Veriappelsiini-punajuurisalaatti ja friteerattu valkohomejuusto

Kaupallinen yhteistyö: Food Market Herkku

Tammikuu toi veriappelsiinit myös Food Market Herkkuun! Ensin ne löysivät tiensä Herkun hauskaan tuoremehupuristimeen, joka syö kokonaisia appelsiineja, ja sittemmin myös hedelmäosastolle.

Veriappelsiini-punajuurisalaatti-3.jpg

Veriappelsiinit ovat ainakin meidän perheessämme tammikuun odotetuin kausiruoka, ja niitä kannetaan kotiin valehtelematta kilokaupalla. Syy tähän odotukseen ja intoon on se, että veriappelsiinin kausi on kovin lyhyt: hedelmiä saa yleensä vain tammikuun alkupuolelta helmikuun puoleen väliin – tai helmikuun loppuun, jos hyvin käy.

Maultaan veriappelsiini on kirpeämpi kuin tavallinen appelsiini, mutta hedelmä on silti hyvin makea.

Veriappelsiini-punajuurisalaatti-2.jpg

Veriappelsiinit tuovat kivasti sekä väriä että raikkautta tammikuuhun. Ne voivat olla lähes täysin punaisia tai läpeensä keltaisia. Päältä päin sitä ei kuitenkaan näe, joten jokaisen veriappelsiinin kuoriminen on kuin avaisi yllätyspakettia.

Tällä kertaa kohdalle osui varsinainen veriappelsiinionnistuminen! Hedelmät olivat kauniin punaisia ja sävyiltään vaihtelevia.

Veriappelsiini-punajuurisalaatti-1.jpg

Suurimman osan veriappelsiineista syömme ihan sellaisenaan, mutta nyt käytin niitä raikkaan ja ruokaisan veriappelsiini-punajuurisalaatin tekemiseen.

Punajuuria kannattaa keittää kerralla isompikin satsi ja käyttää niitä myös muihin punajuuriruokiin.

Myös cashewpähkinöitä kannattaa paahtaa valmiiksi purkkiin, josta niitä on helppo ripotella ruokien tai iltapalajogurtin pinnalle.

Veriappelsiini-punajuurisalaatti

Ainekset

  • 1/2 kg punajuuria
  • oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 5 veriappelsiinia
  • 1/2 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
  • suolaa ja mustapippuria pinnalle

Valmistaminen

  1. Pese punajuuret ja keitä ne kuorineen kypsiksi
  2. Kun punajuuret ovat vielä lämpimiä, puristele niitä käsissäsi, jotta kuoret irtoavat
  3. Paloittele punajuuret lohkoiksi, laita ne uunivuokaan, lorauta päälle hieman oliiviöljyä, lisää mausteet ja kierittele punajuuret seoksessa. Paahda punajuuria 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia
  4. Levittele cashewpähkinät leivinpaperin päälle ja paahda niitä 175-asteisessa uunissa n. 10 – 15 minuttia, kunnes ne alkavat ruskettua. Sekoittele pari kertaa paahtamisen aikana lusikalla ja ole tarkkana, etteivät ne pala
  5. Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Asettele veriappelsiinit ja punajuuret tarjoiluastialle. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Rouhi cashewpähkinät ja ripottele ne pinnalle.

Veriappelsiini-punajuurisalaatti-5.jpg

Salaatin kanssa tarjolla on myös valkohomejuustokiekko, joka on friteerattu pannulla kevyesti, jolloin siitä tulee mukavan valuvaa.

Friteerattu valkohomejuusto

Ainekset

  • Pieni valkohomejuusto, esim. Helsingin meijeriliikkeen Linnunlaulu
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl leivänmuruja tai korppujauhoja
  • rypsiöljyä

Valmistaminen

  1. Laita valkohomejuusto pakastimeen noin puoleksi tunniksi
  2. Kierittele valkohomejuusto ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja vielä leivänmuruissa (tai korppujauhoissa)
  3. Kaada paistinpannulle rypsiöljyä n. 1 cm:n kerros ja kuumenna se. Friteeraa juustoa öljyssä molemmin puolin muutama minuutti, kunnes juuston pinta alkaa ruskettua kauniisti.

Veriappelsiini-punajuurisalaatti-4.jpg

Nyt siis kipin kapin veriappelsiineja hakemaan! Vielä ehtii, mutta kautta ei ole jäljellä kuin muutama viikko.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *