Uusi päivä, uusi retki: Kahvila Siilistä Linnanmäen kautta Ahoritaan

Isyyspakkaus

Eilistäkin lämpimämpi ja aurinkoisempi sää saivat meidät hyppäämään myös tänään pyöriemme selkään ja retkeilemään Helsingissä ilman sen tarkempia suunnitelmia.

Olimme jo aiemmin ajatelleet käydä tutustumassa Kahvila Siiliin Käpylässä (Ilmattarentie 8), ja aurinkoinen sää vain vahvisti suunnitelmaa.

Ja miten viehättävä paikka olikaan!

Kahvila on vanhassa puutalossa keskellä Käpylän puutaloidylliä, ja poutasäällä brunssi kuuluu nauttia tietysti kahvilan pihalla. Arkisin kahvilassa on tarjolla keittolounasta, jota tarjoillaankin aina iltaan asti.

Brunssi sisältää kananmunan, avokadotoastin, jogurttia granolalla, omenamehun ja kahvin.

Haimme jälkiruoaksi vielä mantelimassalla täytetyn croissantin.

Pienen lapsen vanhempina arvostamme myös niitä tosi pieniä juttuja, joilla lapsiperheet tuntevat itsensä todella tervetulleiksi.

Saippuakuplat.

Katuliidut.

Aivan erinomainen brunssi ja hurmaava paikka.

* * *

Mitäs sitten? Mitäs jos käytäisiin Vekarakirppiksellä katsomassa tytölle kenkiä, kun se on vähän niin kuin tällä suunnalla? Ja sitten vaikka... Lintsille?

"Niin. Mä ajattelin, että voisi käydä Taidehallissa, kun siellä on nyt viimeistä päivää Julian Opien näyttely", Rouva pohdiskeli.

No mutta eiväthän nämä ole lainkaan toisiaan poissulkevia asioita!

* * *

Löysimmekin Vekarakirppikseltä (Intiankatu 20) etsimämme kengät ja polkiessamme Kumpulan läpi kohti Linnanmäkeä huomasimme Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan portin.

"Hei, pitäisikö meidän käydä katsomassa, mitä tuolla on?" huudahdin Rouvalle, kun olimme jo ohittaneet sen.

Kävimmekin kurkistamassa portin sisäpuolelle. Puutarha oli oikein viehättävä, ja yllätyimme siitä, miten iso se olikaan.

* * *

Linnanmäellä ihastelimme ääneen, miten mahtavaa on että huvipuistoon on vapaa sisäänpääsy ja että kaikkein pienimpien lasten laitteet ovat ilmaisia. On siis lähes sama tulla Lintsille kuin käydä leikkipuistossa. Paitsi että se on aivan eri juttu.

Kävimme tytön kanssa yhdessä Pallo- ja Rumpukaruselleissa ja Vankkuripyörässä, ja sen jälkeen pieni pääsi ensimmäistä kertaa aivan yksin Minikaruselliin!

Lupailin, että ensi kesänä, jos hän on metrin mittainen, hän pääsee jo useampiin laitteisiin.

* * *

Linnanmäen jälkeen Rouva pääsi Taidehalliin (Nervanderinkatu 3) Julian Opien näyttelyyn, ja oli siitä hyvin mielissään, sillä näyttely oli avoinna viimeistä päivää.

Ilman päiväunia sinnitellyt tyttö alkoi olla kuitenkin nälkäinen ja väsynyt, joten lähdimme pian etsimään ruokaa.

* * *

Retken päätteeksi kävimme vielä Kluuvin kauppakeskukseen avatussa Ahoritassa (Aleksanterinkatu 9) syömässä taco-päivällisen.

Kana-, possu- tuorejuusto ja lohi-ceviche-tacot, lisukkeena guacamolea, valkopaputahnaa ja riisiä.

Todella herkullista! Ja niin loistava sijainti Aleksilla! Tänne tulen kyllä toistekin.

Wau, mikä viikonloppu! On kuin olisi ollut pienellä lomalla jossain muualla kuin kotikaupungissaan.

Yksi ravintolavinkkikin jäi vielä jakamatta perjantailta, mutta palataan siihen omassa postauksessaan toisen kerran.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko tuota pyöränistuinta esitelty blogissa? Näyttää hyvältä kuvissa.

Ja tytön vaatteet myös - miten ihmeessä hänellä voi olla peräkkäisinä päivinä samat vaatteet, vaikka olette reissussa? Meidän muksuilla olisivat menneet likaisiksi jo ekalla ruokailulla, myös tuolla koululaisella...

Tommi K
Isyyspakkaus

No mutta jopas vain: http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/musta-istuin-ja-kukallinen-kypara. Kyseessä on Yepp Maxi -istuin, johon olemme olleet hyvin tyytyväisiä.

Ja kyllä, tytsyllä oli sama mekko molempina päivinä. Harvemmin meillä nykyisin menee vaatteet likaisiksi syödessä. Joskus toki.

Kommentoi