Yökyöpelit Savoyssa

Isyyspakkaus

Pieni oli tänään ensimmäistä kertaa ihan oikeassa teatterisalissa katsomassa esitystä, kun TV2:sta tutut Yökyöpelit kävivät heittämässä konsertin Savoy-teatterissa.

Kolmen vartin mittaisessa show'ssa kuultiin tv-sarjasta tuttuja kappaleita ja nähtiin kaikki hauskat hahmot. 

Anna-Mari Kähärän sävellykset ja Laura Ruohosen tekstit upposivat sekä lapseen että vanhempiin, ja yllätyksellistä, monitasoista ja vivahteikasta musiikkia oli aidosti ilo kuunnella. (Samaa ei voi sanoa kaikesta lastenmusiikista.)

Esityksen jälkeen yllätyimme, miten lapsesta kuoriutui yllättäen pieni fanityttö. Kun kuulimme, että teatterin aulassa olisi mahdollista tavata esiintyjiä, kysyimme tytöltä, haluaisiko hän tavata jonkun heistä.

"Joo. Agentin."

Siis Agenttinero Narun (Martti Suosalo)?

"Niin."

Ohoh. En oikeasti arvannutkaan, että juuri Agenttinero on tehnyt lapseen niin suuren vaikutuksen.

Seisoskelimme aikamme nimikirjoituspöydän ääressä, ja muut tähdet kuten Päätäi Väätäinen (Seela Sella) kävivät tapaamassa pieniä fanejaan, mutta Narua ei näkynyt. Ja muut näyttelijät eivät kuitenkaan tuntuneet ilahduttavan niin paljoa.

Olimme jo lähdössä pukemaan vaatteita, kun yhtäkkiä tyttö huudahti näkevänsä agentin lähempänä ulko-ovea.

Ja sinne hän juoksi, suoraan näyttelijä Suosalon jalkoihin, käsi ojossa odottamaan omaa nimikirjoitustaan.

Lähtiessä hän kävi vielä erikseen sanomassa hei-heit agentille, kun ulkovaatteet oli saatu puettua päälle.

Taisi olla tosi kiva konsertti?

"Joo, oli."

Mikä oli kaikkein kivointa?

"Agentti neno nanu."

Niin, no kyllähän se soi isinkin päässä jatkuvasti: "Agenttinero Narulla on laite, jolla voi vakoilla vedessä, maassa ja ilmassa..."

* * *

Mitenkäs on, haluaisitko vielä vähän jäätelöä..?

Aika kiva retki, sanoisin.

Kommentit

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Multa ja lapselta meni toi Yökyöpeleiden hienous kyllä lujaa ohi, mutta livenähän noi biisit ja ylipäätään koko konsepti saattais vaikka toimiakin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh ;) Tai ehkä ne toimii sillä levyllä pelkkinä biiseinä paremmin, jos se sarja tuntui vähän oudolta.

Tiina-- (Ei varmistettu)

Söötit nuo pienen lettikampaukset! Meilläkin tytsyjen hiukset aina kuosissa. Sen, mihin pienenä tottuu, "kärsii" myös isompana ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, ihan omin pikku kätösin tein. Toisesta puolesta tuli vähän löysä, niin laitoin sitten vielä tuollaiset pinnit päälle.

Devika Rani (Ei varmistettu) http://bollywoodista.blogspot.fi/

Miten ihmeessä teidän tyttö istui 45min paikoillaan katsomassa esitystä? Jaksoiko seurata rauhallisesti? Ehkä tässä tulee tempperamenttisuus vastaan, mutta meidän 2v 3kk ikäinen tyttö ei jaksa keskittyä oikein mihinkään viittä minuuttia kauempaa. Voin vain kuvitella että hän olisi alkanut kiipeilemään meidän ja vierustovereiden sylissä ja kiljumaan (hän ei myöskään puhu paljoakaan). Itse tykkään kulttuuritapahtumista ja haluaisin niin kovasti mennä katsomaan erilaisia esityksiä, mutta jäänee haaveeksi.

Samalla voin kommentoida että ravintoloissa käyminenkin on jäänyt minimiin, kun tyttö ei jaksa istua paikallaan ruokailun aikana vaan haluaa kiivetä pöydälle ja tai juosta ympäri ravintolaa. Ruokarauha ja nautinto on kyllä kateissa. Jaksan vain ihmetellä tätä ihanaa blogia lukiessa että miten ihmeessä se teiltä onnistuu. :)

Meren rannalla

Meijän 2,5 vuotias on myös melkoinen menijä ja vaikka käydään suht usein ulkona syömässä, lapsi kyllästyy melko nopeasti. Yleensä meillä on leluarsenaali mukana sekä tabletti, näiden lisäksi on ihan normaalia, että lapsi tanssii pöytien välissä. Mutta. Oltiin vastikään Nalle Nappisilmän konsertissa, mikä on ensimmäinen teatterijuttu, johon muksun kanssa ollaan menty. Tämä oli noin 45 minuuttinen lauluesitys, johon kuului siis lavanäyttelemistä. Nuo aikaisemmat Nalle Nappisilmät on ollut enemmän konserttimuotoisia ja niissä lapsetkin pääsi osallistumaan. Tällä kertaa piti oikeasti istua paikallaan koko esityksen ajan. Enkä olisi koskaan uskonut, että meidän ilopilleri istua tapitti sylissäni koko esityksen läpi aivan lumoutuneena lavan tapahtumista. Eli rohkeasti vain kokeilemaan vaikka jollain lyhyemmällä esityksellä ensin jos itseä jännittää. Eikä mun mielestä tuollaisissa lastentapahtumissa nyt muutenkaan kannata turhia stressata jos lapsi vaikka käykin levottomaksi. Meillä oli reunapaikatkin varmuuden vuoksi, että oltaisiin sitten lähdetty kesken jos lapsi ei olisi jaksanut, mutta iloisesti yllätyttiin :) 

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, kaikkihan siellä on liikkeellä lasten kanssa, eli mielensäpahoittajia ei luulisi olevan paikalla ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Taitaa olla temperamenttikysymys, mutta kyllä hän jaksoi ihan ongelmitta. Ehkä se show vaan oli tarpeeksi kiinnostava. Ja tätä paikallaan istumista on kyllä treenattu pitkään. Kyllä tyttö meilläkin välillä haluaisi lähteä juoksentelemaan ravintolassa, ja edelleen joskus pitää sitten turvatua Netflixiin... Harvemmin enää nykyisin.

Liisa Sauri (Ei varmistettu)

Pitää kyllä kiittää blogia että löydettiin tämä sarja, mahtava musiikki ja sitä myötä konserttikin. Oltiin siis samassa tapahtumassa, oli mainio! Onneksi mun 2-vuotias ei osannut vielä nolostella sitä että äiti laulaa mukana kaikissa biisessä. Agenttinero Naru oli niin suosittu, että lapsethan piirittivät hänet jo salissa heti esityksen jälkeen: Suosalo ei päässyt lavalta nimmarointipaikalleen kun polvenkorkuinen fanijoukko hidasti hänen matkaansa. Onneksi bongasitte hänet aulasta. Meidän pienen suosikki oli Vauvakaani, jota päästiin myös tapaamaan.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kivaa! Vuokko Hovatan ääni on muuten kyllä tosi tunnistettava. Kun kuulin ensimmäisen kerran ohjelman tunnarin, ajattelin saman tien, että no nyt kyllä kuulostaa Ultra Bralta :D

TheVillis (Ei varmistettu)

Jeee, pikkunaatille livekulttuuria, olette ihania vanhempia!!!

Tommi K
Isyyspakkaus

No... eipä nyt liioitella :)

sv (Ei varmistettu)

Yhdyn edelliseen kommentoijaan. Blogisi ansiosta saatiin tieto konsertista (en ainakaan itse nähnyt missään muualla tietoa tästä) ja paikan päällä oltiin myös. Ilahduttaa aina, kun lapsille tehdään näin laadukasta kulttuuria. 5v ja äidin mielestä konsertti olisi saanut olla vähän pidempikin, niin hyvä meno oli! Ja tosiaan suosituin taisi olla Agenttinero Naru, joka jäi jumiin saliin; aina oli joku pieni pyytämässä nimmaria eikä päässyt eteenpäin. Me ostettiin Yökyöpelit levy ja nyt on illalla viimeiseksi ja aamulla ensimmäiseksi luukutettu sitä. Että hei vaan allakka pullakka munamakaronimikrofonipyllysilikonimahtimummelimäärääeikukaansaatehdäväärääeiennukukäkikukkuu…..!!!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiva, että tekin löysitte konsertin!

Me ei olla itse asiassa vielä ehditty kuunnella levyä, kun tajusin vasta kotona, että eihän mulla ole edes CD-soitinta :D Ja nykyisessä läppärissäkään ei ole CD/DVD-asemaa, eli en ole saanut levyä vielä edes sähköiseen muotoon.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä mitä! Meillä on tuo Allakka pullakka/Yökyöpelit -kirja ja tykätään ihan hurjasti. Siis tällainen ohjelma tulee yleltä? Sopiiko jo reippaasti alle 2-vuotiaalle? Ja levykin vielä? Ooh...

Tommi K
Isyyspakkaus

Juu, lauantaiaamuisin noin varttia vaille ysi! Ja Yle Areenasta löytää vanhoja jaksoja. Miksikäs se ei sopisi alle 2-vuotiaallekin..?

Vierailija (Ei varmistettu)

Meidän puoltoistavee tykkää ainakin hurjasti ja jaksaisi katsoa monta jaksoa putkeen! Poikasta kiinnostaa eniten tuollaiset näytellyt lastenohjelmat, missä on paljon musiikkia. Toinen lemppari on ollut jo pitkään Mimi ja Kuku, mutta tää on kyllä paljon enemmän äidinkin mieleen :)

En tiennytkään, että näitä kappaleita on cd:lläkin. Sehän voisi melkein päätyä ostolistalle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis miksi mulla menee aina nää ihanat jutut ohi? :( Mistä te näitä bongailette? Onko näitä tulossa lisää?

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi, mullakin olisi mennyt ohi, mutta joku vinkkasi konsertista jutussa, jossa kehuin sitä tv-sarjaa. En osaa sanoa, onko tulossa lisää.

Vierailija (Ei varmistettu)

CDON:illa on nyt alennuksessa toi Yökyöpelit CD ja näky muuten olevan Spotifyssakin!
http://cdon.fi/musiikki/eri_esitt%C3%A4ji%C3%A4/y%C3%B6ky%C3%B6pelit-328...

Kommentoi