Veriappelsiinipirtelö
Kaupallinen yhteistyö: Pingviini
Mitä yhteistä on pingviinillä ja veriappelsiinilla?
Oikea vastaus on tietysti veriappelsiinipirtelö.
Veriappelsiinipirtelö (2 – 3:lle)
Ainekset
- 3 veriappelsiinia
- 2 dl maitoa
- 1/2 pkt Pingviini-vaniljajäätelöä
- 1 rkl hunajaa
- (1 tl lakritsijauhetta – jos haluat)
Valmistaminen
- Kuori ja lohko appelsiinit ja poista siemenet, jos niitä on
- Laita appelsiinit tehosekoittimeen ja hienonna ne
- Lisää muut ainekset ja anna tehosekoittimen käydä, kunnes pirtelö on tasaista ja juoksevaa
- Tarjoile korkeista laseista värikkäiden pillien kanssa.
Litran Pingviini-vaniljajäätelöpaketti on kuin tyhjä canvas, joka kutsuu keksimään uusia käyttötapoja, makuyhdistelmiä ja koristeita.
Halusin tehdä ensimmäiseen Pingviini-jäätelöpostaukseeni pirtelöreseptin, ja yhtä luonnollista kuin vaniljajäätelö olivat veriappelsiinit, sillä ne ovat sesongissa juuri nyt ja maaliskuun alkuun saakka.
Maistelimme tätä veriappelsiinipirtelöä kolmen hengen testiryhmällämme ja olimme yksimielisiä siitä, että pirtelöstä tuli erittäin hyvää. Terästin ensimmäistä pirtelöerääni myös lakritsijauheella, mutta se jakoi testiryhmämme kahtia: Rouva rakasti appelsiinin ja lakritsin yhteistä makua, mutta tyttömme piti enemmän pelkästä appelsiinista, joten tähän toiseen satsiin en lakritsijauhetta laittanut.
Veriappelsiinit ovat siten jänniä, että ne voivat olla hyvin vähän verisiä tai aivan kauttaaltaan punaisia.
Tällä kertaa kävi niin, että appelsiinit olivat hyvin vähän punertavia, joten pirtelökin jäi melko keltaiseksi. Aiemmin, kun testasin pirtelöä punaisemmalla veriappelsiinilla, lopputuloksena oli hyvin kauniin pinkin sävyinen pirtelö.
Maku on kuitenkin sama väristä riippumatta: jonkin verran happamampi kuin tavallisissa appelsiineissa, ehkä jopa hieman greippimäinen.
Pirtelön voi luonnollisesti tehdä myös tavallisista appelsiineista, jos veriappelsiinit eivät satu kuulumaan lähikaupan valikomaan. Pingviini-jäätelöä saa varmasti jokaisesta pakastealtaasta.
Pingviini on kaikille suomalaisille tuttu ikoninen jäätelömerkki, joka on nykyisin Froneri Finlandin omistuksessa. Pingviini valmistaa kaikki jäätelönsä Turengin jäätelötehtaalla Hämeenlinnan kupeessa kuten on tehnyt jo yli viisikymmentä vuotta. Jäätelöissä käytetään vain suomalaista maitoa ja kermaa, joten se on ansainnut avainlipputunnuksen. Samalta tehtaalta tulevat myös monet muut rakastetut jäätelöt kuten Eskimo, Puffet, Classic ja Aino.
Katso lisää Pingviini-jäätelöreseptejä Pingviinin sivuilta tai kehitä itse aivan uusia! Itse palaan toisen jäätelöreseptin pariin helmikuun puolella.