Vihreä parsasalaatti ja uunilohilastut

Vihreää parsaa saa taas kohtuuhintaisena ja Euroopassa kasvatettuna! Rouva pyöräytti siitä salaatin ja paistoi lisukkeeksi hauskoja lohilastuja.img_3635.jpg

Ainekset

  • 400 g kirjolohta
  • nippu vihreää parsaa
  • muutama kourallinen vuonankaalta (puoli pakettia)
  • pari kourallista rucolaa
  • runsaasti (n. 15 lehteä) tuoretta basilikaa
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistaminen

  1. Viipaloi lohi ohuiksi, hieman graavilohta paksummiksi siivuiksi
  2. Levitä lohisiivut uunipellille leivinpaperin päälle ja mausta ne suolalla ja pippurilla
  3. Paahda lohisiivuja 250-asteisessa uunissa grillivastuksella noin 10 minuuttia, kunnes ne ruskettuvat hieman
  4. Huuhtele parsat ja leikkaa kuivat kannat pois
  5. Sido parsat nipuksi puuvillalangalla ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 4 minuuttia niin, että nuput ovat vedenpinnan yläpuolella
  6. Huuhtele parsat kylmällä vedellä ja leikkaa ne noin 4 cm:n mittaisiksi paloiksi
  7. Huuhtele ja kuivaa vuonankaali ja rucola ja laita ne salaattikulhoon
  8. Hienonna basilikanlehdet ja lisää ne kulhoon
  9. Paahda kurpitsansiemenet kuivalla pannulla (Mielellään valurautaisella. Jos käytät teflonia, varo ylikuumentamasta pannua.)
  10. Lisää kurpitsansiemenet, sitruunamehu ja oliiviöljy salaattikulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita
  11. Lisää pilkottujen parsojen varsiosat salaattiin ja sekoita varovasti
  12. Kokoa salaatti lautasille. Asettele lohilastut annoksen päällimmäiseksi ja koristele parsan nupuilla.

Kerropa omat lemppariohjeesi vihreästä parsasta.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.