RENNON FANCYT HÄÄT

Jo muutama kuukausi sitten meillä heräsi keskustelua asiasta, kun Häät-blogiyhteisön whatsapp-ryhmässä, joku morsiamista pohti; meneekö ruuan suoraan pöytiin tarjoileminen liian fancyksi rentoihin häihin. Itse mahtavaan omaan tapaani oli tietenkin sitä mieltä, ettei ja kysyin ’’Miksi rentoa ja fancya ei voisi olla samaa aikaan?’’.  Vastaus oli selkeä: Fancyt eivät olisi rennot, sillä fancysta tulee mieleen illallisella suppusuuna ’’hienostelu’’. Ensimmäinen ajatukseni tämän jälkeen oli – KÄÄK, sillä meidän pukukoodimme on itsessään minulle fancy, en kuitenkaan koe, että meidän häistämme voisi edes saada muuta kuin rentoja.

No miten on, pistetäänkö rennolla meiningillä elämä vähän fancymmaksi?

Thoudellakin, sanoo Kiira. Häät on sen verran hieno ja arvokas juhla etten näe syytä miksi pienimuotoinen – taikka isompi – hienostelu ei olisi paikallaan. Toisaalta ei ulkoinen tyylittely, ruoka tai asut luo koko tunnelmaa, vaikka ne suuri osa sitä onkin. Tunnelmaa luovat myös ihmiset, erilaiset persoonat, nauru, tanssi ja yhteenkuuluvuuden tunne. Itse koen jopa vieraiden olevan suurempi tunnelman luoja kuin mikään muu, sillä vieraat ja heidän persoonansa tuovat juhliin omaa twistiään – on ihan eri asia tykkäävätkö kaikki vieraat tanssia ja tutustuvatko helposti toisiinsa, vai istutaanko omissa pöydissään juttelemassa jo valmiiksi tutuille ihmisille.

Toivon itse virallisten osioiden kuten vihkimisen ja ruokailun olevan arvokkaita. Ihmiset eivät niin sanotusti ’’perseile’’, vaan arvostetaan omaa ja toisten kokemusta sekä tilaa. Arvokkuutta tulee lisäämään tarkkaan valittu taustamusiikki. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö saisi olla hauskaa, tai ettei olostaan saisi nauttia. Tottakai saa ja pitää! Puheen sorinaa ja naurua mieluummin, kuin haarukoiden ja veitsien tuottamaan kolinamusiikkia.

Koen itse rentouden kumpuavan yhteenkuuluvuuden tunteesta, tunteesta, jota itse pyrimme hääpäivänämme vaalimaan. Vaikka juhla on meidän, on se tehty myös vieraille ja olemme kutsuneet meille vain läheisimmät ihmiset paikalle, joten toivomme antavamme jokaiselle tunteen siitä, että juhla on yhteinen meille kaikille ja heillä olisi enemmän kuin tervetullut olo.

Ovatko meidän häämme sitten rennon fancyt?

Hyvän näköisiä vieraita iltapuvuissaan, tarkkaan harkittu ruoka ja viinit, taustamusiikki, hämärä- ja hillittytunnelma kynttilöineen, komea sulhanen ja kaunis morsian.
Kaikki tämä muuttuu muutamassa tunnissa räppäreihin, suomi räppiin, hikisiin päihin, kunnon bileisiin – niin kyllä, kyllä minä sanoisin häidemme olevan rennon fancyt. Ja niin kuin Epähäiden Annukka ilmaisi, hän voi niin kuvitella mut ja kaverini laitettuina iltapuvuissaan hyppimässä hikipäässä.

Vai oletko koskaan nähnyt prinsessan tanssiaisia telkkarissa, jossa kukaan ei naura tai tanssi?

Mitä mieltä, voiko häät olla rennot ja fancyt samanaikaisesti?

Kiira

suhteet tapahtumat-ja-juhlat parisuhde mieli
Kommentit (1)
  1. Me olemme sulhasen kanssa sitä koulukuntaa, joka mieluummin uhraa juhlallisuudesta kuin tunnelmasta. Meille eivät sopisi häihin iltapuvut eikä pöytiintarjoilu (sulhanen haluaisi saapua juhliin verkkareissa, mille olen vähän kurtistanut sentään kulmiani) ja häissämme nähdään pihapelejä ym. Uskon kuitenkin, että juhlallisemmissakin häissä on mahdollista saavuttaa rento tunnelma, mutta ei kannata odottaa sen tapahtuvan itsestään. Minä olen hyvinkin avoin ja vähän jäykistelevä ihminen, mutta jos olisin ensimmäistä kertaa elämässäni iltapukujuhlassa (en koskaan harrastanut vuosijuhlia tms. opiskeluaikana) saattaisin hieman pohtia omaa olemista, mikä saattaisi jäykistää tunnelmaa. Teillä kuulostaa olevan homma ihan hyvin hanskassa musiikin ym. kannalta ja varmasti nuo pre-hääjuhlat ovat omiaan rikkomaan jäätä. Monesti vain ihmiset kuuluvat kauhistelevan, etteivät halua sitä kuuluisaa pönötystä juhliinsa, mutta eivät kuitenkaan ole miettineet ollenkaan sitä, miten tuota pönötystä voisi välttää.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *