SAAKO MIES OLLA HÄISTÄÄN AIDOSTI INNOISSAAN?

Onko mies vain tievarsikylttejä varten?

Oon miettinyt paljon stereotyyppistä tulevan sulhasen roolia. Onko mies häävalmisteluiden osalta vain pitämässä seuraa ja tienvarsikylttien väsääjä vai tasavertainen yhteisen hääpäivän kiinnostunut suunnittelija? Ainakin tv:n hääohjelmien perusteella sulhaset tyytyvät usein ensimmäisenä mainittuun rooliin. Itse olen sen verran fiiliksissä ja vihkiytynyt hääjärjestelyihin, että tehdään asioita Kiiran kanssa suhteellisen tasapuolisesti, toki omien vahvuuksiemme puitteissa. Ja itse hääjuhlasta saatan olla meistä jopa se innostuneempi osapuoli!

Mulle on tullut vastaan usealla eri tavalla tähän ”häähömpötykseen” suhtautuvia ihmisiä. Skaala on myös ollut laidasta laitaan. Pääosin ihmiset on tietenkin kannustavia ja ilahtuneita siitä, että olen aktiivisesti ja tasapuolisesti valmisteluissa mukana. Toisesta päästä on puolestaan tullut kommenttia, jonka mukaan mun valmisteluihin osallistuminen on turhaa hössötystä, koska kyllähän morsian kuitenkin määrää miten asiat hoidetaan. Hämmentävää. On jäänyt jotenkin sellainen mielikuva, että sulhasen oletetaan olevan passiivinen perässähiihtäjä.

”Muista vain mennä paikalle”

Muutamat kommentoineet tuntuvat ajattelevan, että sulhon rooli on ilmaantua paikalle oikeana päivänä oikeaan aikaan ja vetää seremonian päätteeksi joku kankeankömpelö häävalssi. Meikäläisen hehkuttaessa valmisteluiden etenemistä, tai että käytiin yhdessä viikonloppuna häämessuilla, on vastauksena ollut huvittuneen hymähtelyn saattelemana ihmettelyä siitä, kuinka Kiira uskaltaa antaa mulle hommia hoidettavaksi tai miten mä suostun lähtemään mukaan tuollaisiin tapahtumiin. Hassua. Näkisittepä vaan kumpi meistä on kiinnostuneempi menemään syksyllä messuille uudestaan! Suosittelen muuten kaikille.

Näin miehenä sanoisin, että on silläkin tietysti iso merkitys innostuksen buustaajana, jos kokee tulevansa aidosti kuulluksi omien mielipiteidensä ja toiveidensa osalta. Kiitän Kiiraa tästä jo nyt, sillä meillä on ollut hienoja hetkiä yhdessä omien häiden tiimoilta jo tässä vaiheessa!

Jokainen tietenkin tyylillään ja kiireidensä mukaan, mutta kannustan lämpimästi kanssasulhoja innostumaan tosissaan ja ottamaan kaiken mahdollisen irti myös häiden valmistelemisesta. On meinaan eri hienoa hommaa ja siistiä kun yhteisessä isossa päivässä näkyy molempien kädenjälki.

Parhaassa tapauksessa mahdollista vähentää tehokkaasti myös bridezillailun määrää. 

-Eetu

ps. taas ollaan melkein kuukauden lähempänä The Päivää, mihin tää aika oikein häviää?

suhteet tapahtumat-ja-juhlat parisuhde mieli
Kommentit (5)
  1. ihanaa että oot innoissasi mukana järjestämässä ja osallistumassa kaikkeen! omia häitä ei ole tulossa vielä, mutta tunnistan kyllä oman miehen noista stereotypioista, joita mainitsit ei-osallistuvista sulhasista (osaispa se tehdä edes tienvarsikylttejä….) 😀

  2. mega millions holland casino stand
    17.3.2019, 23:08

    Viral marketing is acquire getting others to spread the word about
    your products or hint. If you want to attract the eye of your readers, a superb title is essential step. http://Burton.Rene@Ex.P.Lo.Si.V.Edhq.G@Silvia.Woodw.O.R.T.H@Jxd.8225.Rf.Vt.G.B4.2.5.T.G.B.22@S.U.B.S.Tr.A.T.Ei.L.N.Z@S.No.W.D.R.If.T.Q.B.V.N@G.Oog.L.Eemail.2.1@Www.Yanezpaz.com/en/node/22/track

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *