Viisi kertomusta online-videovuokrauksesta

Isyyspakkaus

Lauantai-ilta. Mitä tehdään?

"Vuokrataan vaikka jokin uusi leffa", Rouva ehdottaa, "Vaikka 21 tapaa pilata avioliitto." "Joo, mä katson, saisiko sen jostain täältä online-vuokraamosta", sanon. "No ei se kuitenkaan toimi", toteaa Rouva. Naurahdan ja päätän silti yrittää.

Pidän itseäni ihan kätevänä elektroniikan käyttäjänä. En hermostu, jos jokin ei onnistu ensimmäisellä kerralla, ja saan yleensä laitteet toimimaan. Jossain on kuitenkin päätetty, että on demand -videovuokraus ei ole minun juttuni.

* * *

Omistan Samsungin SmartTV:n ja blu-ray-soittimen, ja molemmilla laitteilla voi käyttää samoja SF Anytimen ja Viaplayn videosovelluksia. Lisäksi telkkuun on kytketty Apple TV -mediatoistin, jossa on itsessään Applen videovuokraamo.

#1: Ensimmäisen kerran yritin videovuokrausta lähes kaksi vuotta sitten SF Anytimen kautta. Tein tunnukset käsketysti selaimessa, mutta tv:n videosovelluksesta tai sen asetuksista ei löytynyt paikkaa, johon olisin voinut syöttää tunnukseni ja salasanani. Käyttöohje yritti opastaa minua paikkaan, jota ei ollut olemassa, joten useamman hetken etsimisen jälkeen luovutin ja hain leffan läheisestä vuokraamosta.

#2: Myöhemmin jatkoin yrityksiäni ja tutkin asiaa netistäkin. Kävi ilmi, että tunnus olisi pitänyt syöttää sovelluksen omien asetusten sijaan muualle television asetuksiin, ja pienen tutkimisen jälkeen oikea paikka löytyikin. Syötin tunnukseni ja salasanani ja voilà: "Sisäänkirjautumisessa tapahtui virhe". Ajattelin tehneeni kirjoitusvirheen ja yritin uudelleen. Ei toiminut. Tekstin syöttäminen kaukosäätimen avulla on niin tuskaista, että sitä ei halua tehdä montaa kertaa. Kolmannen kerran jälkeen luovutin ja hain elokuvan vuokraamosta.

#3: Kului yli vuosi ennen kuin yritin uudelleen, tällä kertaa käyttäen Viaplayn videosovellusta. Sisäänkirjautuminen onnistui, ja elokuvakin alkoi pyöriä, mutta elokuvan katsominen keskeytyi jo ensimmäisten minuuttien aikana, kun laite alkoi puskuroida videota. Kun ongelma näytti jatkuvan, siirryin katsomaan elokuvaa blu-ray-soittimen Viaplay-sovelluksen kautta. Sen kautta kuva kyllä näkyi moitteettomasti, mutta tekstityksen ä:t ja ö:t näkyivät erikoismerkkeinä ja numeroina. Pikkuvika, annetaan anteeksi.

#4: Edellisestä onnistumisesta innostuneena uskaltauduin melko pian vuokraamaan myös toisen elokuvan Viaplaysta. Puskurointiongelma toistui edelleen television sovelluksessa, joten siirryin jälleen blu-ray-soittimen puolelle. Kuva näkyi jälleen erittäin hyvin ja tekstityksen skandinaaviset merkitkin olivat kohdallaan, mutta tekstitys alkoi vähitellen jäädä jälkeen kuvasta. Lopulta kuva ja tekstitys olivat niin epäsynkronissa, että elokuvan seuraaminen oli mahdotonta. Kun elokuvan laittoi pauselle, tekstit rullasivat vähitellen oikeaan kohtaan, mutta ongelma toistui, kun katsomista jatkoi. Elokuva oli siis haettava jälleen vuokraamosta.

#5: Kului taas puoli vuotta ennen kuin yritin uudelleen. Tällä kertaa Apple TV:llä, eilen.

"Hei, täällä on se elokuva! Hei, maksaminen onnistui! Hei, kuva näkyy! Hei, täällä on tekstityskin! Niin, hetkinen, olenkohan mä nyt laittanut tähän jonkin asetuksen, että tämä näyttää nyt suomenkieliset tekstitykset myös suomalaisissa ohjelmissa? Odotas, niin laitan ne asetuksista pois."

Keskeytän ohjelman, laitan tekstitykset pois ja palaan jatkamaan elokuvaa.

Paitsi että sitä ei voi jatkaa. Koko laitteesta ei löydy minkäänlaista mainintaa siitä, että olisin vuokrannut jonkin elokuvan ja että minulla olisi 48 tuntia aikaa katsella se. Yritän vuokrata elokuvan uudelleen, mutta laite sanoo, että olen jo vuokrannut sen.

Virheilmoituksessa mainittua paikkaa Lataukset ei löydy laitteen asetuksista, joten kokeilen iTunes Storen Etsi vuokrattuja -toimintoa. Ei löydy. Hyrrä pyörii, mutta mitään ei tapahdu.

Läheinen vuokraamokin on jo kiinni, joten leffa jää katsomatta. Kokeillaan ensi viikolla uudelleen. Siis sitä oikeaa vuokraamoa. Ihan hetkeen ei taas huvita tämä online-pelleily.

Kommentit

JariK (Ei varmistettu)

Itse olen käyttänyt Samsungin SmartTV:n kautta Netflixiä. Paitsi, että nyt ykköseksi on noussut Apple TV -mediatoistin (mistäköhän lie voittanut sen :D) jonka kautta katson Netflixiä. Vähän sekoilua tekstien näkyvyydessä ollut Apple TV:llä. Leffaa en oo vielä yrittänyt vuokrata sen kautta, mut toivotaan, ett se kävis ongelmitta.

Tommi K
Isyyspakkaus

Netflix toimii mullakin aivan ongelmitta. Tästä postauksesta rajasin sen pois, sillä se ei ole oikeastaan vuokrauspalvelu vaan tilausvideopalvelu (subscription video on demand), ja siellä ei myöskään ole uusimpia leffoja. Joskus jonkin ohjelman tekstit näkyvätkin yllättäen norjaksi tai tanskaksi, ja kieli pitää kääntää erikseen takaisin suomeen.

Minde (Ei varmistettu) http://abitfunktional.blogspot.com

Ootteko kokeilleet vuokrata leffan netistä ihan normisti läppärillä ja siirtäneet leffan Airplayna Apple-Tv:n avulla näkymään telkkariin? Mitään käytännön asiantuntemustahan mulla ei asiasta ole, mutta me kuunnellaan tällä hetkellä musaa ipadilta/iphonesta/läppäriltä niin, että siirretään ääni airplaylla langattomasti sterkkoihin ja seuraavaksi hankintalistalla olis Apple-Tv, jotta saatais kuvakin siirrettyä langattomasti >leffojen vuokraus ois kätevää kun kaiken operoinnin voi hoitaa läppärillä. Tässä luulossa siis olen, korjatkaa jos kuvittelen ihan huuhaata. Olen myös totaalisen kyllästynyt säätämään telkkarin kautta näitä leffan vuokrauksia, meilläkin Samsungin Smart-TV...

Tommi K
Isyyspakkaus

Mun läppäri on sen verran vanha p*, että siinä ei ole AirPlayta. Uuden koneen hankinta on kuitenkin mielessä, tai itse asiassa päätin jo hankkia sen heti, kun Apple julkaisee uudet Pro Retina -mallinsa.

Kerran kokeilin Netflix-kuvan peilaamista iPadista telkkariin. Se toimi muuten hyvin, mutta en keksinyt, miten saisin kuvan täyttämään koko telkkarin reunasta reunaan. iPadin kuvasuhde kun on 3:4 ja telkkari on leveämpi. Laajakuvaohjelmaa katsoessa mustat palkit jäivät sekä kuvan sivuille että ylä- ja alapuolelle. Ehkä tähän olisi tälläkin ajalla löytynyt jo vastaus Googlesta, mutta jos joku osaa neuvoa näin suoraan, niin antaa tulla :)

Monsteri lauma

Mullakin ainoa mitä osaan käyttää on netflix ja jopa kohta kuusi vuotias esikoinen hallitsee myös sen.kun hänelle tehtiin oma profiili,voi keittiöstä huikkaa että seuraavan ohjelman saat valita jos itse koittaa kokata kädet kyynerpäitä myöden

L.ara (Ei varmistettu)

Ollaan kokeiltu montaa systeemiä, mutta tähän mennessä mikään ei oo toiminut niin hyvin kuin makuunin nettivuokraus. Tietenkin siinä on se miinus että kuva pitää siirtää koneelta tv:lle. Mutta sieltä löytyy kaikki uusimmat leffat ja kuvanlaatu on hyvä!

Sama vika (Ei varmistettu)

Meillä kävi aivan sama juttu eilen Apple TV:n kanssa! Hermostuin, koska leffan vuokra oli tietenkin jo veloitettu. Etsin netistä ratkaisua ja löysin tällaisen: loggaudu ulos iTunesista ja sammuta Apple TV (irti seinästä 30 sekunniksi). Tämän jälkeen käynnistä uudelleen ja kirjaudu sisään. Toimi! Tämän jälkeen ilmestyi joku uusi valikko ja leffa löytyi.

Tommi K
Isyyspakkaus

No juu, kokeilin tuota, ja se todella toimi. No, ei sitä leffaa enää ehdi kuitenkaan katsoa. Kiitos silti vinkistä!

onnia (Ei varmistettu)

Heh, piti tulla sanomaan samaa. Jonkunlainen bugi on kyseessa, meilla ongelmaa on esiintynyt jo puolisen vuotta, saisivat vahitellen korjata paivityksella. Meilla on toiminut myos se, etta klikataan playta ohjelman kohdalla siella kaupan puolella.

kattohaikara (Ei varmistettu)

Just tänä viikonloppuna oon raivoillut tämän nykytekniikan toimimattomuudesta. On aika kypsyttävää, että kunhan lapsen saa nukahtamaan, on pari tuntia ns. omaa aikaa ja suunnittelee katsovansa jonkun leffan. Ja koko se pari tuntinen ennen kuin on itse pakko mennä nukkumaan, menee tekniikan kanssa tapellessa. Ei toini aple tv:n airplay, tekstit ei siirry ja jos peilaa koko näytön on kuva totaalisen huono ja se nykii jne. Seuraavana päivänä sitten päätän käyttää lapsen päikkäriajan katsomalla netin kautta elisa viihteeseeb tallettamaani ylen ohjelmaa. Tallennuksen alussa on pätkä juontoa, jossa kerrotaan, että ohjelmaan on saatavilla tekstit myös ruotsiksi. Tajuan välittömästi sen olevan huono uutinen. Ja niin onkin, en saa tekstejä ohjelmaan millään kielellä. Ja siinä menee päikkäreiden pari tuntinen tekniikan kanssa tapellessa. Ja kyllä todella ärsyttää, kun aika joka olisi käytettävissä ihan vaan itselle, tuhraantuu kaikkea muuta kuin rentouttavasti ja mukavasti.

Me ollaan kyllä saatu joskus jotkut ondemand leffat elisa viihteen ja cdon.comin kautta toimimaan, mutta aina siihen on sisältynyt niin paljon säätöä ties minkä kanssa, että olisi kannattanut vaan hakea leffa perinteisesti vuokraamosta.

elsa/ oi mutsi mutsi (Ei varmistettu) http://oimutsimutsi.bellablogit.fi

Sulle on valokuvaushaaste blogissani. Leikkokukat ja idylliset kesän kasvisruuat kehiin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Thanks, pistetään työn alle.

Piiiiiia (Ei varmistettu)

Meillä tuo tv:n kautta näkyvä SF Anytime on toiminut ihan moitteettomasti. Muistaakseni alussa oli säätöä juurikin niiden tunnareiden kanssa mutta sen jälkeen on toiminut kun junan vessa.

Sandei (Ei varmistettu)

Me asutaan sen verran syrjäseudulla että lähimpään videovuokraamoon on n. 30 km matka. Me on käytetty paljon Makuunia ja iTunesia ensin HDMI-piuhan kautta MacBookilta ja AppleTVn myötä melkein pelkästään iTunesia. Ei ole koskaan ollu mitään ongelmia kummankaan kanssa. Me ei tultaisi toimeen ilman online leffan vuokrausta. Kaupungissa asuessa oli makuuniin matkaa n. 100 m ja silloin aina harmitti kun se uutuusleffa oli aina loppu, nyt ei ole sitä ongelmaa!

VE (Ei varmistettu)

Heh heh! Paras juttu aikoihin! Se ero tavallisiin ihmisiin, että kun ammattinörtille käy noin, se ymmärtää, että vika on hyödykkeen toimittajassa, muta kun tavallisella ihmisellä käy juuri ihan samoin, niin se raukka luulee, että vika on hyödykkeen ostajassa!

VE (Ei varmistettu)

Heh heh! Paras juttu aikoihin! Se ero tavallisiin ihmisiin, että kun ammattinörtille käy noin, se ymmärtää, että vika on hyödykkeen toimittajassa, muta kun tavalliselle ihmisellä käy juuri ihan samoin, niin se raukka luulee, että vika on hyödykkeen ostajassa!

mayhew (Ei varmistettu)

Jos peilaat kuvan padilta televisioon kannattaa television kuvasuhden säätää zoom (tai mikä ikinä se samsungilla onkaan) -modelle. Tällöi televisio itsessään rajaa "ylimääräiset" osat pelaitusta näytöstä pois ja kuvasuhdekin on suht normaali. Toimii kyllä itsellä vain, kun katsoo padin ohjelmia selaimen kautta. Mikäli käytössä on ruutu.fi tjms. appsi niin kuvasuhde on perseellään ja resoluutio huomattavasti huonompi, tiedä sitten mistä johtuu.

Valtaosan leffoista katson kyllä Sonera Viihde -paketin leffavuokrauspalvelun kautta. Toimii ongelmitta, ainakin meillä.

treläinen (Ei varmistettu)

Elisa viihde <3 toimi leffavuokraus jo kaksi vuotta sitten. Tosin tarjonta ei ole mitään supervuokraamon tasoa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Senkus imuttaa netistä. Vaivatomasti.

anonyymi (Ei varmistettu)

Munkin kokemuksen mukaan warettaminen on valitettavasti edelleen helpoin tapa "vuokrata" leffoja kotoa käsin. Musiikin kohdalla on jo päästy siihen, että laillisen ostamisesta on tullut helpompaa kuin warettamisesta, ja erilaisia, toimivia tapojakin on monia. Netflix, Viaplay ja HBO ovat kaikki tuntuneet toimivilta ja käteviltä erityisesti tv-sarjojen osalta, mutta leffavalikoima näissä kaikissa on vähän suppea/kehno.

Liisa
Osasin!

Meillä on Elisa Viihde ja ollaan sen vuokraamoa käytetty muutama kerta ilman ongelmia. (Itse EV ei ole aina ollut ihan niin ongelmaton.)

Tyttönen (Ei varmistettu)

Hei! Laita palautetta sinne Applelle, ne ottaa sen tosissaan ja saat katsottua leffan. Meille kävi kans niin, ettei leffaa voinut katsoa ja oli ilo seurata, millä intensiteetillä reklamaatioon suhtauduttiin! Meillä on kyl muuten leffat Applen kautta toiminut hyvin, tätä yhtä kertaa lukuunottamatta.

-n (Ei varmistettu) http://suurpiirteinenperfektionisti.blogspot.fi/

Joo, itse sain karkkipussista alekoodin Film2home-palveluun. Halusin katsoa myöskin tuon 21 tapaa pilata avioliitto -elokuvan. Ensin jouduin rekisteröitymään käyttäjäksi, ja sitten etsin paikkaa, mihin kirjoittaa alekoodini. Sain vuokrattua elokuvan, mutta kun yritin aloittaa elokuvan katselun, sain herjaa puuttuvasta ohjelmasta. Latasin ohjelman koneelleni, mutta herjaaminen jatkui. Ei auttanut, vaikka kirjauduin ulos ja yritin useaan kertaan uudestaan. Annoin periksi. Seuraavana päivänä uusi yritys ja elokuva meinasi lähteä pyörimään, kunnes pitikin muuttaa tietokoneen asetuksia "parhaan katseluelämyksen saamiseksi". Toimin ohjeiden mukaan, mutta silti päädyin katsomaan pätkivää elokuvaa huonoimmalla laadulla, pienellä kuvalla. Onneksi en maksanut elokuvasta!

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Tulipas hyvään saumaan tämä juttu, meillä on just harkinnassa Smart-TV:n osto sen vuoksi, että sen kautta olisi kätevä katsoa Netflixiä, ja mun toiveissa myöskin on, että voisi katsoa Makuunin nettivuokraamosta lainattuja leffoja telkkarin kautta. Mies taas haaveilee Katsomo-sovelluksesta, että voisi katsoa rallia telkkarista. Nyt vähän hirvittää, että meneekö se homma kuitenkin aina säätämiseksi - sellaiseen mun hermot ei riitä, ei sitten ollenkaan.

Syltty (Ei varmistettu)

Smart TV-ominaisuuksilla ei tee mitään. Paljon parempi yhdistelmä on tietokone + HDMI-piuha ja siihen päälle Apple TV.

Digiboksien (ja myös useimpien smart TV-viritysten) käyttöliittymät ovat muuten jotenkin aivan käsittämättömän surkeita. Minulla oli tallentava Topfield, jonka peruskäyttöliittymä oli niin huono, että siihen piti asentaa netistä löytyvät ohjelma jotta sitä kehtasi käyttää. Älytöntä kun kyseessä oli kumminkin digiboksiksi kallis laite.

Kommentoi