Uutta Telliskivessä: Frenchy, Sfäär Outlet ja Dadamora

Isyyspakkaus

Tallinnassa ei voi enää käydä käymättä matkalla Telliskiven alueella. Tälläkin kertaa päätimme käydä siellä lauantaikirpparilla ja muutamassa Telliskivi Loomelinnakin (Telliskivi 60A) pikkuputiikeista. Telliskiveen pääsee kätevästi raitiovaunuilla 1 ja 2, mutta kävelymatka vanhasta kaupungista ei ole kun puolisentoista kilometriä.

Alueelle on jälleen avautunut myös uusia ravintoloita ja kauppoja, mikä viestii siitä, että alue on edelleen varsinaisessa nousukierteessä.

Telliskivi Kirbuturg -kirpputori on näin keväällä B-rakennuksen Roheline Saalissa, jonka sisäänkäynti on mainion Pudeli-olutbaarin vieressä.

Olimme liikkeellä sen verran myöhään, että osa myyjistä oli jo pakannut kamansa.

Saalis jäi myös laihaksi. Vain tyttö löysi itselleen jotain kivaa: My Little Ponyn, jolla on pitkä kimaltava harja. 80 senttiä.

Alueen uusista ravintoloista päätimme testata ranskalaiseen ruokaan ja viineihin erikoistuneen Frenchyn, joka sijaitsee samassa B-rakennuksessa kirpputorin kanssa.

Vuohenjuustosalaatti, paistettu meribassi ja kasviksista tehty tarte tatin olivat kaikki erittäin hyviä, ja paikka tunnelmaltaan hyvin rento. Suosittelen lämpimästi.

Loomelinnakin pikkupuutikeista Rouvan suosikki on Les Petites, josta hän löysi nytkin jotain pientä. Itse ihastuin T-paitaan, johon voi piirtää liidulla.

Telliskivi 60a-rakennuksen viereen on valmistunut viime käynnin jälkeen uutta liiketilaa, kun Telliskivi 60:ssa sijaitseva vanha talonrotisko on riisuttu luurangoksi ja kuorrutettu uudelleen. Yksi tässä talossa sijaitsevista liikkeistä on lastenvaatteita ja leluja myyvä Nona. Ehdottomasti käymisen arvoinen pienten lasten vanhemmille.

Yksi Nonan edustamista merkeistä on Dadamora, ja kävikin hauskasti, että huomasimme Dadamoralla olevan saman kadun varrella, toisella puolen tietä, oma liikkeensäkin (Telliskivi 57).

Pieni sai tämän söpön koirapaidan itselleen.

Erikoisin uutuus oli kuitenkin Sfäär Outlet, joka on rakennettu lastulevystä yhteen Telliskivi 57:n halleista.

En valitettavasti löytänyt itselleni sellaista paitaa, jota etsin, mutta kyllähän tuolla poiketa kannattaa, jos siellä päin liikkuu. Taisin lukea jostain, että liike on auki vain lauantaisin.

Telliskiven nousu säteilee myös lähialueelle, ja vain muutaman korttelin päässää Loomelinnakista sijaitsee Ravintola Fabrik (Vabriku 6), joka on monien mielestä kaupungin paras ravintola. Kävimme testaamassa sen päivän päätteeksi. Siihen palaan kuitenkin omassa postauksessaan toisena päivänä.

Kommentoi