Varvasjuhlat

Isyyspakkaus

Miksi kutsutaan brunssia, joka alkaa klo 13 ja loppuu pikkutunneilla? Brinner vai Bupper? Entä varpajaisia, jotka pidetään puoli vuotta myöhässä, joissa on paikalla koko perhe ja johon saapuu reilut parikymmentä läheisintä ystävää perheineen? No, sellaiset meillä oli lauantaina. Varvasjuhliksi niitä kutsuimme.

Koska isä ei saanut järjestettyä varpajaisia ajoissa ja äitikin halusi juhliin mukaan, päätimme järjestää puoli vuotta täyttäneen tyttäremme kunniaksi pitkän lauantaibrunssin. Vieraat oli kutsuttu paikalle klo 13 alkaen, milloin heille parhaiten sopii, ja viihtymään juhlissa vaikka iltaan asti. Ja näin he tekivät, kukin omassa tahdissaan.

Alku-, pää- ja välijuomana toimi mimosa: appelsiinimehua ja skumppaa. Ja muutama skumppapullo taisi mennä ihan raakanakin illan mittaan.

Vieraiden saapuminen eri aikoihin aiheutti haasteita ruokalogistiikalle. Menu oli suunniteltu niin, että syötävää voi lämmittää vähitellen lisää jääkaapista, mutta ruokien jäähtyminenkään ei haittaa.

Menu

 • punajuuri-halloumi-couscous-salaatti
 • perunarieskaset
 • hummus
 • savumuikkutahna
 • perunapizzaset
 • naudanpaistipizzaset
 • sipulipiirakka

Pieni tyttö kiersi jälleen sylistä syliin koko päivän hermostumatta - ja nukkumatta - kertaakaan. Varsinainen bilehile, isäänsä tullut.

Välipalaksi tarjolla oli puolukkasmoothieta.

Jälkiruokapöydässä makeannälkää sammuttivat

 • tarte tatin ja vanilja-jogurttikastike
 • pähkinä-suklaakakku ja mansikkakastike
 • suklaakeksit.

Isäntäväki sai yllättäen valtavasti lahjoja. Oi, miten söpöt tossut! Ja kaunis mekko! Kaksi! Herkkuja! Ja kaikkea muuta! 

Juhlat päättyvät aina kovin nopeasti. Vaikka nämäkin kestivät kellon ympäri, tuntuu, että niin monen kanssa olisi voinut turista vielä pidempäänkin.

Juhlien pikkuemäntä poistui seurasta kahdeksan jälkeen ja nukkui yönsä makeasti.

Viimeiset vieraat poistuivat kahdelta.

Ai niin, näkyivätkös ne varpaat jossain kuvassa?

 

P.S. Lähiviikkoina luvassa seuraavat reseptit: sipulipiirakka, perunarieskat, pähkinä-suklaakakku ja tarte tatin.

Kommentit

Tica
pied-à-terre

Meilla vastaavia tilanteita (syomista ja ystavia kellon ympari) on kutsuttu nimella dunch, etenkin loppua kohden kun kaavitaan viimeisia ruuan rippeita ja alkuillan kaunis kattaus on muisto vain! Rakkaalla lapsella on monta nimea, syominen kellon ympari kannattaa aina.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja savumuikkutahna! Muistelisin, että täällä sellainen ohje löytyisi jo, mutta nopealla etsimisellä en siihen törmännyt.

Hauska idea järjestää varvasjuhlat, johon voi kutsua niin mies- kuin naispuolisiakin vieraita. Useat ystävät varmasti haluavat tulla katsomaan - ja juhlimaan - vauvaa, mutta sellaista virallista juhlaa ei, johon kutsutaan kavereita mutta ei sukulaisia ei taida olla. Tässäpä mainio idea!

-Anna

Hosuli
Hömppäblogi

Aaaaah minkä näköisiä ruokia! Oijoi. Tuollaiset juhlat on niin kivoja.

Hosuli
Hömppäblogi

Ai niin ja mimosa on paras drinkki ja tuo kuvan pullo ihan paras luomukuohari.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämäpä oli mukava tapa juhlia niiden perinteisten varpajaisten sijaan :)
Tällaisesta soisi tulevan useammassakin perheessä tapa, ehkä mahdollisesti itsekin voisin toteuttaa samalla ajatuksella juhlat tulevan vauvan kunniaksi, kunhan nimiäiskekkerit on ensin saatu juhlittua :)

annemi

Odotan täällä innosta soikeana reseptejäsi ;) ja kuvissa vilahti lempparikuplivani, nam. Olisipa jo perjantai!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tyttö on isäänsä tullut myös ulkonäöltään, ainakin puolivuotiaana hänessä on munsta selvästi isänsä näköä. Tämä voi tietysti muuttua ajan kuluessa...

Kristaliina
Puutalobaby

Oi, tällaiset varvasjuhlat voittavat kyllä perinteiset varpajaiset mennen tullen. Me ollaan kans monestikin puhuttu siitä, miten älytön ajatus olisi ollut, että mies olisi lähtenyt vaan ryyppäämään silloin alkuaikoina - vaikka jo äidin ja vauvan laitoksellaoloaikana niin kuin kai tapana on. Hih sehän ei raaskinut varmasti minuuttiakaan olla pois meidän luota...

Okei se perinne sopii varmaan joillekin, mutta ei meille. Varvasjuhlat kuulostavat kyllä paljon-paljon hauskemmilta. Ja sai varvassankarikin olla mukana :)

Monsteri lauma

Tälläiset juhlat kyllä kelpaisi minullekkin!

pitäneekin laittaa harkintaan,tytölle ikää tulee kylläkin jo 8kk mutta jos jotkut "juhlat" koitaa keksiä tässä.

Teidän tyttö on kyllä niin paljon meijän rönsy-rinsessa Veeran näköinen,Hiuksiaan myöten :) pari kertaa blogia lukiessani olen nopeasti vilkaissut että mitä meijän tytön kuva tuolla tekee :)

Noo (Ei varmistettu)

Saisiko lisäksi savumuikkutahnan reseptin?

Tommi K
Isyyspakkaus

Tica: Haa, dunch onkin uusi termi. Hauskaa :)

Savumuikkutahnan reseptiä kaipaaville (Anna ja Noo):

Tahna oli hyvää, mutta ei reseptinä niin erikoinen, että jaksaisin tehdä omaa postausta. Tässä tulee:

Tahnassa on yksinkertaisesti

 • Puula-särpimen öljyyn säilöttyjä savumuikkuja valutettuna ja haarukalla hienonnettuna
 • smetanaa
 • valkopippuria
 • kevätsipulia ja
 • sitruunamehua.

Kaikki vaan keskenään sekaisin sopivassa suhteessa. Pitää maistella, mikä tuntuu hyvältä.

Tahnan voi varmasti tehdä mistä tahansa savukalasta ja lorauttaa vaikka hieman öljyä sekaan, jos käyttää muuta kuin öljyyn säilöttyä kalaa. Puula-särpimen muikut on kyllä sikahyviä, ja me tykätään syödä niitä vaikkapa ihan salaatin lisukkeena.

Hosuli ja annemi: Parés Baltà Brut on kyllä erinomaista hinta-laatusuhteeltaan. Illan mittaan testatiin myös Alkon tilausvalikoiman Emma-cavaa, jonka huomasin vasta jälkikäteen samaksi tavaraksi :D Tuhottiinpa siinä myös uusiseelantilainen Lindauer Brut Cuvée ja Alsacen Fernand Engel Brut Chardonnay. Mutta parhaasta drinkistä olen eri mieltä. Paras drinkki on mojito. Sitä emme tarjoilleet tällä kertaa ;)

ja annemi: Rouva tuossa juuri vartti sitten paisteli lisää rieskoja ja mittaili aineiden suhteita. Tulossa, tulossa.

Vierailija (22:35): Rouvaahan ette ole täällä nähneet, mutta kyllä kaverit ovat sitä mieltä, että hän näyttää yhä enemmän äidiltään. Hän myös muistuttaa huomattavasti äitinsä vauvakuvia muuten paitsi nenän osalta. Se taitaa tulla sitten tältä puolelta.

Kristaliina: Juuri näin, en minäkään malttanut lähteä silloin mihinkään, kun hän oli viikon tai parin ikäinen. Ja kyllähän ylpeä isä esittelee kaunista tytärtään mielellään kaikille. Ja kun hän on niin kovin iloinen vieraistakin... :)

Jonnaa: Hauskaa! No, on teillä sitten kaunis tytär.

Tommi K
Isyyspakkaus

"Rouvaahan ette ole täällä nähneet, mutta kyllä kaverit ovat sitä mieltä, että hän näyttää yhä enemmän äidiltään."

Ei, ei, ei näin pitänyt kirjoittaa! :D

Rouva kyllä varmasti muistuttaa äitiään, mutta tässä piti lukea, että tyttö näyttää äidiltään.

Kommentoi