10. ASIAA JOITA HÄITÄÄN SUUNNITTELEVA PARISKUNTA EI HALUA KUULLA

Wuhuu! Häihin tasan puolivuotta aikaa. Sen sijaan, että kertoisimme mitä kaikkea olemmekaan saaneet aikaan ja mitä meiltä puuttuu, ajattelimme avata teille häitään suunnittelevan pariskunnan mielenmaailmaa.
On paljon asioita, joita pariskunta kohtaa kulkiessaan kohti hääpäiväänsä. Yksi näistä asioista ovat läheisten kysymykset, mietteet, mielipiteet ja jopa harmistukset. Tässä postauksessa päätimme listata 10. asiaa joita hääpari ei halua kuulla.
’’Kannattaako mennä naimisiin ollenkaan, kun se voi kuitenkin päättyä eroon?’’
Tätä varmasti monikin pari miettii häitään järjestäessä, sillä onhan naimisiin meneminen suuri askel kahden ihmisen välisessä parisuhteessa. En kuitenkaan usko kenenkään lähtevän suhteeseen ajatuksella ’’ Ero se tulee kuitenkin’’. Häiden ja muutenkin ihmisten parisuhteista tällaisten kysymysten möläyttämisen voisi jättää kokonaan pois, tai sitten harkita kysymyksenasettelua uudelleen.
’’Pitääkö häistä tehdä noin iso numero, eikö tuon rahan voisi laittaa vaikka asuntolainaan.’’
Tämähän on aivan totta! Häihin menee paljon rahaa. Jos oikein miettisi, pohtisi ja ähkisi päänsä puhki keksisi varmasti sata ja kaksi asiaa muihinkin tarpeisiin johon rahat voisi laittaa. Häät on kuitenkin meille molemmille ’’kerran elämässä’’- tyyppinen hanke, joten tehdään se myös siinä mittakaavassa.
Kyseenalaistaminen häiden ajankohdan suhteen
En tiedä kokevatko kesähäitään viettävät tätä yhtä paljon, mutta meille ainakin sadellut kysymyksiä ’’miksi just talvella’’ ’’eikö kesällä olisi paljon kivempi’’ ’’klassiset kesähäät’’.
Kesähäissä ei ole mitään vikaa. Mutta niitä on ollut lähipiirissämme useampia – kuinka monissa talvihäissä olet käynyt? Miksi emme käyttäisi vielä tätä luontomme monimuotoisuutta ’’hyväksi’’, kun on mahdollisuus.
Viidenkymmenen ja kahden avecin pyytäminen häihin
Vastaus on EI. Sun kaiman serkun kissan biologinen sisko ei pääse meidän häihimme, vaikka et tuntisi häistämme ketään – nyt on aika tutustua! Ja tässä apuna oli myös Save the date -juhlat, eli häiden etkot.
Vieraslistan sisällöstä harmistuminen
Niin kuin aiemmin ilmaisinkin, häät maksavat. Jokainen vieras maksaa, ja jokainen vieras mietitään yksilönä. Meille oli tärkeää, että hääpäiväämme saapuu vain ihmisiä, joiden läsnäololla olisi meillä jonkin tason merkitys – ilahdumme nähdessämme heidät.
Valittujen pukujen ja värin suuri hämmästely
Eetulle on tulossa viininpunainen puku, ja tämä on herättänyt useissa vanhemman sukupolven herroissa hämmästelyä, jopa harmistumista. Heidän mielestään viininpunainen ei voi olla mitenkään tyylikäs. Musta ja tummansininen toisi juhlan kaipaamaa arvokkuutta pukeutumiseen.
Valmistautumisen aikainen aloitus
Lähdimme suunnittelemaan häitämme varaamalla valokuvaaja Satu Malin meille jo ennen kihlautumista. Kun kihlauduimme 1v 8kk ennen häitämme monet ihmettelivät aikaista valmistautumista. Eniten kuitenkin huvitusta ovat aiheuttaneet joulukorttien mukana lähetetyt Save The Date-kortit. Olemme kuulleet enemmän kuin kaksi kertaa; ’’ hehe tiedänköhän milloin teidän häät on, pääsenköhän sinne, kun ilmoitus tuli näin myöhään, hehe’’.
Uskonnollistenmenojen sekä useampien perinteiden puuttuminen hääpäivänä
’’Miksi ei kirkkohäitä, olisi niin kaunista’’
’’Miksi ei vanhempien kättelyä ja onnittelujonoa’’
Jeesus ja vanhempien kättely ei ole ennenkään pelastanut yhtäkään parisuhdetta, siksi.
Sanavalintoihin tarttuminen MUN häät vs MEIDÄN HÄÄT
Kyllä, varsinkin minä (Kiira) puhun useasti ’’mun häistä’’. Ja tästä olen saanut noottia, että häät ovat yhteiset ja meille, ei mulle. Kyllähän minä sen tiedän, mutta.
Sulhasen hääjärjestelyihin osallistumisen kyseenalaistaminen
Meille tulee paljon kyselyä siitä, saako Eetu päättää mitään, ja onko kaikki vaan morsiamen päästä. Eetulla on vahvoja mielipiteitä, eikä niitä voi kaartaakaan, joten teemme tätä yhdessä.
Eikö nykymaailmassa pitäisi olla sanomattakin selvää, että molemmat osallistuvat häiden järjestelyihin?
Oletteko kokeneet mitään samanlaista, mitkä ovat asioita joita te ette haluaisi kuulla?