Vihreä parsasalaatti ja uunilohilastut
Vihreää parsaa saa taas kohtuuhintaisena ja Euroopassa kasvatettuna! Rouva pyöräytti siitä salaatin ja paistoi lisukkeeksi hauskoja lohilastuja.
Ainekset
- 400 g kirjolohta
- nippu vihreää parsaa
- muutama kourallinen vuonankaalta (puoli pakettia)
- pari kourallista rucolaa
- runsaasti (n. 15 lehteä) tuoretta basilikaa
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- 1/2 sitruunan mehu
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
Valmistaminen
- Viipaloi lohi ohuiksi, hieman graavilohta paksummiksi siivuiksi
- Levitä lohisiivut uunipellille leivinpaperin päälle ja mausta ne suolalla ja pippurilla
- Paahda lohisiivuja 250-asteisessa uunissa grillivastuksella noin 10 minuuttia, kunnes ne ruskettuvat hieman
- Huuhtele parsat ja leikkaa kuivat kannat pois
- Sido parsat nipuksi puuvillalangalla ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 4 minuuttia niin, että nuput ovat vedenpinnan yläpuolella
- Huuhtele parsat kylmällä vedellä ja leikkaa ne noin 4 cm:n mittaisiksi paloiksi
- Huuhtele ja kuivaa vuonankaali ja rucola ja laita ne salaattikulhoon
- Hienonna basilikanlehdet ja lisää ne kulhoon
- Paahda kurpitsansiemenet kuivalla pannulla (Mielellään valurautaisella. Jos käytät teflonia, varo ylikuumentamasta pannua.)
- Lisää kurpitsansiemenet, sitruunamehu ja oliiviöljy salaattikulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita
- Lisää pilkottujen parsojen varsiosat salaattiin ja sekoita varovasti
- Kokoa salaatti lautasille. Asettele lohilastut annoksen päällimmäiseksi ja koristele parsan nupuilla.
Kerropa omat lemppariohjeesi vihreästä parsasta.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.