SILKKIKUKAT TALVIHÄIHIN – EKOLOGINEN VALINTAKO?

KYLLÄ, ME VALITSIMME SILKKIKUKAT

. Silkkikukat eivät kuitenkaan ollut ensimmäisenä mielessä omaa kimppua, vieheitä tai äitien rannekukkia suunnitellessa. Olin ajatellut hankkia aitoja kukkia, mutta viime vuonna helmikuussa huomasin, ettei toivomiani kukkia olisi saatavilla hyytävänä vuodenaikana. Jätin asian sikseen, kunnes Instagramini feediin ilmestyi taikoja tekevä MKedraCreations – olin myyty.

Miten päädyimme silkkikukkiin?

Marzenalla on oma kauppansa Etsy-verkkosivuilla (löydät sen tästä). Hänen silkkikukkansa ovat
eco-friendly, joten aina vaan parani! Selailin sivuja oikeastaan vain hetken verran, kunnes päädyin jo omaan kimppuuni. Ihastuin ajatukseen, kuinka sama kimppu voisi matkustaa kanssani meille tärkeissä päivissä häiden jälkeenkin, kuten ristiäisissä ja muissa juhlissa. Tiedän myös, että mm. minun rakas äitini tulee muistamaan aina kimpun ja kommentoimaankin sitä juhlissa, hääpäivä on aina läsnä.
Suurin ja itsekkäin syy oli siis kestävyys, se kuinka nämä tuotteet keräävät ympärilleen muistojen kirjoa.

Toinen syistämme oli ekologisuus. Ainoa mutta oli se, että paketti saapui Puolasta, enkä käyttänyt tässä valitettavasti suomalaista yrittäjää, kuten tapamme on. Hashtaghäät-Ellin kanssa keskustelimme paljon ekologisuudesta, sillä jos joku niin hän on nero näissä asioissa! Ellillä oli huippu infoa siitä miksi kannattaisi valita silkkikukat aitojen sijaa, varsinkin näin talvella (Lueppa lisää täältä). Talvella ei ole mahdollista saada kaikkia mahdollisia kukkia käyttöön Suomessa, eikä niiden kasvattaminenkaan tule ilmastolle ihan halvaksi, kun routa hakkaa maata eikä mikään kasva.

Minun oli siis mahdollista tehdä ekologinen valinta, sekä samalla saada juuri sellainen kimppu, jonka halusinkin. Kaiken lisäksi sukupolvien kestävä, ehkä näemme kimpun tulevaisuudessa jonkun lähipiirissä olevan käytössä.

Olisitteko valmiit ottamaan silkkikukkia vai ovatko aidot ainoa oikea ratkaisu?
Yllättikö silkkikukkien ekologisuus sinutkin?

Kiira

ps. Jos pidät blogistamme, tai rakastat jotain toista blogia, käy nimeämässä blogi Vuoden Hääblogi-finaaliin!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *