Uusi fanituksen kohde: Pikku Kakkosen Yökyöpelit

Isyyspakkaus

Ohoh, nyt Yle yllätti jälleen positiivisesti!

Kirjoittelin jokin aika sitten Ylen SuomiLOVE:sta, joka muuten sittemmin palkittiin myös kultaisella Venlalla vuoden parhaana viihdeohjelmana. Mutta nyt uusin fanituksen kohteeni on Pikku Kakkosen Yökyöpelit!

Kuva: Yle

Meille ei ole tullut tavaksi katsella lapsen kanssa lastenohjelmia tv:stä, ja Netflixistä katsellut Mimi ja Kuku ja Halinalletkin ovat jääneet lähes kokonaan pois.

Mutta lauantaiaamuisin, kun herään tytön kanssa siinä kahdeksan ja puoli yhdeksän välillä, katselemme aamupalan jälkeen hetken aikaa Pikku Kakkosta ja siihen perään vähän Galaxia.

En ole erityisemmin fanittanut yhtään lastensarjaa, jonka olen viime aikoina nähnyt, ja jotkut ovat vielä rasittavan hälyisiä. Erityisen allerginen olen sellaisia dubattuja piirrettyjä kohtaan, joissa ääninäyttelijät huutavat jollain kamalalla narisevalla nasaaliäänellä niin, että tekisi mieli laittaa äänet pois.

No mutta viime lauantaina Pikku Kakkosessa aloitti uusi kotimainen lastensarja, Yökyöpelit. Tyttö kertoi tykkäävänsä siitä paljon, ja varsinkin nähtyäni tänään sarjan toisen jakson jäin jo itsekin kovasti odottamaan seuraavaa!

Laadukasta, hyvin tuotettua lastenmusiikkiteatteria, jossa on hyvät näyttelijät. Rooleissa nähdään mm. Martti Suosalo, Seela Sella ja Vuokko Hovatta. Sarja perustuu samannimiseen lastennäytelmään, joka on pyörinyt Helsingin kaupunginteatterissa joitain vuosia sitten.

Erityisen ilahtunut ja vaikuttunut olin sarjan musiikeista, joiden takana on säveltäjä Anna-Mari Kähärä. Tekstit taas ovat peräisin Laura Ruohosen lastenlorukirjoista. Katso vaikka tämän linkin takaa löytyvä kappale, jonka esittävät Vuokko Hovatta, Paavo Kerosuo ja Emilia Nyman: Yökyöpelit jakso 2, kohdasta 3:42.

Huikeaa! Tätä lisää!

Yökyöpelit lauantaiaamuna n. 8:45 TV2:ssa
ja myös Yle Areenassa: http://areena.yle.fi/tv/yokyopelit

Kommentit

Ne nykyiset lastenohjelmat (ja dupatut) joissa hahmoilla tosiaan on semmonen kimittävä ääni ovat todella raivostuttavia. Ja se sama ääninäyttelijä on todella monessa lastenohjelmassa kimittämässä... 

Metsärusakko (Ei varmistettu)

Meilläkin tää oli hitti! Uppos hyvin niin 1- kuin 3-vuotiaaseenkin - sekä vanhempiin. Tätä lisää :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä huti, lapsi ihmettelee ja vanhemmat ihmettelee (vanhempien osalta ei olla musikaalifaneja ja lapsi kohta 3v.). Katsotaan sit mieluummin Musarullaata jo kolmannella uusinta kierroksella :) Mutta oikeasti, todella sekava ohjelma.

Tommi K
Isyyspakkaus

No mutta hyvä, että vanhemmat ja lapsi ovat samoilla linjoilla! Meillä taas lapsi pyyteli vielä illallakin, että "saisinko mä nähdä uudestaan sen mistä mä tykkäsin kovasti." Ja mähän kuuntelin tuossa pelkästään lauluja enkä yrittänytkään ottaa selvää juonesta :D

Hebs (Ei varmistettu)

Huippusarja! Oletko huomannut Yökyöpelit-konsertin Savoyssa maaliskuussa? Ostin juuri liput itselleni ja viisivuotiaalleni. Kähärän musiikki <3

Tommi K
Isyyspakkaus

No enpäs ollut huomannut. Kiitos vinkistä!

Pumpulipää

Wau ihan huikeeta! Hyvin tehty lastenkulttuuri on parasta.

Tommi K
Isyyspakkaus

On, ja Yle on kyllä erityisen kunnostautunut tässä.

Silli (Ei varmistettu)

Meillä on tämä kirjana, mutta en osaa lukea loruja, kun ovat jotenkin niin omituisia. Olenkin tätä sarjaa odottanut, jos ne lorut esitettäisiin niin, että lapsikin kiinnostuisi. Sarjan alku vaan on mennyt ohi. Täytyy katsoa Areenasta. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Vielä ehtii! Ensimmäinen jaksokin on katsottavissa vielä kahdenkymmenen päivän ajan.

Aurelia (Ei varmistettu)

Samaa mieltä, aivan huippusarja! Meillä tuon 2. jakson lempparibiisi oli "Mahtimummeli määrää". :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Muhun taas iski juurikin tuo "ei nukuta" tai mikä sen nimi sitten olikaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Sama :)) huvittavaa että 2,5v katsoi tätä myös naureskellen, siis voiko ton ikäinen tajuta itseironiaa!

Fanin äiti (Ei varmistettu)

Meillä 1 v 8 kk poika on täysin haltioitunut Yökyöpeleistä. Käy osoittelemassa ylähyllyllä olevaa padia vähän väliä, etenkin jos joku erehtyy laulamaan jotain noista kappaleista. On vähän korvamatoa pukannut, kun ollaan itsekin faneina hellytty näyttämään jaksoja aika monta kertaa. Nauraa ääneen vauvakaanille.

Mikään muu (Pikku Kakkosen) ohjelma ei ole tähän mennessä kiinnostanut läheskään tässä mitassa. Yökyöpelit on visuaalisesti ja musiikillisesti täysin ylivertainen, joten ei ihme, että kiinnostaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos tästä vinkistä. Päästiin vasta jaksosta 5 liikkeelle, mut heti koukkuuntu lapsi 6-vuotta ja perässä pikkuveli.

Kommentoi