TALVIHÄIDEN HÄÄMATKA  OSA 1

Minne lähteä kylmästä Suomesta? Ranta-, kaupunkiloma vai kenties yhdistelmä häämatkaksi? Tässä sitä nyt tulisi. Linnanneito halusi jo useita kuukausia sitten meiltä postauksen, jossa avaisimme top 10. häämatka sijaintimme. Otin haasteen heti vastaan, sillä oletin tämän olevan helppo aihe meille, pariskunnalle, jotka matkustavat muutenkin useasti vuodessa -eipä ollut.

Päätin siis ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa postauksen kahdessa osiossa; ensin kirjoitan siitä, miten me lähdimme pohtimaan mahdollisia häämatkakohteita, mistä etsimme niitä, mitä toivomme häämatkaltamme ja mikä on mahdollinen budjettimme häiden jälkeen. Entä, milloin matka kannattaa varata?

Miten vuodenaika vaikuttaa kohteen valinnassa

Koska häämme ovat helmikuussa, on tiedossa kaukomatka. Kaukomatkahan ei ole pakollinen, sillä lähempääkin löytyy upeita kohteita ja koti Suomemme lappikin on upea nähtävyys juuri tuohon aikaan. Meillä matkalle lähdössä on kuitenkin useimmiten ajatuksena saada tarkkaan harkittu sekä hankittu rusketus – Lappi ei siis ollut listalla ykkösvaihtoehdoissa.
Ruskettumiseen ei näillä geeneillä tarvitse välttämättä poolia, taikka rantaa, sillä kyllä se aurinko tarttuu ottamattakin. Haluamme kuitenkin lomillamme useimmiten ottaa yltiö rennosti uima-altaalla, niin, että ihosyöpä vilkuttaa iholla ja päivän aikana senttejä vyötäröltä on hikoiltu ainakin puolet pois. Koen häiden jälkeisen matkan olevan vielä enemmän kaikkea edellä mainittua – olemmehan nyt mies ja vaimo, tili on tyhjä, eikä tarvitse ajatella enää yhtään mitään, ainakaan hetkeen.

Kaukomatka talvella on ruketusta, kuumuutta ja aurinkoa kaipaaville pareille mahtiratkaisu.

All inclusive- häämatka

Ja kun puhumme rentoudesta, tulee kuvioihin All Inclusive. Tämä matkailutyyppi jakaa ihmisiä useampiin kategorioihin: rakastajat, vihaajat, tykkääjät ja naah – ihmiset. Arvaa mihin kategoriaan me kuulumme? No rakastajiin. Mitä vanhemmaksi olen elänyt sitä enemmän, arvostan asioiden helppoutta. Voin hakea altaalla drinkkibaarista juotavaa, ilman lompakkoa. Saan täyden aamiaisen hedelmineen, ja muine höysteineen, ilman lompakkoa. Voin syödä jäätelöä, vaikka kolme litraa, ilman lompakkoa. Käydä ravintolassa, ilman lompakkoa. Eikö kuulosta täydelliseltä? Olet maksanut jo kaiken ennen saapumistasi kohteeseen. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö olisi madollisuus käydä syömässä paikallisessa pienravintolassa ja katsella auringon laskua, tämä vain helpottaa asioita noin muuten, ja parhaimmassa tapauksessa säästät.  Meidän ”muttamme”  tässä on se, ettemme ole koskaan olleet All inclusivessa, kuin Turkissa. Balillakin kävimme syömässä päivittäin pienissä paikallisissa ravintoloissa, ja mitä kauempana turisteja, sen parempi!

+ All inclusivessa teidän ei tarvitse miettiä rahoja, tai lompakon kantamista mukana
+ Rahaa ei tarvitse nostaa/vaihtaa niin paljon
+ Voitte ottaa rennosti altaalla koko päivän palvelujen vieressä
– Saatat jäädä paitsi jostain ihanasta pienestä kiveen louhitusta paikallisesta ravintolasta
– Lihot
– Harmistut kotona, kun homma ei olekaan yhtä helppoa.

 

Mistä etsiä häämatkaa?

Mun hyvä vinkki: Laita mieluinen koohteesi googleen ja kirjoita perään häämatka. Joo, olisipa noinkin simppeliä. Tämähän tarkoittaa useampien matkojen kohdalla, että hintaan lisätään honeyboomboommoon-lisä, joka voi parhaissa tapauksissa olla useampia satasia. Miten siis toimia?
Etsi matkaa googlen avulla kaikkialta, vertaile hintoja, hotelliluokituksia, mitä summalla saa ja mitä et saa. Tämä auttaa myös ymmärtämään sen, mistä olet valmis tinkimään ja mistä et. Useimmilla valmismatkoja tarjoavilla sivustoilla on myös mahdollisuus laittaa laaja suodatus päälle, jolloin sinulle näytetään vain juuri teille sopivat matkakohteet, hinnoista lähtien. Valitettavasti tässä joutuu tehdä paljon työtä.

Paketti häämatkoja tarjoavat mm.
TUI
TJÄREBORG
AURINKOMATKAT
APOLLO

Toinen vaihtoehto pakettimatkalle on ostaa lennot ja yöpyminen erikseen. Tämä keino voi tulla halvemmaksi, mutta se ei takaa sitä. Itse olen mm. valmis maksamaan suorasta lennosta muutaman satasen lisää, sillä se tarkoittaa lisä aikaa myös kohteessa, sekä vähemmän väsymystä ja menetettyjä hermoja. Myös erilaiset hotellien varaussivustot saattavat helpommin buukata hotellit täyteen, tai luokitus ei vastaakaan paikalla ollutta kaaosta.  Jos lähdet etsimään matkaa erikseen, kannattaa työ tehdä hyvin. Olemme itse huomanneet lentojen hintojen vaihtelevan isosti riippuen viikonpäivästä tai vuorokauden ajasta. Tiistai on useimmiten ollut halvin päivä lentää.

Lentoja olemme useimmiten katsoneet Super Saverin kautta.
Lentodiileistä saattaa nopeammalle lähtijälle löytyä halvallakin kiva matka.
Eebookersin bonuskäyttäjänä voit kerryttää hotelleissa vietetyistä öistä bonusrahaa, jolla voit sitten maksaa seuraavia majoituksia. Tämä on yks mun lemppareista.
AirBnb on oiva valinta, jos haluaa olla kuin kotonaan, mutta lomalla!

Mitä häämatka maksaa ja milloin matka tulisi varata?

Meidän budjettimme on 2000€/aikuinen. Tiukkaa tekee, mutta yritämme olla säästeliäitä edes jossain. Tämä voi tosiaan käydä tiukille, sillä luxus kaukomatkat eivät yleisesti ottaen ala numerolla yksi (tarkoitan tuhatta). Meillä saattaa kuitenkin käydä tuuri, mutta emme viitsisi odotuttaa asiaa kovin pitkää. Saa nähdä miten meille käy!

Matkan voi vara vuosi ennen, tai kaksi viikkoa ennen, itse pidän kuitenkin tällaisten isojen matkojen varaamissääntönä sellaista viimeistään 4-6kk ennen matkaa. Itse haluan fiilistellä isompia matkoja, ja häiden alla en haluaisi lisä stressiksi häämatkaa tai sen olemassa olemattomuutta.

Seuraavassa osassa esitelemme teille meidän mahdollisia kohteita häämatkalle, sekä annamme vinkkimme jo meille tutuista paikoista, jonne voisi suunnata häämatkalle! Tulossa juttua mm. Balista ja Vietnamista.

 

–  Kiira

suhteet matkat raha rakkaus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *