Vanhan maan uusi siideri

Kaupallinen yhteistyö: Hartwall?bn=16318507;1x1inv=1;srctype=3;ord=[timestamp]

Mikä tekee hyvän siiderin? Raikas omenaisuus, ei liiallinen makeus, jääkaapin kylmyys ja tietysti sopiva tilanne, jossa nauttia juomaa. Sain Hartwallilta maistettavaksi uutta Happy Joe Old Country -siideriä, jota pääsin nautiskelemaan puutarhatöiden lomassa.

IMG_4241.jpg

Yksi asia, joka puutarhamökillämme on yllättänyt, on isututuksiin tarvittavan mullan määrä. Ostimme ensin kukkapenkkejä varten 1000 litraa multaa ja todettuamme, että se ei riitä mihinkään, kävin ostamassa vielä 1500 litraa lisää pelkästään kasvatuslaatikoita ja kasvihuonetta varten.

img_4201.jpg

Sain viimeisimmän multatilauksen lavalla puutarhamökkimme portille, josta kannoin säkit odottamaan kasvatuslaatikoiden perustamista. Epäilen, että sekään ei tule riittämään kaikkiin ruukkuihin kasvihuoneessa.

IMG_4256.jpg

IMG_4250.jpg

Siideri on minulle kesä- ja erityisesti mökkijuoma. Kylmä kupliva juoma maistuu mainiolta Etelä-Savon mökillä saunan jälkeen, ja nyt puutarhamökillä se virkistää mukavasti lämpimänä päivänä, kun puutarhatöissä tulee hiki. Kyllä: niitäkin päiviä oli jo viime viikolla, ja eiköhän kesä tuo mukanaan myös tämän päiväisiä parempia säitä.

IMG_4359.jpg

Happy Joe Old Country on jo aiemmin markkinoilla ollutta Happy Joe Cloudy Applea kuivempi ja omenaisempi, ja se sopii myös paremmin omaan siiderimakuuni, sillä juon siiderini mieluiten kuivana ja omenaisena.

Happy Joe Old Country -siiderin omenat ovat peräisin Altes Landin alueelta Saksasta, mistä myös siiderin nimi, vanha maa, tulee. Alue on yksi Euroopan suurimmista omenankasvatusalueista, ja sen perinteet ulottuvat peräti 1300-luvulle. Siiderin maku on peräisin yhdeksästä omenalajikkeesta kuten Jonagold, Elstar, Braeburn ja Gala. Lopputulos on raikkaan kirpeä ja luonnollisen omenainen.

IMG_4334.jpg

Maku toi mieleen oman omenamehumme, jota sain viime kesänä puutarhamökin puista 80 litraa. Reilusti enemmänkin olisi tullut, mutta se määrä tuntui riittävältä. Viimeinen mehupullo juotiin vain muutama viikko sitten.

Nyt odottelemme omenapuiden kukkimista, joka on viivästynyt kylmän kevään vuoksi. Ensimmäiset nuput ilmestyivät viime viikolla, ensimmäinen kukka oli auennut kuulemma eilen.

IMG_4293.jpg

Kyllä se kesä sieltä tulee, eikös niin?

IMG_4285.jpg

 

Koska kyseessä on kaupallinen alkoholipostaus, kommentointi ja jakamismahdollisuus on poistettu käytöstä.

Seuraa Happy Joeta myös Facebookissa: facebook.com/happyjoecider.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *