Vuorokausi Kylmäpihlajan majakassa

Isyyspakkaus

Rauman-retkemme huippukohta oli yöpyminen Kylmäpihlajan majakassa. Olen pitkään haaveillut yöpymisestä jossain rannikkomme majakoista, ja nyt sekin on sitten koettu!

Kylmäpihlajan majakkarakennus on peräisin vuodelta 1952, ja se toimi aiemmin myös luotsiasemana. Se kohoaa 36 metrin korkeuteen merenpinnasta, ja siinä on 12 kerrosta.

Luotsit ja muu majakan henkilökunta asuivat aiemmin majakassa, ja sen tornissa sijaitsevat huoneet on otettu luotsitoiminnan päätyttyä majakkahotellin käyttöön.

Oma huoneemme oli parisängyllinen superior-huone, jossa oli tilaa myös tytön lisävuoteelle. Huoneissa on tv ja wi-fi-yhteys.

WC- ja suihkutilat ovat jaetut, mutta emme kokeneet tätä ongelmalliseksi edes lasten kanssa. WC oli heti oman oven ulkopuolella ja suihku sekä kerrosta alempana että ylempänä.

Majakassa on myös sauna, jossa on yleiset miesten ja naisten vuorot, ja sitä voi varata myös omalle seurueelle. 

Jokaisesta huoneesta on merinäköala, mutta parhaiten sitä voi ihastella tornin kattotasanteelta. Toisessa suunnassa on vierasvenesatama ja manner-Suomi.

Toisella puolella avautuu Selkämeren ulappa. Jossain tuolla kaukana on Ruotsi.

Saaren vierasvenesataman vieressä on myös kahvila ja matkamuistomyymälä.

Varsinainen uimapaikka saari ei ole, mutta ihailin kirkasta vettä ja mietin, että tästäpä olisi helppoa lähteä sukeltamaan!

Tyttö piti kovasti saaren kallioilla hyppelystä.

Sen verran piti kuitenkin katsoa perään, että hän ei molskahda kallionrakoihin kertyneisiin vesilätäköihin.

Tytölle suuri elämys oli, kun näimme rantakalliolla luikertelevan rantakäärmeen.

Majakassa toimii myös ravintola. Se tarjoaa lounasaikaan kalakeittoa ja noutopöydän. Illallisella annokset saa à la carte -listalta.

Kala oli luonteva valinta illalliselle, kun kerran majakalla oltiin. 

Itselläni oli silakkaa, Rouvalla ahventa ja tytöllä kalakeittoa.

Aivan mahtavaa kesäruokaa, ja vielä pienet makeat päälle!

Yöllä, kun lapset olivat jo nukkumassa, otin kamerani ja kävin katselemassa öistä merta ja majakan valoa. 

Tyttö oli pahoillaan, ettei nähnyt tätä valoa kuin kuvissa.

Lupasin hänelle, että voimme yöpyä toistekin jollain majakalla, ja jos majoitus ajoittuisi myöhempään kesään, valo syttyisi jo aiemmin illalla.

Hotellin aamiainen tarjottiin majakan ravintolassa.

Sen jälkeen oli vielä hieman aikaa käydä ihastelemassa kallioita ja levotonta merta.

Sitten olikin aika palata takaisin mantereelle.

Vesibussimatka kestää 50 minuuttia, lähtösatama mantereella on Poroholman leirintäalueella ja kyydityksestä vastaa Rauman saaristokuljetus. Sama vesibussi pysähtyy myös Kuuskajaskarin ulkoilusaarella.

Ja jos ei ole aikaa yöpymiseen, majakalla voi poiketa myös päiväristeilyllä.

Kiitos Kylmäpihlaja, oli hauskaa!

Ja sitten aloinkin haaveilla yöpymisestä Bengtskärin majakalla Suomenlahden puolella.

 

kylmapihlaja.com
raumansaaristokuljetus.fi

Kommentit

Elina U.
Lentoaskeleita

Tulee ihan koti-ikävä näistä Rauman kertomuksista, kyseessä on nimittäin kotikaupunkini! Hauskaa, että kävitte Kalatorin majatalon ravintolassa, omat ylioppilasjuhlani järjestettiin aikanaan juuri siellä ja Kylmäpihlajan saari on lempipaikkojani Rauman saaristossa. :) 

Munkit olisin teidät käskenyt syömään Kontion leipomon sisäpihalle ja suositellut testaamaan Cafe Salin brunssia, kokeilkaahan ensi kerralla! Ihan mahtavaa, että ihmiset ovat alkaneet matkustamaan Raumalle!

Tommi K
Isyyspakkaus

Hauskaa! Ja yritetään pitää Kontion leipomon sisäpiha mielessä! Raumalle kyllä palaamme toisenkin kerran! Lisää huutomerkkejä!

ebe

Mitä tämmöinen lysti maksaa yöltä? :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kahden hengen huone oli alkaen 135 €/yö, parisängyllinen huone 165 €. Päälle tulee vielä vesibussimatkat, jotka on varattava erikseen.

Moksinen (Ei varmistettu)

Bengtskär on aivan upea paikka, mutta kannattaa ehdottomasti miettiä myös Örötä vaihtoehtona. Saaren luonto ja historia ovat varsin mielenkiintoisia! Örössä on myös hiekkaranta siinä missö Bengskär on "vain" kivinen luoto ulkomerellä

Kommentoi