Vierailu Greyn anatomiassa

Isyyspakkaus

Menikös se niin, että jos äiti on huolissaan lapsen terveydestä, kyse on hysteerisyydestä, mutta kun isä huolestuu, on tosi kyseessä? No, eilen oli vähän sellainen tilanne, että molemmat huolestuivat, ja tyttö päätyi yöllä Lastenklinikalle tiputukseen.

Episodi alkoi, kun Rouva palasi illalla Työväenopiston kokkikurssilta ja imetti tytön sängyssä. Hetken päästä tyttö purskautti kaiken syömänsä suustaan kastellen sekä itsensä että huomattavan osan vuoteesta. Rouva vaihtoi lakanat puhisten ja syötti tytön uudelleen. Pian tämän jälkeen kuulimme tytön jälleen itkevän, ja löysin hänet makaamassa läpimärkänä samanlaisessa lammikossa.

Tässä vaiheessa jo totesimme, että kyseessä ei ole mikään ylensyönnistä johtuva pulautus, vaan on parasta soittaa HUS:n 24 h/vrk auki olevaan Terveysneuvontaan (p. 09 10023). Siellä käskettiin odottaa aamuun ja mennä sitten terveyskeskukseen, ellei oksentelu jatku.

Jäin pienen viereen vahtimaan, oksentaisiko hän uudelleen (ja ihan vähän sitä, hengittääkö hän ylipäänsä), ja hän nukkui puristaen sormeani.

Parin tunnin päästä Rouva syötti tytön uudelleen. Minuutin jälkeen vatsan sisältö lensi jälleen sängylle ja soitimme uudelleen Terveysneuvontaan. Sieltä puhelu yhdistettiin Lastenklinikalle, ja puhelun jälkeen hyppäsimme taksiin.

Lastenklinikan päivystyksen lääkäri esitti listan kysymyksiä:

- Onko hän syönyt tänään jotain normaalista poikkeavaa?

- On kyllä. Aloitimme tänään soseiden maistelun, ja hän söi puoli teelusikallista kesäkurpitsasosetta, kerroin. - Lisäksi yritin antaa hänelle äidinmaidon korviketta, sillä olimme kahdestaan kotona, mutta ei hän sitä kyllä niellyt kuin pari pisaraa.

- Entä oletteko käyneet jossain vieraassa paikassa?

- No viikonloppuna oli hänen pappansa 60-vuotisjuhlat, joissa hän kiersi vieraiden sylistä toiseen.

- Pysähdyittekö automatkalla jossain, kuten huoltoasemalla?

- No juu, olihan siinä se yksi vaipanvaihto huoltsikalla.

- Entä onko äiti syönyt jotain epätavallista?

- En kai, Rouva mietti - mutta syötiin me niissä juhlissa kaikenlaista. Ja tänään kävin Työväenopistolla kokkikurssilla.

- Niin, ja käytiinhän me sunnuntaina siellä kirpparillakin, ja siellä tyttö ehti työntää joitain tavaroita suuhunsa, muistin.

Vaihtoehtoja siis on. Joka tapauksessa tyttö tyhjensi vielä kerran vatsansa tutkimushuoneen lattialle, ja hänet päätettiin laittaa yöksi tiputukseen, jotta hän ei kuivuisi liikaa ja hänen vatsansa saisi rauhoittua.

En tiedä, kumpi oli pahempaa: katsoa sitä, kun tiputuskanyyli tökättiin lohduttomasti itkevän tytön ohimoon Rouvan kyynelehtiessä, vai se, etten voinut jäädä perheeni kanssa sairaalaan yöksi. Palasin siis aamuyöllä kotiin ja otin muutaman tunnin yöunet ennen aamuherätystä. Tyttö sai sentään nukkua äitinsä vieressä.

Tyttö sai maitoa taas aamulla, ja se pysyi sisällä. Pahoinvoinnin syy ei kuitenkaan selvinnyt. Se saattoi olla jokin nopeasti ohimenevä virus, tai sitten pieni vatsa todella reagoi noin rajusti siihen puoleen teelusikalliseen kesäkurpitsasosetta.

Jatketaan siis toistaiseksi pelkällä maidolla ja kokeillaan vaikkapa ensi viikolla porkkanasosetta. Kesäkurpitsaa ei nyt saa syöttää muutamaan kuukauteen. Darn.

Tyttöä seurattiin sairaalassa vielä iltapäivään asti, ja lopulta lääkärit päästivät hänet kotiin.

Mutta millaiset lääkärit? Rouva kertoi, että ensimmäinen lääkäri oli nuori, huomattavan komea lääkäriharjoittelija. Tyttökin oli ilmeisesti havainnut tämän, ja keikisteli ja hymyili hänelle leveästi. Miehen perässä huoneeseen asteli nuori ja kaunis naislääkäri. Koska henkilökunta oli muutenkin ilmeisen nuorta, hyvin miellyttävää ja äärimmäisen asiantuntevaa, Rouvasta tuntui kuin hän olisi päätynyt vierailulle Greyn anatomiaan.

Kiitämme Lastenklinikkaa hyvästä hoidosta ja suloisesta pehmotiikeristä. Toivomme silti, ettemme tapaa uudestaan - ainakaan liian usein.

Kommentit

Dukanette

Itse olen aina pitänyt lastenklinikasta, aikanaan asiakkaana ja nykyisen asiakkaan äitinä :) Harvoin on pahaa sanottavaa ko.paikasta. Nykyisin kyrsii ainoastaan se, että invapaikat on peittyneet remontin alle joten niille ei voi parkkeerata... 

Suscan sepustukset

se on aina rankkaa kun pikkuiset sairastaa.  ja erityisen rankkoja on sairaalat. kun vanhempana istuu oman lapsen sängyn vieressä ja tietää että toisella on paha olla eikä voi tehdä mitään, se avuttomuuden ja riittämättömyyden tunne on hirvittävä. ja ne tunnit siellä sairaalassa. jestas että ne on pitkiä. ja pelottaviakin. :/

onneksi teillä nyt ilmeisesti kuitenkin loppu hyvin, kaikki hyvin. tsemppiä ja ilonpisaroita koko perheelle :)

HelloAochi

Voi pientä raasua. Paranemista hänelle!

Vierailija (Ei varmistettu)

hyvä, että ottivat sisään. meidän pojan oksennettua koko päivän (9h) nuori lääkäri vain sanoi, että eihän se nyt ole iso juttu... mielestäni se on aika iso juttu, jos miettii, että tuona aikana lapsi söi sen 5 kertaa ja mikään ei pysynyt sisällä. vähän eri juttu aikuiselle tuo 9h nesteettömyys/ruoattomuus

paranemisia!

Jyviä ja ohdakkeita

Meidän pojulla oli myös puolivuotiaana norovirus tms. vatsatauti heti kiinteiden aloittamisen aikaan. Selvittiin ilman tiputusta, mutta kaikki kodin tekstiilit kävivät pyykissä. Onneksi lapsilla yleensä taudit sekä tulevat että menevät nopsaan.

Toivottavasti aikuiset selviävät terveinä. Kannattaa siivota koti huolella ja desinfioida ovenkahvat yms., sillä tauti voi tarttua vielä pari viikkoa pinnoilta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä tyttö oli eka kertaa tiputuksis 2vk:n ikäsenä ja siitä eteenpän n. kerran kuussa oksentelun ja siitä seuranneen kuivumisen takia. kaikki tutkittiin ja mitään ei koskaan löytyny, 1v tienoilla se sit loppu. edelleen kierretään silti oksennustaudit yms. kaukaan. niin kamalia ne tiputuskokemukset oli!

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Voimia sinne. Onneksi nuo lapset on niin sisukkaita :) Onneksi oli kuitenkin hyvä kokemus klinikasta, vaikka kuka sinne nyt haluaa tosiaan mennä.

Kristaliina
Puutalobaby

Voih pientä! Paranemisia tytölle ja toipumisia myös vanhemmille - ensimmäisten sairastamiskokemusten jälkeen (ainakin meillä) menee hetki myös vanhemmilla siihen, että arki palautuu normaaliksi... (pystyy jättämään taas vähemmälle sen hengityksen tarkkailun :)

Onneksi on Lastenklinikka!

MirvaK

Paranemisia! Terveisin 3x viikon jaksot lapsen kanssa sairaalassa infektioastman takia. Onneksi ei ole tarvinnut yli 5 vuoteen tuota rumbaa kokea. Ja täällä mies kertoi että hänen siellä ollessa huoneeseen aina tuli monta opiskelijatyttöä. ;)

Salallaa (Ei varmistettu)

Tuo oksentelu-osuus tuosta tarinasta kuulostaa tutulta, meillä oireiltiin samalla tavalla ekojen kaurapuuron maistelukertojen jälkeen. Ihan kotikonsteilla (maitoa pieninä annoksina usein) niistä illoista ja öistä toivuttiin. Neuvontapuhelimeen kyllä soitettiin pariinkin kertaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Onneksi pieni on kunnossa!! Oman lapsen vieminen sairaalaan on aina kamala kokemus, vaikka onneksi lapset (yleensä aina) todella hyvin hoidetaan!! :) Pakko kyllä sanoa, että hoitajan silmiin pompsahti pahasti tuo kanyylitilanne.. Täällä Itäisessä Suomessa ainakaan ei vanhemmat saa olla läsnä, jos pienelle vauvalle kanyyli laitetaan.. Se kun yleensä laitetaan päähän tms. niin näyttää pahemmalle kuin pelkkä käteen tökkiminen. Ei täällä meinanneet edes verensokeria ottaa vauvasta "kollegan" ollessa äitinä..

Tasaraita

Hui säikähdys, onneksi tilanne taitaa olla nyt paranemaan päin. Onneksi on lastenklinikka. Mekin ollaan siellä jouduttu vierailemaan pojan ollessa puolivuotias. Kokemus oli kyllä positiivinen siinä määrin mitä se sairaalassa olo sairaan lapsen kanssa nyt voi olla. Henkilökunta oli mukavaa ja saimme hyvää hoitoa.

Meillä pojalla useita ruoka-aineallergioita ja reagoi uusiin ruoka-aineisiin juurikin oksentamalla. Voihan se olla että teidän tyttö ei ainakaan vielä siedä kesäkurpitsaa mutta onneksi pienillä ne allergiat menee usein ohi kun ikää tulee. Meillä tilanne 5kk iässä oli se että ainoat sopivat ruuat olivat bataatti, kana ja mustikka. Muuta ei voinut antaa. Nyt vuoden ikään mennessä tilanne on jo niin mukava että melkein kaikki muu sopii paitsi kaura, hirssi, peruna, kala, päärynä, mango ja aprikoosi.

Paranemisia pienelle neidille!

annemi

Pikaista paranemista pienelle!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, kiitos kaikille! Paraneminen oli onneksi yhtä pikainen kuin sairastuminenkin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jatka vaan niiden luomujen syöttöä...

Katariina1 (Ei varmistettu)

Voi pikkuista! Toivottavasti ei toistu!
Meidän tyttöä tarkkaillaan neuvolassa myös rajun oksentamisen vuoksi.. Neiti oksentaa lähes jokaisen aterian jälkeen ainakin puolet syömästään ulos, eikä ilmeisesti sen vuoksi kasva ihan tarpeeksi. Oksentaminen ei ole kenenkään mielestä hauskaa, tyttö irvistää ja yökkii ja vanhemmat ovat jatkuvasti yltäpäältä oksennuksessa. Kotonamme matot, sohvat, peilit, lattiat - siis lähes kaikki - on saanut oksennusverhoilun. Eikä ole tavatonta vaihtaa tytön paita viidesti päivässä kun se on oksennettu märäksi. Onneksi tytön kasvu on nyt lähtenyt nousuun kun olemme alkaneet tehosyöttämään hänelle kiinteitä ruokia. Myös oksentelu on rauhoittunut hieman, mutta vellit ja maidot lentää aina ulos. Toivottavasti helpottaisi eikä tytöllä olisi mitään vikaa! :/

Tommi K
Isyyspakkaus

Tarkoitiko Vierailija 20:20 kommentillasi sitä, että lapsi olisi sairastunut siksi, että hänelle on syötetty luomuruokaa? Avaisitko vielä hieman ajatuksiasi, sillä tällainen ajatusmalli kuulostaa perin erikoiselta? Kesäkurpitsa oli muuten anopin kasvimaalta.

Vierailija 123 (Ei varmistettu)

Ikävä kuulla, että pienokainen sairasti ja joutui vielä sairaalaankin! Ja onneksi tauti on selätetty!

Vietin tyttäreni kanssa infektio-osastolla yhden yön hänen ollessaan 6 kk ikäinen. Lastenklinikan henkilökunta oli aivan mahtavaa! Itse olin huolesta ja väsymyksestä niin sekaisin, joten etten muista miltä ihmiset näyttivät :-) Olin erityisen onnellinen kun astuimme sieltä ulos..

PS Miksi täällä irvaillaan luomuruoasta? Miksi aina niin ikävä sävy? Niin tylsää..

Vierailija (Ei varmistettu)

Kesäkurpitsa nyt onki aika ikävän makusta(lue:pahaa) niin ei se nyt voi olla välttämättömin ravintoaine lapsella. ja porkkanaki voi aiheuttaa allergiaa. Koittakaa jaksaa! Kyllä teidän pieni pian syö soseita :)

PS mikä ihmeen luomuruuan vastanen ihminen tämä eräs vierailija on.

Kommentoi