Yllättävä lumen kaipuu

Isyyspakkaus

En ole talvi-ihminen. En sitten yhtään. En pidä lumesta enkä pakkasesta ja valitsen mieluummin vaikka pienen tihkusateen kuin jäisen maan ja suolalla sohjoksi sulatetut kadut ja jalkakäytävät.

Minulta puuttuu myös aivoista täysin se osa, joka kaipaa talviurheilua: laskettelusuksia käytän keskimäärin joka toinen talvi, hiihtämässä en ole käynyt ysiluokan jälkeen kuin kerran ja luistimia en ole vetänyt jalkaan sitten peruskoulun. Siitä on aikaa kaksikymmentä vuotta.

Ei ole vaikea arvata, että olen ollut oikein tyytyväinen tämän talven säihin, kun ainoa vähänkään talvesta muistuttava asia on Rautatientorin Jääpuisto.

Johtuisikohan se juuri tästä lumettomuudesta vai luistelemattomuuteni 20-vuotisjuhlasta, mutta nyt kyllä kutkuttelisi kokeilla, miltä luistelu tuntuisi ja pysyisinkö lainkaan pystyssä. Vai onko luistelu kuin pyöräily: kun sen kerran oppii (edes auttavasti), se tulee jostain selkäytimestä?

* * *

No, tyttö palasi taas päiväkotiin pienen joululoman jälkeen. Päiväkoti oli suljettuna jouluviikosta loppiaiseen saakka, joten lapsikin sai viettää aikaa kotona ensin äidin ja sitten vielä mummon ja papan kanssa. Rouva kävi noukkimassa lapsen eilen päiväkodista ja kärrytteli hänen kanssaan kotiin.

Ja samalla hetkellä, kun he tulivat sisään, käänsin takkini.

Nyt sitä lunta ja pakkasta - ja aika nopeasti, kiitos!!!

Opettelen mieluummin vaikka hiihtämään.

(Kuva on tältä päivältä. Eilen hän oli vielä rapaisempi - naamaan saakka.)

Kommentit

Piipo79

Uuuh, samojen ongelmien kanssa painitaan. Tyttö on yltä päältä ravassa kädet ojossa odottamassa päiväkodista hakiessa ja haluaa heti syliin. Hyvästi siistit työvaatteet (tänään sain muuten poskelleni räkäisen hiekkasuukon, mikä lähti vain kunnon hinkkauksella puhtaaksi). Mun mielestä kurahousut on näillä keleillä ihan must ja ne saa sujautettua ennen kärryihin nostoa pois jalasta. Niillä saa pelastettua edes osan sotkuista, vaikka siltikin sitä hiekkaa kulkeutuu eteiseen varmaan hiekkalaatikon verran talven aikana...pieni pakkaslumi ois kyllä toivelistalla täälläkin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä kieltämättä on käyneet ne kurahousutkin nyt mielessä. Tyttö vaan oli vielä jokin aika sitten pelkillä haalareillakin niin tönkkö, että ajattelimme, ettei hän pysty enää kävelemään, jos siihen lisätään vielä kurahousutkin. 

Piipo79

Joo, onhan nuo talvivaatteet aikamoiset liikkumiseen. Reiman henkselikurahousut on ainakin pehmeät eikä ole haitannet meillä liikkumista. Sellaisia koppuraisia en hankkisi. Mut nyt näkyy alkavan pakkaset ainakin vähäksi aikaa joten näistä huolista päästään!

Naananka (Ei varmistettu)

Vuoden parin päästä suunnittelet tosissasi suksien ja luistimien ostamista myös itsellesi. Suomalaisen lapsen oletaan osaavan hiihtää ja luistella, parhaiten se onnistuu näyttämällä itse mallia.

Tommi K
Isyyspakkaus

...noo katsellaan ;) Luulen, että jonkun muun kannattaa näyttää sitä mallia, jos siitä olisi jotain tarkoitus oppia.

OP (Ei varmistettu)

Näyttää siltä, että tytöllä on ollut kivat leikit.

Monsteri lauma

Täällä esikoinen tahtoo oppia hiihtämään tänä talvena.itsellä sukset ollut jalassa viimeeksi kahden vuotta sitten joten pitää käydä treenaa salaa joka pikku lenkkk eka.
tuo rapasuus onkin jo alkanut ärsttämään niin paljon.etenkin kun meillä usein haetaan autolla muksut päiväkodista

MM
Maijan matkassa

Oh! Kun eilen pakkasin autoon kaksi samassa jamassa ollutta lasta, parkaisin ilmoille samansuuntaisen toiveen.

Tasaraita

Juu todellakin sitä lunta ja äkkiä. Tai edes pakkasta.

Meillä samanlainen kuraukko istuu rattaissa aina tarhapäivän päätteeksi ja sisälle tulee rattaissa hiekkaa niin pirusti. Kerrostaloasumisen hyviä puolia rivitaloon verrattuna oli kyllä se että enimmät hiekat karisi rappukäytävään ja jos vaunut oli oikein kuraisessa kunnossa saattoi ne viedä vaunuvarastoon kuivumaan. Nyt ne kurarattaatkin pitää vaan kärrätä suoraan eteiseen ja imuroida kolme kertaa päivässä.

Tommi K
Isyyspakkaus

No juu, meillä ne rattaat kuraisine lapsineen kärrätään eteiseen, enkä kyllä kehtaa ravistella hiekkoja rappukäytävään. Pitäisi varmaan laittaa rattaiden alaosaan sellainen autoharja, jolla lapsen voisi harjata puhtaaksi enimmistä hiekoista :)

Ella F.
Siperian Ella

Autoharja on hyvä. Kuten myös nk. Ikean kuraeteinen: ovenpieleen suuri Ikean sininen kassi. Kun tullaan kotiin, kersnaakkeli tömäytetään kassiin ja kuraiset vaatteet riisutaan siihen. Toinen vaihtoehto on kantaa mukelo kassissa kylppäriin, ja ottaa kurakamppeet siellä veks. Nämä ei tietenkään poista sitä ongelmaa joka koituu siitä kurassa uiskennelleen lapsen halauksista ja räkäpusuista siellä päikyn pihassa. 

Että joo, itsekin yllätin itseni toivomassa vähän talvisempia kelejä, kun yhdessä kiskottiin jonkun tylleröisen tarhakaverin äidin kanssa jälkikasvultamme kurapukuja päikyssä päivän päätteeksi pois. Onneksi ne suojapuvut saa jättää sinne.

MirvaK

Lapset saavat kummia kaipuita aikaan. Viime talvena hiihdin 16 vuoden tauon jälkeen (kerran välissä tosin kävin kaatumassa suksilla, joten sitä ei lasketa) koska hiihtämistä vihaava poikani halusi näyttää missä koulussa hiihtävät. Nyt syksyllä äitini kasaili kirppispöytää ja kysyi tarviinko vielä luistimiani (käytetty 18 vuotta sitten viimeksi, käytetty yhteensä ehkä 2 kertaa). Esikoinen pitäisi opettaa luistelemaan, joten otin luistimet itselleni eli eiköhän tänä talvena ole luistelu edessä - joko ulkona tai jäähallissa. Saa nähdä pysyykö sitä pystyssä. Luistelussa olen aina ollut vielä huonompi kuin hiihtämisessä.

Juoksulenkkien kannalta viivästynyt talvi on ollut hyvä, tosin jos saisi sellaisen kunnon liukkaattoman lumen tuohon maahan, niin juokseminen onnistuisi taas.

Mä haluan että on valoisaa, mutten koko ajan satavaa lunta.

Meillä on jäänyt kuopuksen kanssa ulkoilu kokonaan väliin, tosin näillä keleillä kyllä heittäisin kurahousut jalkaan.

Tommi K
Isyyspakkaus

Mä ostin muutama vuosi sitten - silloin kun treenasin puolimaratonille - sellaiset nastalenkkarit. Niillä oli ihan kätevä juosta silloin liukkailla keleillä. Juoksun suhteen kyllä kaikkein ikävintä on sade. Se saa ainakin minut pysymään varmasti sisällä...

MirvaK

Synttärit tulossa pian, pitäisikö toivoa nastalenkkareita? Tavoitteena juosta vähintään 2x kymppi (kevät ja syksy). Toki pieni salainen haave olisi se puolimaratoni. Katsotaan miten tässä pysyy terveenä.

Pieni tihku on just kivaa ;) Raikastaa menoa. Tosin kesällä huomattavasti kivempaa kuin syksyllä/talvella. Kyllä nuo ankeat kelit meinaavat viedä juoksumatolle juoksemaan ulkoilman sijaan.

Silli (Ei varmistettu)

Yksi sana: kurahousut. Onneksi meidän kaksivuotias rrrrakastaa niitä. Niistä huolimatta on meilläkin kainalot kurassa...

Vierailija (Ei varmistettu)

Joskus aiemmin muistaakseni kirjoitit, ettette aio ostaa kurahousuja? Niin sitä vaan että lähinnä tämän vuoksi niitä päiväkodissa käytetään. Ne riisutaan, huuhdellaan ja kuivatetaan ulkoilun jälkeen ja iltapäivällä ne voi sitten riisua ennen kotiinlähtöä ja jättää sinne. Haalarit pysyy ihmeen siistissä kunnossa rapakeleillä. Jos haluatte saapua vähemmän hiekkaisena kotiin, niin niitä voisi ehkä harkita? Toisaalta ei tämä aika nyt enää kauan kestä. Toivottavasti. Keväällä taas sitten uusi kierros :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Toki ulkoiluun tarkoitetut ja vedenpitävät haalarit voi samalla tavalla huuhdella ja kuivata ulkoilun jälkeen. Meillä ei ole myöskään mahdollista jättää haalareita päiväkotiin, sillä piha, jolla lapset leikkivät, ei ole päiväkodin vieressä. Rattaat tietysi pysyisivät puhtaampina, mutta onneksi rattaissa olevan lämpöpussin voi puistella puhtaaksi hiekasta ja tarvittaessa pestä.

Outi ex-kollega (Ei varmistettu)

Kun näitä raparoopeja kurahousuineen on kaksi ja ne juoksevat riemusta kiljuen päiväkodin pihalla halaamaan ja syliin, ymmärtää aiempaa paremmin mm termin työmatkatakki. Ei todellakaan se tyylikkäin vaan tummin ja goretexein. Josta hiekka karisee kuivuttuaan. Kylppärin lattialle. Vaan mitäpä hiekka on lasten rakkauteen verrattuna. Kurahousut pitää joka päivä viedä kotiin pesuun, ei saa huuhdella päiväkodin kuralavuaariin ettei se tunkeudu, ja niitä on työläs pujotella pois siellä pihalla, joten menemme kurinemme kotiin ja roudaamme kurakamat taas aamulla takaisin. Haalareiden jokapäiväiseltä pesulta tämä on säästänyt, mutta ei työmäärää. Alle 2-vuotiaalla on pahimpiin ja märimpiin keleihin myös fleecevuorattu kurahaalari. Meillä on nykyään myös päiväkotimatkarattaat, käytettynä ostetut Brio ponyt, joiden kuraantuminen ja päivät ulkona katoksessa seisottaminen ei niin haittaa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Jaa jaa, no eipä tosiaan hirveän paljon helpommalta kuulosta tuo kurahousuhommakaan. Ehkä ne voisivat olla ensi syksynä ajankohtaiset, kun tytsy on jo vähän isompi eikä enää niin kauhean tönkkö haalariensa kanssa.

maaaya (Ei varmistettu)

Nyt sitä lunta on tulossa ainakin vähäksi aikaa - JES!

maaritanneli
Mekkoselma

Olen päiväkodissa töissä ja eilen olessamme jälleen korvia myöten hiekassa, tuumasin työkaverille, että 'täähän on, kuin olis rantalomalla, hiekkaa joka kolossa' Työkaveri tähän: 'ei nyt ihan kuitenkaan'. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä käytetään näillä talven kurakeleillä Lassien Suprafill -haalaria. Alaosassa on kiinteä kurahousukangas, yläosa hengittää. Toimii

Kommentoi