sitten meistä tuli kahden terhakan palmuvehkan omistajia!

Ennen tätä päätöstä mielessämme risteili paljon kysymyksiä: Olemmeko valmiit yrittämään kaikkien niiden epäonnistumisten jälkeen? Entä jos emme osaakaan kasvattaa niitä oikein? Jos ne eivät viihdykään meillä?

Vain muutama hetki myöhemmin, kaikkien yllätykseksi, kotiuduimme Ikeasta näiden uututtaan kiiltelevien palmuvehkakaksosten kanssa.

Ensimmäiset kuukaudet olin varma, että jonain aamuna ne ovat vain kuihtuneet pois.

Nyt uskallan jo iloita näistä kasveista ja voin olla varma, että ne ovat luonamme vielä huomennakin, vaikken ole kastellut niitä kahteen kuukauteen. Onneksi olemme saaneet näin helpot yksilöt.

Ja kyllähän minä olen ylpeä näistä. Aika kauniit, vaikka itse sanonkin. Välillä on vaikea uskoa, että juuri me olemme onnistuneet tässä.

En koe, että olisin menettänyt mitään, päinvastoin: olen saanut elämääni jotain sellaista, mitä siinä ei ole ennen ollut. Kasvien hoitamiseen käyttämäni aika lähentelee edelleen nollaa.

En usko, että olen muuttunut vuoden aikana viherpeukalona. Suhtaudun edelleen yhtä välinpitämättömästi muiden ihmisten viherkasveihin ja omianikin huomioin vain, jos muistan tai jos ne näyttävät selvästi olevan sen tarpeessa.

En halua jakaa muille kasvatusneuvoja, sillä jokainen tuntee varmasti omat kasvinsa parhaiten.

Jos mielesi tekee udella, koska aiomme hankkia niitä lisää, vastaan, että nämä kaksi riittävät toistaiseksi aivan hyvin. Eihän sitä koskaan tiedä, jos mieli muuttuu. Tässä ollaan kuitenkin sen ikäisiä, että meillä on vielä paljon aikaa hankkia lisää viherkasveja.

Kommentit

Vierailija H (Ei varmistettu)

Ahhahhahhaaa, kiitos päivän nauruista! Ja tietysti onnea koko perheelle!

Vierailija-ande (Ei varmistettu)

Mainio!

Onhan se noiden viherkasvien kanssa vähän sellainen homma ettei (nykypäivänä) ole koskaan liian vanha uutta hankkimaan :)

Outiko

Ahahahhahh! Kiitos Tommi, sumuinen päivä näyttää taas aavistuksen aurinkoisemmalta! 

Tommi K
Isyyspakkaus

My pleasure :)

Mertsi (Ei varmistettu)

:D hah hah, hauska!

Mertsi (Ei varmistettu)

Hieno muuten tuo postilokerikko(?). Mistäs moinen komistus on löytynyt?

Tommi K
Isyyspakkaus

Emmi Nuorgam: Yksilömme on saanut olla leikkaamatta, ja meillä ei ole ollut ongelmia sen luonteen kanssa. Sille kyllä jouduttiin tekemään kemiallinen kastraatio eturauhasvaivojen takia. Kasveille ei ole tehty muuta kuin kasteltu noin viisi kertaa vuoden aikana :)

Mertsi: Se on vanha amerikkalainen vankilan arkistokaappi, joka oli jotenkin kulkeutunut helsinkiläiseen myymälään ja sieltä Huuton.netiin. Sieltä meille.

Minde (Ei varmistettu) http://abitfunktional.blogspot.com

Hahhhhaaaa :D Tää oli ihan paras!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kerran kysyin kukkakaupassa, mitä olen tehnyt omani kanssa väärin, kun siihen tulee tummia läiskiä ja lehdet tippuu. Kuulemma kastellut liikaa, vaikka kastelin ehkä kahden viikon välein. Eli pitäkää kastelutahti, niin eivät kuole!

melkein puutarhuri (Ei varmistettu)

Olen töissä kasvikaupassa.
Palmuvehkaa mainostetaan meillä 'idioottivarmana' kasvina.
Se kestää kuivuutta
se kestää kosteutta
se kestää pimeyttä
se kestää aurinkoa. :)
Se on tosiaan ainoa kasvi mitä suositellaan kylppäriin pimeyden keston vuoksi.
Jos haluaa että se pysyy suunnilleen sellaisena kuin se on kaupasta ostaessa älkää kastelko kovin usein ja paljoa. ja lannoituksen voi melkein unohtaa.
Mutta Jos haluaa nopeaan ison näyttävä kasvin niin sitten lannoittakaa ja kastelkaa vähän runsaammin (mutta vedessä se ei saa kuitenkaan lillua), mutta antakaa mullan pinnan kuivahtaa kastelujen välillä. Se kuinka paljon ja kuinka usein kastelette riippuu täysin olosuhteista missä kasvi on. Tarkkailkaa kasvianne ja sen veden kulutusta. Talvella pimeän aikaan se tarvii vettä vähemmän ja kasvukautena (maalis-syys) enemmän. sama lannoitteessa. kasvukauden ulkopuolella lannoitteen voi vaihtaa merileväuutteeseen se auttaa kasvin pimeän ajan ylitse.
Jos kasvi alkaa täyttää ruukun, sen voi jakaa kahteen. Palmuvehka voi rikkoa ruukun juurillaan. Siksi suosittelisin että istutatte sen muoviruukkuun jonka sitten laitatte suojaruukun sisään. Siitä näkee helposti koska on ruukun vaihdon tai kasvin jakamisen aika: ruukku alkaa vääntymään ja juuret puskemaan reunoihin kuhmuja.
Ja anteeksi Tommi, jos nämä jakamani tiedot vähensivät onnistumisen tunnettasi! ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Toi oli siis niiiin hyvä : ) Vähän sarkasmia noille viime viikon kasvatusjutuille...

Vau mikä vauva!

"Mahdoton tappaa"? Mua masentaa, mun palmuvehka kuoli :(

Menin Stockalle ja pyysin pimeässä nurkassa kasvavaa kasvia jota ei tarvitse kastella oikeastaan ikinä. Myyjä ojensi minulle palmuvehkan ja sanoi että se kasvaa vaikka säkissä. Tunsin välittömästi että nyt löytyi se oikea. 

Vierailija May (Ei varmistettu)

Jes!

kultahillokala

mahtavaa:D nauratit mut, tänks!!

Kommentoi