Viikko ruokarealitya

Palaan vielä kysymykseen siitä, syömmekö arkisin yhtä hienoja ruokia kuin blogin resepteissä.

En vieläkään osaa vastata siihen, joten kerron tässä jutussa yhdestä tavallisesta ruokaviikosta meidän taloudessamme. Siis sellaisesta, kun mitään ruokaa ei tehdä varta vasten jotain blogijuttua varten eikä annoksia stailailla mitenkään.

Tässä siis ruokarealitya, mitään kaunistelematta, olkaa hyvät. Työpaikka- ja päiväkotilounaat on jätetty jutusta pois.

IMG_3347.jpg

Ruokaviikko alkaa lauantaista. Silloin käyn yleensä ostoksilla Hakaniemen hallissa ja hankin viikon ainekset. Ostan usein ison kasan jotain alennusvihanneksia, ja Rouva paahtaa niitä viikonlopun aikana uunissa odottamaan arki-iltoja.

Tämähän on myös Rouvan Gastronaatti-kirjan kantava ajatus: kun esivalmisteluja tekee silloin, kun siihen on aikaa, ruoka tulee nopeasti silloin, kun sitä tarvitsee. 

IMG_3367.jpg

Jääkaapissamme oli jo valmiiksi aiemmin paahdettuja kukkakaaleja ja paprikoita ja keitettyjä kikherneitä. Tällä kertaa kauppahallista mukaan lähti vielä mm. parsakaalia, ruusukaaleja ja iso kasa alennustomaatteja. Ostin myös lihakaupasta karitsan jauhelihaa.

IMG_3404.jpg

Ja näin meillä sitten syötiin.

Lauantai

Satuimme käymään juuri tänä lauantaina Sandrossa brunssilla, joten kotona ei syöty lounasta.

Illallisella edelliseltä illalta jääneitä täytettyjä paprikoita ja pääruoaksi uunileivät. Paprikoissa sisällä riisiä, kasviksia ja kikherneitä ja karitsalaatikosta jäljelle jääneet tomaattikastikkeen jämät. (Huom. punaviini juomalaseissa.)

IMG_3409.jpg

 Uunileivissä täytteenä uunissa kuivattuja tomaatteja ja paahdettua paprikaa

IMG_3412.jpg

Illalla Rouva teki kaalilaatikkoa karitsanlihasta ja laittoi sen jälkeen uudet tomaatit kuivumaan uuniin. Ne olivat valmiit seuraavana aamuna.

IMG_3416.jpg

Sunnuntai

Lounaalla edellisenä iltana tehtyä karitsakaalilaatikkoa.

IMG_3414 (1).jpg

Illallisella söimme parsakaalipiirakkaa, joka oli tehty aiemmin paahdetuista parsakaaleista, ja pääruoaksi Rouva teki karitsan jauhelihakeittoa.

IMG_3436.jpg

Jauhelihakeittoon oli käytetty kikherneiden keitinliemi ja kaikki epämääräiset kasvikset jääkaapista, mm. fenkolia ja varsiselleriä.

IMG_3438.jpg

Jälkiruoaksi Rouva pyöräytti mansikkapiirakan. Sitä nautittiin vaniljalla ja ruskealla sokerilla maustetun jogurtin kanssa.

IMG_3440.jpg

Maanantai

Alkuun tomaattisalaattia (pilkottua tomaattia öljyn ja balsamietikan kanssa) ja samaa jauhelihakeittoa kuin sunnuntaina.

Tiistai

Alkuun salaatti paahdetuista kukkakaaleista, uunissa kuivatuista tomaateista ja kapriksista. Pääruoaksi kaalilaatikkoa.

IMG_3453.jpg

Keskiviikko

Alkuun samanlainen salaatti kuin tiistaina paitsi seassa myös kikherneitä. Pääruoaksi paahdettuja ruusukaaleja, uunissa paistettuja ohuita kalasiivuja ja wasabijogurttia

IMG_3467.jpg

Torstai

Alkuun tomaattisalaattia. Pääruoaksi juustokuorrutteinen uunimunakas, jossa täytteenä paahdettuja kukkakaaleja, valmiiksi keitettyjä kikherneitä ja uunissa kuivattuja tomaatteja.

IMG_3496.jpg

Perjantai

Pizzaperjantai Putte’sissa.

IMG_1902 (1).jpg

Tämä viikko oli jopa poikkeuksellisen lihaisa, sillä jauhelihaa oli sekä kaalilaatikossa että jauhelihakeitossa. Toinen poikkeuksellinen asia oli, että viikolla ei syöty yhtään pastaa, vaikka sitä syödään muuten lähes joka viikko, eikä ruokien joukossa ollut myöskään risottoa.

Nämä asiat korjautuivatkin heti tällä viikolla, kun illallislautasilta löytyi mm. munakoiso-tomaattihummuspastaa, avokadopastaa ja kurpitsarisottoa.

Siinä siis vähän ruokarealitya. Ehkä ensi kerran taas jotain muuta.

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.