MIKSI ET PITÄISI HÄIDEN ETKOJA?

Karkit saatu yhteistyössä Maxikarkin kanssa, kiitos vieläkin makeammista juhlista!

Jotkut saattavatkin muistaa, kun kerroin viime vuoden lopulla tulevista Save The Date – juhlista, joiden ideana on koota ihmisiä yhteen ja tutustuttaa heitä toisiinsa. Vietimme omat juhlamme viime viikonloppuna 364 päivää ennen häitämme n. 30 ihmisen parissa, joten nyt koen, että mulla voisi olla paljon annettavaa myös teille, tulevat kanssamorsiot!

Viikossa kukatkin ehtii lakastua 😀

Kahdeksan syytä miksi pitää Save The Date-juhlat aka. Häiden etkot:

-Suomessa yleisesti ottaen juhlistetaan liian vähän kaikkea.

 -Teillä on mahtavia ihmisiä ympärillänne eri yhteyksistä, ja olisi mahtavaa saada heidät tutustumaan toisiinsa paremmin.

-Haluat helpottaa yksin häihin saapuvien juhlijoiden päivää, sillä nyt he tietävät jo muitakin!

-Et ehkä tunne todella hyvin kaikkia puolisosi ystäviä, joten samalla voit tutustua myös heihin.

-Nyt, kun toisilleen vieraat ihmiset tietävät jo toisistaan jotain, on pöytäjärjestyksinkin laatiminen helpompaa – huh.

-Saat järjestää bileet, jossa on juuri teidän lemppari ihmisiä – paardit on parhaat

-Voitte jakaa jo informaatiota, kuten pukukoodin, jolloin ihmisillä on aikaa valmistautua! (samalla näet myös reaktiot.)

-Säästät postimaksuissa, sillä voit lähettämisen sijaan jakaa Save The Date – kortit suoraan vieraille käteen.

 

23.2.2019 Meidän omat juhlat.

Karkit Maxikarkilta, nam!

Konseptinahan tämä oli uusi, mutta vastaanotto oli erinomainen. Monet vieraistamme kiitteli mm. sitä, kuinka kiva on jo valmiiksi tietää ei niin tuttujakin naamoja, ja se varmasti parantaa myös häiden tunnelmaa.

Olen ollut liian monissa häissä, jossa vieraat puhuvat vain läheisille ystävilleen, eivätkä edes koskaan saa tietää viereisessä pöydässä istuvien nimiä – viereiseen pöytäänhän ei huudella, ja jos huudellaan, on se jotain vaivaannuttavaa tai kliseistä. Haluaisin kaikki tällaiset tavat pois meidän häistämme, sillä voimme olla kaikki yhdessä ja juhlia kunnolla ilman näkymättömiä muureja.
Tämä on yksi syy siihen, miksi aiomme sekoittaa pöytiä niin, ettei Eetun ikivanha kaveriporukka istu samassa rykelmässä, ja omani taas toisessa – olkaamme nykyään yhtä ja samaa porukkaa.

Itselläni on yleisestikin jokaiseen asiaan kovat odotukset, jotka kerta toisensa jälkeen murenevat, niin osittain myös tällä kertaa. Olin päättänyt, ettei porukat jakaannu kahtia, mutta kyllähän se vaan automaattisesti niin menee – jos siirrät kaikki tuolit olohuoneeseen, ettei keittiöpöydän ääressä voisi istua, niin porukkahan vaikka seisoo sen pöydän ääressä omassa ryhmässään. Mutta vaikka ihmiset jakaantuvat helposti ’’omille puolilleen’’, osallistuivat he meidän tutustumisleikkiimme, joka sai paljon hilpeyttä aikaan jokaisessa.

_________
Mikä leikki?
Kehittelin päässäni ajatuksen leikistä, jossa jokainen kirjoittaa paperille jonkun faktan itsestään ja pudottaa sen hattuun, josta kaikki sitten nostavat toistensa lappuja. Kaikki näkivät toisensa, esittelivät itsensä ja lukivat väitteen ääneen, jonka jälkeen heillä oli 3. arvauskertaa käytettävissä.  Tavoitteena oli jättää jokaiselle positiivinen ’’leima’’, josta ihminen olisi tulevaisuudessakin helppo muistaa. Suosittelen!
_________

Keskustelua elämästä ja sen syvistä elementeistä

Monien mielestä tutustumisleikki oli mahtava, ja kehuivat vielä lähtiessäänkin koko juhlien ideaa, ja sitä kuinka juuri vieraita oli ajateltu. Niin, nämä juhlathan tehtiin juurikin vieraille, ei meille.
Kun 57 neliön kaupunkiasunnossa on n.30 ihmistä, katoaa aika käsiin; juttelet siellä, ja sitten taas täällä, kerrot kuulumiset tuolle ja kysyt taas joltakin toiselta hänen kuulumisensa. Pitäisi olla useampi pää, jotta voisi olla kaikkialla jatkuvasti 100% mukana. Yleinen tunnelma oli hilpeä ja puheensorina kaikui varmasti pitkin rappua (anteeksi naapurit) , saimme aikaan myös muutaman beer pong- pelin, joka oli muuten ensimmäinen kertani tämän pelin kanssa.

Eka pelini, ja vielä veljeä vastaan.
Vieraat olivat panostaneet loppusilauksiin asti.

Vaikka olimme tyytyväisiä juhliin, on monia asioita jotka tekisimme nyt toisin. 

– Varaa tila juhliin, jos kotisi ei ole linna.
– Valmistele leikkejä ja puuhaa valmiiksi huolellisesti, lisäksi muutama suunnitelma B-Ö hyvä olla takataskussa
– Tee leikkimuotoinen aikataulu päähäsi
– Delegoi hommia kaasoille sekä bestmaneille!!!!!! Hyvää harjoitusta heille. 
(Mun paha moka, koska oon aina se joka järkkää ja hoitaa, joten kaikki tottuneet siihen. Toivottavasti häissä saan olla vain minä.) 
– Älä stressaa tarjoiluista, tilatkaa vaikka iso määrä ruokaa woltilla.

Voisitko itse kuvitella pitäväsi Häiden etkot? Ehkä tästä saadaan uusi perinne Suomeen!

– Kiira

PS. Lisäksi vielä muutama vinkki vieraille: 

– Koska nämä juhlat on tehty juuri teitä ajatellen, tulkaa paikalle.
– Ottakaa mukaan avoin mieli
– Jutelkaa myös heille, joita ette tunne – voi löytyä vaikka mitä siistejä tyyppejä!
– Ole oma itsesi
– Juhli

Follow my blog with Bloglovin

suhteet tapahtumat-ja-juhlat ystavat-ja-perhe oma-elama
Kommentit (1)
  1. Ongelmanahan näissä juhlissa on aina se, että näin aikuisena tuntuu, että ystäviä näkee aivan liian harvoin. Ja kun sitten näkee, varsinkin isomman porukan kanssa, riittää kuulumisten vaihtoa niiden kavereiden kanssa väkisinkin. Minäkin olen sosiaalinen tyyppi ja tykkään tutustua uusiin ihmisiin, mutta silti juhlissa sitä huomaa väkisinkin imeytyvänsä keskusteluihin ennalta tuttujen tyyppien kanssa.

    Omissa häissämme emme aio stressata siitä, sekottuvatko porukat, mutta yritämme tehdä siitä mahdollisimman helppoa erilaisten pelien ym. avulla.

    Minusta ihanan idea nämä STD-juhlat! Ja se on totta, että juhlia voi aina olla enemmän. :9

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *