Vauvaelämään tutustuminen

Isyyspakkaus

Katso, ei letkuja eikä piuhoja! Ja teippiliimatkin on putsattu pois hiuksista!

Olemme päässeet muutenkin kokeilemaan lähes tavallista elämää vauvan kanssa, sillä saimme eilen vauvan vierihoitoon ja perhehuoneen Kätilöopiston 9. kerroksesta.

Perheen vanhemmat lapset eivät valitettavasti saa yöpyä perhehuoneessa, mutta saimme onneksi tytön mummon ja papan hoitamaan häntä lyhyellä varoitusajalla.

Tästä tuli siis varsinainen win-win-win: isi ja äiti pääsivät tutustumaan vauvaelämään, mummo ja pappa pääsivät tapaamaan pojanpoikaansa ensimmäistä kertaa ja tyttö sai leikkiä papan kanssa parin päivän ajan.

Niin, mehän todella ajattelimme lähteä kotiin jo huomenna. Pojan kunto on kohentunut niin paljon, että ainoa syy olla edelleen sairaalassa on seurata, miten hänen syöntinsä lähtee sujumaan. Ja hyvinhän se on lähtenyt.

Vielä joudutaan turvautumaan pumppumaitoon ja pulloihin, mutta nyt näyttäisi, että on kaikki edellytykset siihen, että niistäkin päästäisiin eroon. Ilmoitimme siis hoitajille, että lähdemme huomenna, ja sovimme sitten mahdollisesti jonkin kontrollikäynnin poliklinikalla myöhemmin.

Sairaalan 9. kerros on rauhallinen ja kotoisa. Vähän niin kuin hotelli, mutta ilman ruokatarjoilua.

Olemmekin ottaneet kotoa mukaan jotain väli- ja aamupalaa (ja oman pressopannun), ja pääruoat on tilattu sitten Woltin kautta ovelle kuljetettuina.

Ihan älyttömän kätevää!

"Hei, tuolla näkyy Linnanmäki!"

Saimme muuten vihdoin selville myös pojan syntymäpituuden. Se oli 53 cm, eli hän oli syntyessään 5 cm siskoaan pidempi ja 700 g painavampi. Pitkä ja hoikka poika - ei näytä siis tulevan isäänsä. Ja saas nähdä, onko hän kasvanut jo ulos pienimmistä vauvanvaatteista, joita odottaa kotona.

Pieni isosisko odottaa meitä kaikkia kotiin jo niin paljon!

Kommentit

Aivan mahtavaa. Nyt nautitte vaan vauvantuoksuisesta elämästä ja täysimetykselle on varmasti hyvät edellytykset. Ihania hetkiä sitten kotona. 

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Toivotaan, että se nyt alkaa sujua. Poika on vaan niin ehtinyt tottua tuttipulloon, josta maito heruu huomattavasti helpommin...

Olisiko siellä tukiäitiä joka voisi tulla teitä auttamaan alkuunpääsyssä. ITU:n facebookryhmästä voisi ainakin kysellä.. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hienoa kuulla hyvät uutiset :) jos haluatte vielä täysimetykselle, kannattanee hakea apua imetyksen tuelta. Sairaalan kätilöt ei aina ole niin tietoisia uusimmista ohjeista ;). Ainakin tahdistettuun pulloruokintaan kannattaa katsoa ohjeet netistä (katsoin vaan kun tuo teidän neiti sai syöttää vauvaa:))

Tommi K
Isyyspakkaus

Kysyimmekin neuvolasta siihen neuvoa, ja aika imetystukeen oli saatavilla heti tuossa kuukauden päästä. Huoh.

Anne P (Ei varmistettu) Http://www.52weeksofdeliciousness.com

Voi ihanaa että olette saaneet perhehuoneen ja pieni voi jo niin hyvin että pääsette pian kotiin :)

Olenkin kuolannut teidän herkkuja ja voivotellut miehelle että miksi me ei tajuttu samaa lähes viikon pituisella sairaalakeikalla huhtikuussa. Olisi kyllä sushi maistunut silloin esim. lihattoman lihakeiton jälkipalana :D

Meidän poika oli syntyessään 54 cm ja pelkäsin että pienimmät vaatteet olisivat liian pieniä, mutta hoikkana poikana moni 50 cm vaate mahtui päälle, vain muutama joutui kiertoon heti kun jäi lyhyeksi pituussuunnassa. Onneksi! Ei käynyt meillä nimittäin mielessäkään että meille syntyisi niin pitkä poika ja olin ostanut "aika" reilusti 50 cm vaatteita (ensikertalaisen vauvanvaatehulluus...) :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Juu, Wolt oli aivan loistava palvelu tuolla sairaalassa ollessa. Ilmeisesti Raviolista olisi voinut tilata ruoat rahaa vastaan, mutta kukaan ei tiedustellut meiltä, olisimmeko kiinnostuneita siitä. Joten pitihän sitä jotain syödä :)

Meillä taas on hirveän paljon kietaisubodyja, joita käytimme tytöllä. Tämä tyyppi on jotenkin aivan eri kokoinen ja mallinen kuin paljon pienempi siskonsa oli, ja kietaisubodyt eivät pysy lainkan päällä... Onneksi saimme kavereilta kassillisen heidän pojalleen pieneksi jääneitä vaatteita, ja niiden joukossa oli myös muun mallisia bodyja.

Ts (Ei varmistettu)

Hei ja onnea koko poppoolle. Onneksi luonto korjaa ja vauvat ovat sitkeitä sissejä, hienosti ja lyhyessä ajassa poika on petrannut!

Tuli mieleen, katselin netflixistä sarjaa chef's table, dokkarisarja maailman huippu keittiömestareista, joista yks kokkaa avotulella saaressa ja toinen pipertää pipettien kanssa. Saattas kiinnostaa teitäkin, ellei ole jo tuttu juttu :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Arvaapas vaan, Rouva on katsonut juuri sitä sarjaa tällä ja viime viikolla!

Sucette
ce petit cœur

Voi, mikä lutupallo! Onnellista vauvaelämää koko perheelle. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos!

Devika Rani (Ei varmistettu)

Ihania uutisia! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä onkin mahtavaa päästä kertomaan niitä!

Vierailija (Ei varmistettu) https://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/05/taas-tanaankin.html

Ihastuttavia kuvia!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos!

Kommentoi