Uusi vanha pinnasänky

Isyyspakkaus

Rouva etsi tytölle pinnasänkyä pitkään. Se löytyi vihdoin Turusta, tai siis Huuto.netistä, ja saapui viime viikolla. Mittailin ja mallailin sänkyä eri kohtiin, mutta koska halusimme edelleen säilyttää lastenhuoneen runkopatjan, sänky sopi suht järkevästi vain yhteen paikkaan.

"Tämähän on vain väliaikainen ratkaisu, ja ei me ikuisesti tarvita täällä tätä isoa sänkyä", järkeilin. "Niin, eipä hän kyllä pitkään myöskään nuku pinnasängyssä", Rouva muistutti. Juu, täytyy vaan olla laittamatta nurkassa olevaan komeroon mitään, mitä tarvitsee usein. Tai mitään isoa.

Sänky on metallia, ja siinä on laskettava etureuna. Jos jaloista poistaa stopparit, etureunan saa laskettua maahan asti, jolloin sänky muuttuu sohvaksi.

Sängyssä on nyt viimekertaiset Ikean-tuliaiseni: jousipatja, petari ja muotoon ommeltu lakana. Reunapehmuste asennetaan sitten, kun tyttö alkaa nukkua sängyssä. Toistaiseksi hän nukkuu vielä joko Vaavisängyssä tai meidän välissämme.

Mutta mitenkäs lapsi pysyy punkassaan sitten, kun hän oppii seisomaan? Voin jo kuvitella hänet kellahtamassa reunan yli pää edellä. Hä?

Hetkinen, näen nyt yhtäkkiä seinässä olevan pistorasiankin aivan toisin silmin.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Mittailkaahan, ettei vauvan pää ole just sopiva, tai epäsopiva, tuohon pinnojen väliin, joka näyttää suhteellisen isolta. Niihinhän on nykyään jotain senttimääräisiä standardeja, ettei pää jää sitten jumeksiin, kun yrittää tunkea itseään sängystä pois :/ Mutta hiano sänky muuten kyllä, ei sillä.

Ja ilmoittaudun samalla blogin lukijaksi. Löysin tämän vasta ja se luo uskoa siihen, että miehistäkö joistakin sittenkin löytyy tuollaista antaumuksellista isyyttä. Inhan paljon netissä törmää vain niihin miesiin, joilla ei perhe-elämä niin kiinnosta. Ihan vilpittömästi toivotan todella paljon onnea ja iloa teidän elämään!

tilkkutäkki

Onpas nätti sänky, oikea löytö. No joo pistorasia ei ole niin hyvä juttu siinä, mutta eihän hänellä olekaan sängyssä mitään sellaista,mitä sais pistää siihen. Eikä tarvii pelätä sitä sängystä tippumista, koska silloin kun hän seisoo jo pidetään sängyn laita ylhällä kun vauva on sängyssä. Odottaen uusia kuvia sängyn käyttöönotosta nukkujan kanssa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Lallu: mitäs sillä on 5 kappaletta molempien käsien jatkona?

Vierailija (Ei varmistettu)

Miten teillä on toiminut vaavisänky? Harkitsen itsekin sen vuokraamista, mutta pelkään että jotenkin kaadan sen - onko se tukeva vaikka vauva nukkuu korkeammalla?

Myymi (Ei varmistettu)

Aiotteko raaskia laittaa lapsen nukkumaan yksin eri huoneessa kuin te itse?

SaaristonAkka (Ei varmistettu)

Aivan ihana sänky! Juuri palstan löytäneenä on pakko sanoa, että on tervetullutta vaihtelua lukea isän mietteitä :) Ja tykkään paljon myös Tommi sinun kirjoitustyylistä, huumori ja (itse)ironia kukkii. Keep up the good work ja ihanaa kesää teidän perheelle!

3kertaa3

Onpa kaunis, tuollaisesta haaveilin, mutta kiireessä (oli tosin turhaa, vauva koisasi pitkään kainalossa) päädyttiin Ikean pinnikseen.  Se oli lopulta hyvä ratkaisu:  pohjan saa laskettua lähelle lattiatasoa, kun pieni ihminen oppii seisomaan, eli pois kiipeily ei ainakaan helposti onnistu. Tuollaisilla asetuksilla, jotka kuvassa ovat, en antaisi seisomaan oppineen vauvan koisia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei saako ehdottaa? :) Mahtusko tuo sänky teidän huoneeseen teidän sängyn viereen? Jos laskee yhden laidan alas ja laittaa vanhempien sänkyyn kiinni, saa näppärän sivuvaunun :) vauva on vieressä ja ei tartte paffilaatikossa nukkuu, mutta kuitenkin omassa sängyssä ja sieltä näppärästi siirrettävissä syötölle. Itse haaveilen tuota systeemiä, kun sais hommattua sellasen sängyn, missä voi laskee laidan :)

Sofihelena

Kaunis sänky! Minuskista komppaan, että äkkiseltään näyttäisi siltä, että kun pieni nousee pystyyn, on tuosta sängystä luovuttava, ellei tuota pohjaa saa laskettua alemmas? Ainakin meidän jälkikasvulla on ollut kovaa yritystä ylittää korkeakin pinnasängyn laita ;)

PS. Kiva blogi, monesti olen jo pistäytynyt ja pistäydynpä varmaan jatkossakin. Tykkään sun tyylistä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Heiterve kaikille uusille lukijoille! Kiva nähdä täällä.

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Lilyyn, tekaise se. Ja sitten vaan kaikki uudet lukijat klikkaamaan "Seuraa palstaa".

Vierailija (23:20): Vauvan pää -asia kävi jo mielessä ja järkeilin, että reunapehmuste estää pään työntymisen pinnojen väliin. Kiitokset. Me miehet olemme siitä jänniä ihmisiä, että olemme vähän niin kuin yksilöitä :)

Lallu: Niin, tuo laita on kyllä vähän matala, vaikka se on yläasennossakin...

Vierailija (08:25): Lapsen sormet ovat kyllä pienet, mutta eivät ne taida aivan pistorasian reikiin mahtua.

Vierailija (09:49): Vaavisänky on toiminut erinomaisesti, ja on aivan loistavaa, miten helppo vauvaa on kärräillä paikasta toiseen. Sänky on hyvin tukeva, ja pyörät rullaavat kevyesti.

Myymi: Kyllä. Kun yösyötöt loppuvat, lapsi saa alkaa totutella omaan huoneeseensa.

SaaristonAkka: Kiitos, kiitos ja kiitos! :)

Minuskis: Juu, kyllä tämän sängyn kanssa pitää vähän miettiä, miten toimitaan, kun tyyppi alkaa seistä. Jos sänky ei toimi, niin sitten vaihdetaan toiseen. Kyllä tästä eroon pääsee ;)

Vierailija (13:09): Sänky ei valiitettavasti mahdu makkariimme. Huone on liian pieni ja erikoisen muotoinen.

Sofihelena: Kiitos! Tervetuloa uudelleenkin!

Lottanen (Ei varmistettu)

Täälläpä yksi, joka on juurikin tullut pinnasängystä pää edellä alas. :) Äitini oli onneksi jollain tasolla ehkä osannut ennakoida, että jotain tällaista saattaa joskus tapahtua ja oli laittanut säkkituoleja ja isoja tyynyjä pinnasängyn ympärille, joten selvisin säikähdyksellä. Itselläni kuitenkin oli melko "syvä" pinnasänky, että en sitten tiedä millä voimilla olen sieltä itseni ulos kiskonut.

chane (Ei varmistettu)

Ihana on sänky mutta ihanampi vielä tuo jalkalamppu!!! Mistä se on???? Onnea ja kaikkea hyvää kokoperheelle :)

Vierailija - supi (Ei varmistettu)

Itse kyllä yrittäisin tuunata tota pohjaa vähän alemmas niin menis pidempään. Se on tosi kaunis sänky! Toinen reunahan on seinässä kiinni ja päädyt ovat korkeat eli sitten tarvis vain askarrella toiselle laidalle jotain jatketta ton reunan alaosaa.

Itse tein meidän ikivanhaan laidattomaan pinnikseen (sitten kun ei enää toiminut sivuvaununa) korkean reunan paksusta puuvillasta. Yläosassa on paksu puurima, joka on porattu sänkyyn kiinni, ja alhaalla kangas menee patjan alle ja ihan toiseen reunaan saakka. Kankaassa on purjerenkaat eli sen saa narulla kiinni vastakkaisen reunan alaosaa (siis patjan alla).

Tommi K
Isyyspakkaus

chane: Lamppu on 1950-luvun ranskalainen Jielde-valaisin. Meillä on niitä kaksi lisää, ja kirjoittelin niistä aiemmin pienen jutunkin: http://www.lily.fi/juttu/1950-luvun-jielde-valaisimet. Lamput on huudettu Huuto.netistä, ja vink vink: siellä näyttäisi olevan niitä jälleen tarjolla.

Vierailija - supi: Kiitos vinkistä, harkitaan ratkaisua sitten, kun tyyppi alkaa pönkeämään itseään pystyyn.

Champagne ei jaksa rekisteröityä (Ei varmistettu)

Sitten kun lapsi putoaa pinniksestä päälleen lattialle niin on aika vaihtaa normaaliin sänkyyn tai avata laita;) On kyllä kivan näköinen pinnis mutta aika epäkäytännöllinen. Näin neljän lapsen äitinä käytännöllisyys on noussut arvoon arvaamattomaan:)

Chane (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä! Olen etsinyt meille sopivaa lattiavalaisinta jo jonkun aikaa ja tuollainen olisi ihan unelma. TOSIN eipä ole siitä edullisimmasta päästä mutta suunnitellahan saa :)

Annnnn (Ei varmistettu)

Missä tuo sänky menee nykyään? -kiinnostunut :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Edelleen käytössä ja sijaitsee tuossa samassa paikassa :)

Kommentoi