Uskomuksista puheen ollen

Isyyspakkaus

Kuulin eilen, että anoppini oli kertonut Rouvalle myös uskomuksesta, jonka mukaan lapsesta tulee valehtelija, jos nimi ei tule papin suusta.

Että täällä kasvaa sitten kierosilmäinen valehtelija.

Kommentit

Amma
Why you little!!

Hyvä kato näin etukäteen tietää, osaa suhtautua jo ekoihin sanoihin oikein!

Todennäköisesti meilläkin voidaan valehtelun lisäksi varautua mm. nuorisorikollisuuteen ja vandalismiin, sillä lapsi on kirkkoon kuulumattomuuden lisäksi äpärä. Ei siitä varmaan ihmistä tule.

(uskomus schmuskomus sanon minä.)

Liv
Päiväuniaika

Auts sama täällä. Mun lapsesta kasvaa varmaan vielä lisäks joku kiero perverssi, kun eihän mulla ole miestä tai parisuhdettakaan. 

Tommi K
Isyyspakkaus

Ja sehän alkoi heti: ensimmäinen sana kun oli se Apua, vaikka mitään ei ollut hätänä!

Tommi K
Isyyspakkaus

Eihän niihin tietenkään oikeasti uskota, mutta... :)

Annika/Karkkipurkki (Ei varmistettu) http://www.karkkipurkki.com

Voi apua noita vanhoja uskomuksia ;D

Vierailija (Ei varmistettu)

Menin ihan sanattomaksi. Tukkajuttu ja killisilmät meni vielä huumorilla mutta tää oli kyllä jo tosi mauton.

Niihin ei oikeesti uskota mutta kerrotaan kumminkin? Millaisessa junttilassa vauvoja leimataan tällaisilla hauskoilla "kaskuilla"...

Tommi K
Isyyspakkaus

Se on se "vanha kansa", joka tällaisia on päästellyt suustaan. Löysin netistä aika hulvattomiakin uskomuksia, joista voisi kyllä tehdä oman postauksenkin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hmm, tavatessani kasteperheitä nimenomaan kehoitan heitä itse sanomaan lapsen nimen, se on teologisesti johdonmukaisempaa. Nimenhän antaa vanhemmat, ei pappi.
En kyllä ole aiemmin kuullut tästä uskomuksesta. Kylläkin sen, että lapsen nimeä ei saa kertoa ennen kastetta ettei peikko vie...
t. Pastori

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitähän meidän vapaiden suuntien edustajien lapsista sitten tulee? :D Nimi kyllä "annetaan" useimmiten seurakunnassa pidettävässä siunaustilaisuudessa, mutta lasta ei kasteta. Ja nimen nyt saattaa sanoa milloin kukakin, joskus se kerrotaan heti syntymän jälkeen (tai jopa ennen syntymää).

Tommi K
Isyyspakkaus

Meille pakanoille vanha kansa on ainakin tiennyt varman paikan, mihin joudumme ;)

Kyllästynyt (Ei varmistettu)

Meidän lasta ei kyllä tulla kastamaan ja ihan monestakin syystä.

Ensinnäkin mielestäni on väärin sitoa lapsi johonkin uskontoon ilman, että kuullaan hänen omaa mielipidettä asiaan. Tietenkään niin pieni lapsi ei voi päättää omasta puolestaan, mutta sitten odotellaan kunnes lapsi alkaa itse ymmärtää asioista ja tekee päätöksen omasta uskostaan tai uskomattomuudestaan. ;)

Ja toisekseen on mennyt hermo esimerkiksi Päivi Räsäseen joka latelee suustaan mitä lystää ja ihan protestina siitä että tuollainen ihminen voi olla MINISTERINÄ en kasta lastani. Tokihan se ei kirkon vika ole, että sellanen harakka on sellaisessa asemassa ja vielä sanelee mitä sylki suuhun tuo, mutta niin useinhan se kirkko on valtioon muutenkin liitetty niin miksei tässäkin asiassa.

Ja kolmannekseen, menimme kirkossa naimisiin (lähinnä siksi että mekkoni laahus oli niin upea että vaati sitä kirkonkäytävää ;)) ja toivoin ehdottomasti naispappia (koska haluan tukea naisten tasa-arvoa, edelleen kun on tätä "vanhaa kansaa" joiden mukaan nainen ei pappi voi olla! Tietysti mieluiten olisin halunnut kohupapin joka vaihtoi sukupuolta, mutta hän ei valitettavasti ollut saatavilla tänne meille). Noh, pappimme sairastui viikko ennen meidän häitä ja me saimme SOTILASPASTORIN! Olen ensinnäkin pakollista armeijaa vastaan ja ylipäätään SOTAA vastaan ja sitten minut vihkii SOTILAS! Ja toisekseen pappi puheli siitä miten avioliitto ja rakkaus kuuluu miehelle ja naiselle ja puolet vieraista edustaa homoja.. Että aikamoista silmien pyörittelyä tuli puolin sekä toisin. Olipas mukava kokemus tämä kirkossa vihkiminen. :) Eli lastamme en sinne vie. Menkööt itse kun tahtoo :D

Ja tosiaan lapsi on kyllä tuloillaan jo, jouluaattona paskalla tuurilla! ;) Ja onnea kierosilmäisestä valehtelijasta, selvää kansanedustaja ja ministeriainesta siis! ;D

Kyllästynyt (Ei varmistettu)

Ja siis sotilaspastori oli luonnollisestikkin mies! :) Vaikka enhän toki halua myöskään syrjiä miehiä ja olisikin ollut miespappi ihan ok MUTTA SOTILAS! Edelleen järkyttynyt tästä kaikesta..

Kommentoi