Virtaako suonissasi viikingin verta? Osallistu DNA-testin arvontaan!

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: HBO Nordic

Tiedän, mitä aion katsella joulun pyhinä. Historiallinen draamasarja Vikings jatkuu nimittäin jälleen uusin jaksoin HBO Nordicilla.

Alun perin kanadalaiselle History-kanavalle tuotettu Vikings on Suomessa saatavilla HBO Nordicilla, ja sen viidennen kauden uudet jaksot ilmestyvät palveluun nyt viikoittain. Luulen, että tekee hyvää paeta hetkeksi todellisuutta ja katsella, millaista elämää Pohjolassa elettin reilut tuhat vuotta sitten.

Sarjassa on jotain samaa kuin Game of Thronesissa mutta ilman yliluonnollisia asioita ja lohikäärmeitä.

Vikingisissä kiehtovaa on, että sen tapahtumat voisivat olla totta. Sarja on saanut inspiraationsa viikinkinsankari Ragnar Lothbrookista kertovista tarinoista, ja monet hahmot perustuvat oikeisiin viikinkeihin. Myös sarjan suuret tapahtumat pohjautuvat todellisiin historiallisiin tapahtumiin.

Raakuuteensa ja väkivaltaisuutensa vuoksi en edes yrittänyt katsoa sarjaa Rouvan kanssa, vaan aloin katsella sitä suosiolla yksikseni. Ja ehkä parempi niin muutenkin: nykyisin on kovin vaikeaa löytää yhteistä aikaa katsoa tv:tä, ja ne harvat sarjat, joita olemme katselleet yhdessä, ovat vieneet useita kuukausia saada päätökseen.

Sarjassa esiintyy myös suomalaisia näyttelijöitä, joista suurimmat roolit tekevät uusimmilla kausilla Peter Franzén ja Jasper Pääkkönen. Franzén esittää Harald Kaunotukkaa, josta tuli sittemmin Norjan ensimmäinen kuningas, ja Pääkkönen hänen pikkuveljeään Halvdan Mustaa. Oikeasti Halvdan Musta oli muuten Haralda Kaunotukan isä.

Vikingsiä katsoessa miettii toki, millaista Suomessa on ollut niihin aikoihin. Viikinkien retket ulottuivat myös meidän rannoillemme, ja viikinkien geeniperimää löytyy ilmeisesti täältä siinä missä muistakin Pohjoismaista, vaikka suomalaiset eivät itse viikinkejä olleet.

HBO Nordic heittikin ilmaan hauskan kysymyksen: Voisinko minä olla sukua viikingeille? No, aika kaukaiselta se ajatus tuntuu, mutta asiaa ei tarvitse kummemmin spekuloida. Sain nimittäin Vikings Blood Line Testin, ja lähetin sylkinäytteeni DNA-testejä tarjoavalle iGENEA:lle.

Olen ollut jo aiemmin kiinnostunut DNA-testistä, sillä onhan se kiehtovaa kuulla, mistä kaikkialta oma geeniperimä on saanut osia. Pystyn sijoittamaan omat esivanhempani kartalle vain muutaman sukupolven verran, ja siinä ei paljoa ole yllätyksiä. Veressäni sekoittuu ainakin Keski-Suomi, Karjala ja Häme, mutta olisipa hauska kuulla, jos esi-isiä löytyisi jostain aivan toiselta puolen maailmaa.

Viikinkien oletettuja ominaisuuksia en kuitenkaan itsessäni tunnista pituutta lukuun ottamatta. Viikingit lienevät nimittäin olleet jonkin verran nykymiesten keskimittaa lyhyempiä. En ole kuitenkaan erityisen seikkailunhaluinen ja sotaisa vaan pikemminkin turvallisuushakuinen ja konflikteja välttelevä. Joudun odottamaan tuloksia vielä määrittelemättömän ajan, joten palataan niihin myöhemmin.

Entä olisiko sinun veressäsi viikinkiverta? Voit tehdä saman testin, sillä HBO Nordic järjestää arvonnan, jonka palkintona on samainen iGENEA DNA-testi (arvo 499 €) ja lohdutuspalkintona kaksi kahden kuukauden katselukoodia HBO Nordiciin (arvo à 19,90 €). Voit osallistua arvontaa jättämällä alle terveisesi ja yhteystietosi 2.1.2019 mennessä. Arvonta suoritetaan 3.1.2019, ja sen säännöt löydät täältä.

VOITTAJAT ON ARVOTTU, KIITOS OSALLISTUNEILLE!

 

hbonordic.com

igenea.com

Kommentit

Eejii (Ei varmistettu)

Nyt on kyllä hauskan erilainen arvontavoitto! Vikings on jäänyt testaamatta vaikka GoT-fani olenkin, täytynee siis kokeilla!

HeidiA.89 (Ei varmistettu)

Mukana! Olisi todella kiinnostavaa selvittää mistä olen peräisin. En tuntenut omaa perhettäni ja sukunani, se on aina ollut hämärän peitossa.

Salpukka (Ei varmistettu)

Oishan mahtavaa olla viikinkiverta! Ehdottomasti mukana arvonnassa!

Naurajatar (Ei varmistettu)

Kyllähän se hianoo ois selvittää.

Eijak (Ei varmistettu)

No ois kiva tietää mistä on kotoisin :)

Anne; (Ei varmistettu)

Testi kuulostais tosi kiinnostavalta, arvontaan mukaan.

Skottiruutu (Ei varmistettu)

Oon kuullu, että ainakin skottijuuria olisi, joten ehkäpä myös viikinkijuuria. Ines!

Piiater (Ei varmistettu)

Täälläkin katsotaan viikinkejä, uusia jaksoja saikin odottaa kauan.

Mii83 (Ei varmistettu)

Ihanaa joulun aikaa teille. Enpä tiedä kumpi houkuttaa enemmän pääpalkinto vai lohdutuspalkinnot. ️

Nea J (Ei varmistettu)

Mukana, olis kyllä mielennkiintosta tehdä DNA-testi

Minde:) (Ei varmistettu)

Olis tosi mielenkiintoista! :)

Satuinkeri (Ei varmistettu)

Arvioni perimästä: 100% suomalainen..mutta eihän sitä koskaan tiedä!

Lellu_p (Ei varmistettu)

Oispa jämerää päästä tekemään testi! Kaikki Vikings-kaudet oon ahminut nyt syksyn aikana, onneksi vielä on jaksoja jäljellä.

Ilonkauttar (Ei varmistettu)

Oispa kyllä hauska tietää itsestään enemmän! :)

Ilona (Ei varmistettu)

Mukana! Hienot palkinnot kertakaikkiaan

maianen (Ei varmistettu)

Tästä olen haaveillut!

Annami (Ei varmistettu)

Mukana! Oon haikaillut pitkään tuollaista dna-testiä mutta en oo raaskinut ostaa, josko nyt onnistais :)

Siiri P (Ei varmistettu)

Tällä kertaa molemmat palkinnot olisivat mieluisia!

Liityin HBOn asiakkaaksi alun perin nimenomaan Vikingsia katsellakseni, ja sitä kautta olenkin löytänyt monta uutta mielenkiintoista sarjaa!

Dna-testi olisi myös älyttömän kiinnostava. Tiedän, että sukujuuria löytyy ainakin Venäjän Karjalasta, mutta harmikseni esimerkiksi isäni puolelta on puolet suvusta täysin pimennossa, isän äiti eli mummuni oli nimittäin isätön. Tätä kautta olisikin mieletöntä löytää sukulaisia, joista edes mummullani ei ole tietoa!

Colori (Ei varmistettu)

Nyt täytyy sanoa että ehkä paras palkinto arvonnassa mitä olen koskaan missään nähnyt, siksi aivan pakko osallistua. Olen menossa avoimen yliopiston kautta opiskelemaan arkeologiaa, ja olen jo aloittanut sukututkimuksen tekemisen. Olisi niin mielenkiintoista saada tietää omasta perimästä!

Larppa (Ei varmistettu)

No nyt on mielenkiintoinen arvonta; kyllä kiinnostaa!

Jannna (Ei varmistettu)

Mua kiinnostaisi niiin paljon tehdä tällainen DNA-testi! Innolla odotan myös sun tuloksia.

HBO:n katselukoodi myös kiinnostaa, vaikkakin Vikingsin osalta taitais katselu jäädä väliin kuten Rouvalla, mutta muut sarjat kiinnostavat! Ehkä pitäisi kuitenkin "yleissivistyksen" vuoksi vilkaista, miten Suomi-pojat sarjassa näyttelevät :)

Ruskarouva (Ei varmistettu)

Mukana! Kiinnostaa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Nyt olisi mielenkiintoinen voitto.

VaSi (Ei varmistettu)

Todellakin haluaisin voittaa. Tyttöni tehnyt testin ja nyt haluaisin tietää onko ne isän vai äidin geenejä, mitä pilkut kartalla on :). Tosi mielenkiintoista tutkia hänen tuloksiaan ja muutama todella kaukainen sukulainen esim. Amerikasta saanut kasvotkin.

Juttayy (Ei varmistettu)

Ehdottomasti mukana!

Mari Kaunismäki (Ei varmistettu)

Tosi jännä kilpailu ja palkinto! Ehdottomasti mukana arvonnassa. Rauhallista joulun odotusta teille :)

Lee (Ei varmistettu)

Mielenkiintoinen palkinto.

TheVillis (Ei varmistettu)

Nyt on hauska arvonta, ehdottomasti mukana!

Anskuli 28 (Ei varmistettu)

Mielenkiintoinen testi, olisikin hauskaa ja pelottavaa tietää enemmän perimästä, joten mukana arvonnassa!

merikukkaa (Ei varmistettu)

Dna-testaus on kiinnostanut jo pitkään. Mukana!

NelliinaX (Ei varmistettu)

Hauskin ja mielenkiintoisin arvonta aikoihin, joten ihan pakko osallistua :-D

Noora (Ei varmistettu)

Mukana! Aika veikeä kilpailu, pakko osallistua. Toivotaan, ettå arpaonni suosii.

MarjaKoo (Ei varmistettu)

Olisipa tosi jännä tehdä tuo testi! Mukana siis!

Torey
Näissä neliöissä

No olisihan tuo hauska saada tietää, kun isänpuoleisesta perimästä ei ole minkäänlaista hajua. Äidin puolelta tiedän sukujuhlien perusteella vain muutaman sukupolven liikkeet. Ties mistä sitä on omia piirteitä saanut! :D 

 

toreymjmp@gmail.com

https://naissanelioissa.wordpress.com/

AinoAino (Ei varmistettu)

Mukana kisassa! Oman perimän selvittäminen kiehtoo!

Ulle (Ei varmistettu)

Olisihan se hienoa olla sukua viikingeille, mutta epäilen että olisivat Kainuuseen saakka vaeltaneet :D

SiniSuo (Ei varmistettu)

Tää on kyllä paras arvonta blogeissa ikinä! Eli ehdottomasti mukana! Mua luullaan usein ulkomailla norjalaiseksi eli oisko sitä viikinkiverta kuitenkin

Esikko (Ei varmistettu)

Sukuhistoria ja DNA-jutut ovat kiinnostaneet viime vuosina joten haluan todellakin osallistua arvontaan. 23andme onkin jo tehtynä, mutta sieltä ei saa tietää kuinka paljon viikinkiverta suonissani virtaa. :)

Esikko (Ei varmistettu)

Sukuhistoria ja DNA-jutut ovat kiinnostaneet viime vuosina joten haluan todellakin osallistua arvontaan. 23andme onkin jo tehtynä, mutta sieltä ei saa tietää kuinka paljon viikinkiverta suonissani virtaa. :)

Saisa (Ei varmistettu)

Uuuuu, mukana! Vanhemmilleni ostin lahjaksi DNA-testit, mutta ne olivat paljon suppeammat 50€ paketit. Olisi mahtavaa päästä testaamaan itsensäkin. Toivottavasti ei vain tulisi mitään yllätyksiä isääni verrattaessa. :D

Mintts (Ei varmistettu)

Hauska arvonta! Vikings jää kyllä katsomatta, mutta muuten HBOn tarjonta kiinnostaa.

Vikkola (Ei varmistettu)

Ehdottomasti kiinnostaa!Isoäitini puolelta sukua löytyy Virosta ja Bulgariasta, ja huhut kertovat että Saksastakin. Isän puolelta taas kuulema Ruotsin hovistakin monen sukupolven takaa. Kun on oma lapsi, alkaa omat juuret ja sukututkimus kiinnostaa ihan eri tavalla. Teininä isän sukututkimus tuntui todella vanhanaikaiselta, mutta nyt ahmin suvuistani kertoavia kirjoja ja tutkimuksia.

Johanna13 (Ei varmistettu)

Yksi lempi sarjoista tämä, joten kumpi vaan palkinnoista kelpaisi paremmin kuin hyvin!

Mie vaan (Ei varmistettu)

Tätä ei tulisi muuten ikinä kokeiltua.
Ehdottomasti mukana arvonnassa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllähän Viikingit sekä DNA-testit kiinnostaa. Useimmilla tiedot katkeavat esim. kirkonkirjojen tuhoutumisen vuoksi. Onko perää, että Viikingit pelkäsivät noitia ja sen vuoksi käväisivät vain rannikkoalueilla. Pitivät meitä niin metsäläisinä.

Liisannimi (Ei varmistettu)

Jännittävää!

Aakoo (Ei varmistettu)

Mahtava palkinto, mukana arvonnassa. Hyvää joulun odotusta!

Gnuu (Ei varmistettu)

Juuri eilen oli puhetta sukututkimuksesta ja Dna-testeistä! Kiinnostaa!

ReK (Ei varmistettu)

Vau, nyt kyllä olis vähän erilainen arvontavoitto! Olispa mielenkiintoista tietää enemmän omista juuristaan.

Kotilo (Ei varmistettu)

Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo viikinkihistoria!

Pages

Kommentoi