SULHASEN POLTTARIT

 

Tzädäm! Sulhanen ja jälkipuinnit is back!

Noin niin kuin Rahapodia lainatakseni. Luulitte, että olen jo poistunut hääscenestä, mutta niin se on, ettei nuhaa niistämällä pois saa! Tässä teille raporttia.

Meikäläisen poikamiesilta eli polttarit eli polterabend olikin vähän messevämpi tapahtuma kuin pelkkä ilta Jämsän keskustassa. ÄIJJÄT nimittäin vei allekirjoittaneen Amsterdamiin eli tietäjien kesken Daameihin. Täytyy sanoa, että tapahtuman järjestäminen oli kova työnäyte bestman-poppoolta. Valinnanvaikeuden johdostahan mulla on peräti neljä bestmania, joihin viitattakoon tämän kirjoituksen aikana erisnimillä; Sankari, Mestari, Kosmopoliitti ja Metsuri-Ennustaja.

Ennen reissuun lähtöä ÄIJJÄT yritti antaa mulle vihjeitä siitä mitä tuleman pitää. Vihjailujen toimittaminen ja osumatarkkuus ei välttämättä ollut ihan täyttä napakymppiä, mutta kyllä siitäkin hemmetin hyvät naurut saatiin. Ensinnäkin mulle piti vihjata tapahtuma-ajasta, koska yksityisyrittäjää ei noin vain haeta toimistolta lentokentälle. ÄIJJÄT lähetti mulle postissa vanhan passin kuoret, johon oli kirjattu päivämäärä 21.11.2019. Tämän tuli kertoa sekä lähtöpäivä että passin mukaan ottamisen tarve. Ongelmaksi muodostuikin postin lakko, jonka seurauksena passi tipahti postiluukusta vasta viikkoa ennen reissua. Onneksi ihana, huolehtiva tuleva vaimoni pelasi pelin niin, että olin nasauttanut kalenterini kiinni jo aiemmin.

ÄIJJÄT yritti vihjailla myös tulevan reissun lähtöpaikasta ja määränpäästä lähettämällä mulle viestillä varustetun kukkakimpun töihin. Vihjeiden mukaan reissuun piti lähteä paikasta, johon laivat saapuu ja jonka nimessä on kolme (3) rengasta. Olin jo varaamassa junalippua Porvooseen ja miettimässä, että mihin Porvoon satamasta oikein pääsee, kunnes Sankari korjasi, että sataman nimessä on oikeasti viisi (5) rengasta. Sankarille oli sattunut kirjoituserhe. Kukkakimppu, jonka piti viestiä tulevasta kohteesta, koostui viidestä punaisesta ruususta. Siinä sitten Kiiralle ihmettelin, että olisi nyt ollut edes tulppaaneja, niin Hollanti olisi ollut selviö. Nyt googlettelin viiden punaisen ruusun paikkoihin liittyvää merkitystä hyvän tovin, kunnes päädyin siihen, että koko kimppu oli harhautusta tai viittaus lopulliseen päämäärään eli avioliittoon. Olin kuitenkin väärässä ja vielä maanantaina ennen retkelle lähtöä Mestari kävi toimittamassa neljä kappaletta Sloggin speedo-kalsareita, joiden määrä vihjasi reissun pituudesta. Kalsonkien alle lahjakassin pohjaan oli merkitty lähtöpaikkaan saapumisen aika klo 10 ja kehotus, että myöhästyminen ei olisi suotavaa.

Siispä torstaina 21.11. suunnistin reppu pakattuna Olympiaterminaalille. ÄIJJÄT olivat olleet tähtitorninmäellä vaanimassa, että koska se surkea matkamies pääsee kohteeseen, mutta joutuivat pettymään, koska olin tottakai tavoilleni uskollisena myöhässä noin vartin. Suunnistettiin terminaalissa hörpittyjen glögien jälkeen sitten junalla Helsinki-Vantaalle, missä koko muu kööri oli vastassa. Poppoo oli saanut kerättyä reissuun yhteensä 10 osallistujaa, mikä lämmitti kyllä erityisesti mieltä, koska ymmärsin kuinka paljon aikaa ja rahaa oli minua varten uhrattu.

Iloisissa fiiliksissä sujuneen lennon jälkeen päästiin perille ja taksilla majoituspaikkaan, jonka piti olla minulle loppuun saakka yllätys, mutta taksikuskimme onnistui sopivasti kiekaisemaan ääneen ”it’s a houseboat BUM BUM!”. Vietettiin siis yöt 1800-luvun lopussa valmistuneessa ja kokonaan remontoidussa Amsterdam-nimisessä asuntoveneessä, jossa tilat olivat kokonaan isolle porukalle remontoidut. Ainoa miinus majoituksessa oli jääkylmät kylpyhuoneet ja turhan riittämättömät lämminvesivarastot.

Heti torstai-illalle oli Kosmopoliitti järjestänyt idyllisen Pedal Wagon -ajelun. Pedal Wagon -konseptissa poljetaan vaunua, kuunnellaan musiikkia ja nautitaan kylmiä juomia, kun ohikulkijat vilkuttelevat ja ”hurraavat” yhtyessään porukan hyvään fiilikseen. Tämä siis yleensä, mutta Amsterdamin idyllinen Pedal Wagon tarkoittikin hiljaisuudessa suhisteltavaa teollisuusalueajelua vaunulla, jossa ei ollut kaiuttimia musiikin soittamista varten. Yrityksen nettisivun perusteella ajelun piti olla kaupungin keskustassa, mutta olivat joutuneet poistumaan sieltä jo vuonna 2016 järjestyshäiriöiden vuoksi. No, pikku vikoja. Hauskaa oli hyvällä porukalla ja saatiin tästäkin kunnon naurut.

Perjantaille oli ohjelmassa Metsuri-Ennustajan järjestämä legendaarinen kaupunkisuunnistus. Arvottiin parit, joilla lähdettiin koluamaan erilaisia rasteja. Jotkut ottivat homman enemmän tosissaan kuin toiset, mikä aiheutti hyvää pientä kilpailuun kuuluvaa kitinää. Viidestä parista neljä saavutti maalin suhteellisen samaan aikaan ja lopullista sijoittumisjärjestystä ratkottiin vielä viimeisen rastin tietovisassa. Yksi pareista otti yhdellä rastilla pelimiesratkaisuna 1,5 tunnin jokiristeilyn, kun muut suorittivat tehtävän 2 minuutin jokilaivalla. Näin ollen muut ehtivät odottaa pubissa hyvän tovin ennen viimeisten saapumista. Perjantai jatkuikin kaupunkikeskustan kiertelyn merkeissä, minkä osalta jätetään tapahtumat ainoastaan suullisen perimätiedon varaan.

Lauantaina jaloissa ja päässä vähän painoi perjantain jäljiltä, mutta päästiin kuitenkin alkuiltapäivästä liikkeelle ja käytiin vetämässä kaupungin parhaat ribsit Cannibale Royalessa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tämän jälkeen oli tarkoitus suunnistaa Johan Cryiff Arenalle katsomaan Ajax v Heracles peliä, mutta 125€ lippuhinta per person karkotti suurimmat halut. Vaihtoehtoisesti painuimme maan alle katsomaan matsia screeniltä. Matsien jälkeen osa porukasta jatkoi vielä esittävien taiteiden pariin, mutta puolet, minä mukaan lukien, kömpi jo nuolemaan taisteluhaavoja house boatille.

Reissu oli kokonaisuudessaan aivan huikea, ja jätti varmasti fyysiset ja/tai henkiset jäljet kaikkiin osallistujiin. Olen ikuisesti kiitollinen varsinkin Sankarille, Kosmopoliitille, Mestarille ja Metsuri-Ennustajalle, jotka näkivät niin valtavasti vaivaa tapahtuman järjestämiseen. Huh, onneksi tällaiset kemut osuu omalle kohdalle vain kerran elämässä.

 

-Eetu

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *