Viikko ruokarealitya
Palaan vielä kysymykseen siitä, syömmekö arkisin yhtä hienoja ruokia kuin blogin resepteissä.
En vieläkään osaa vastata siihen, joten kerron tässä jutussa yhdestä tavallisesta ruokaviikosta meidän taloudessamme. Siis sellaisesta, kun mitään ruokaa ei tehdä varta vasten jotain blogijuttua varten eikä annoksia stailailla mitenkään.
Tässä siis ruokarealitya, mitään kaunistelematta, olkaa hyvät. Työpaikka- ja päiväkotilounaat on jätetty jutusta pois.
Ruokaviikko alkaa lauantaista. Silloin käyn yleensä ostoksilla Hakaniemen hallissa ja hankin viikon ainekset. Ostan usein ison kasan jotain alennusvihanneksia, ja Rouva paahtaa niitä viikonlopun aikana uunissa odottamaan arki-iltoja.
Tämähän on myös Rouvan Gastronaatti-kirjan kantava ajatus: kun esivalmisteluja tekee silloin, kun siihen on aikaa, ruoka tulee nopeasti silloin, kun sitä tarvitsee.
Jääkaapissamme oli jo valmiiksi aiemmin paahdettuja kukkakaaleja ja paprikoita ja keitettyjä kikherneitä. Tällä kertaa kauppahallista mukaan lähti vielä mm. parsakaalia, ruusukaaleja ja iso kasa alennustomaatteja. Ostin myös lihakaupasta karitsan jauhelihaa.
Ja näin meillä sitten syötiin.
Lauantai
Satuimme käymään juuri tänä lauantaina Sandrossa brunssilla, joten kotona ei syöty lounasta.
Illallisella edelliseltä illalta jääneitä täytettyjä paprikoita ja pääruoaksi uunileivät. Paprikoissa sisällä riisiä, kasviksia ja kikherneitä ja karitsalaatikosta jäljelle jääneet tomaattikastikkeen jämät. (Huom. punaviini juomalaseissa.)
Uunileivissä täytteenä uunissa kuivattuja tomaatteja ja paahdettua paprikaa
Illalla Rouva teki kaalilaatikkoa karitsanlihasta ja laittoi sen jälkeen uudet tomaatit kuivumaan uuniin. Ne olivat valmiit seuraavana aamuna.
Sunnuntai
Lounaalla edellisenä iltana tehtyä karitsakaalilaatikkoa.
Illallisella söimme parsakaalipiirakkaa, joka oli tehty aiemmin paahdetuista parsakaaleista, ja pääruoaksi Rouva teki karitsan jauhelihakeittoa.
Jauhelihakeittoon oli käytetty kikherneiden keitinliemi ja kaikki epämääräiset kasvikset jääkaapista, mm. fenkolia ja varsiselleriä.
Jälkiruoaksi Rouva pyöräytti mansikkapiirakan. Sitä nautittiin vaniljalla ja ruskealla sokerilla maustetun jogurtin kanssa.
Maanantai
Alkuun tomaattisalaattia (pilkottua tomaattia öljyn ja balsamietikan kanssa) ja samaa jauhelihakeittoa kuin sunnuntaina.
Tiistai
Alkuun salaatti paahdetuista kukkakaaleista, uunissa kuivatuista tomaateista ja kapriksista. Pääruoaksi kaalilaatikkoa.
Keskiviikko
Alkuun samanlainen salaatti kuin tiistaina paitsi seassa myös kikherneitä. Pääruoaksi paahdettuja ruusukaaleja, uunissa paistettuja ohuita kalasiivuja ja wasabijogurttia
Torstai
Alkuun tomaattisalaattia. Pääruoaksi juustokuorrutteinen uunimunakas, jossa täytteenä paahdettuja kukkakaaleja, valmiiksi keitettyjä kikherneitä ja uunissa kuivattuja tomaatteja.
Perjantai
Pizzaperjantai Putte’sissa.
Tämä viikko oli jopa poikkeuksellisen lihaisa, sillä jauhelihaa oli sekä kaalilaatikossa että jauhelihakeitossa. Toinen poikkeuksellinen asia oli, että viikolla ei syöty yhtään pastaa, vaikka sitä syödään muuten lähes joka viikko, eikä ruokien joukossa ollut myöskään risottoa.
Nämä asiat korjautuivatkin heti tällä viikolla, kun illallislautasilta löytyi mm. munakoiso-tomaattihummuspastaa, avokadopastaa ja kurpitsarisottoa.
Siinä siis vähän ruokarealitya. Ehkä ensi kerran taas jotain muuta.