Mitä karanteenissa voi tehdä? Tekemistä kotiin!

*Postauksessa Adlibriksen kaupallisia mainoslinkkejä

Monella meistä tilanne aiheuttaa varmasti huolta ja koko Korona-tilanne ja kotikaranteeni tuntuu epätodelliselta. Nyt on kuitenkin hyvin aikaa, jonka voi käyttää itsestä ja läheisistä huolehtimiseen, ja nauttia niistä kaikista asioista, jotka nyt ovat hyvin.

Itse olen nyt aika pitkälle eristyksissä kotona, olen koonnut tähän postaukseen sellaisia kivoja asioita, joita voi tehdä viikonloppuna kotona.

Toivottavasti jokin näistä auttaa sinua siirtämään ajatukset hetkeksi muualle, ja tuo hyvän hetken viikonloppuun kotona!:)

Innostu leipomaan ja kokkailemaan

Me leivottiin poikaystäväni kanssa mokkapaloja! Ne oli meidän koulun myyjäisissä aina suosituin leivonnainen 2000-luvun alussa, ja edelleen yksi parhaista leivonnaisista! Netistä löytyy paljon reseptejä, ja meillä löytyi kaikki ainekset jo kaapista valmiina. Ihanat strösselit tietysti teki hetkestä vielä kivemman 🙂  Tehtiin vähän pienempi annos pohjataikinaa, ja valmistettiin se uunivuoassa. Kuorrutetta halusin kuitenkin yhtä paljon. Viime viikonloppuna leivoin myös kaurapeltileipää, ja siitä tuli myös tosi hyvää!

Nyt on hyvin aikaa myös kokeilla kaikkia vähän erilaisempia kokkailuja, selailla reseptejä netistä ja kodin keittokirjoista. Yhdessä perheen kansssa voi kehitellä perheen uutta arkiruokalempparia, ja yhdistää kotikoululaiselle ainesten mittaamiseen myös matikkaa 😉

Mokkapalat oli meidän koulun myyjäisissä aina suosituin leivonnainen 2000-luvun alussa, ja edelleen minusta yksi parhaista leivonnaisista!

kotona tekeimistä
Tää kuorrute on parasta mokkapaloissa!
kotona tekemistä
mokkapalat

Lukemista ja lahjaidea äitienpäiväksi

Suosittelen lukemaan välillä muutakin kuin Korona-uutisia. Idoliltani ja lempikirjailijaltani Maaret Kalliolta ilmestyy juuri uusi kirja *Voimavarana Toivo, jonka saa signeerattuna ennakkotilattua Adlibriksen verkkokaupasta. Kirjan aihe on nyt varmasti tosi ajankohtainen. Olin kiinnostuntu Maaret Kallion kiertueesta, mutta sitä jouduttiin siirtämään. *Maaret Kallion uusinkin kirja on tilatttavissa Adlibriksestä. Hän, jos kuka osaa rauhoittaa ja valita oikeat sanat. Voin myös suositella tätä *Ronnie Grandellin kirjaa Irti itsekritiikistä, jonka sain itse juuri loppuun.

Suosin yleensä paljon kirjastoja, mutta nyt kun ne ovat kiinni, kannattaa tarkastaa *Adlibriksen verkkokaupan valikoima. Siellä on paljon erilaisia kirjoja ja myös romaaneja lapsille ja aikuisille, ja todella kilapilukykyiset hinnat. Englanninkielisistä kirjoista saat tänä viikonloppuna -10%  koodilla WKND10.

Entä olsiiko nyt hyvä hetki kertoa läheiselle kuinka tärkeä hän on? Äitienpäivä lähestyy, ja olen itse antanut äidille ja isälleni tällaiset kirjat: *Sinulle, äiti! Sinulle-kirjoissa on todella kivasti koottu kysymyksiä ja täytettäviä sivuja, joille voi kertoa yhteisistä muistoista, ja miten kiitollinen on niistä opeista, joita on saanut. Kirja on myös veljelle, siskolle ja ystävälle. Tämä *Olet minulle rakas -kirja sopii poikaystävälle tai ystävälle.

Käsityöt rentouttaa

Käsillä tekeminen on tosi rentouttavaa! Olen innostunut neulomaan itselleni puuvillalangasta paitaa, ja kohta siitä on jo puolet valmiina! Käytän tätä helppoa ohjetta, jossa paita neulotaan yhtenä kappaleena ja ei tarvitse osata kuin nurja ja oikea silmukka 🙂 *Käytän tätä Novitan Cotton soft -lankaa vaaleanpunaisena, ja se on ihanan pehmeää. Stressitasot pysyy matalalla ja voi samalla vaikka katsoa jotain hyvää tv-sarjaa. Meillä on Frendejen kohta viimeinen tuotantokausi meneillään! Kannattaa katsoa Novitan sivuilta lisää ilmaisia neuleohjeita.

Stressitasot pysyy matalalla ja voi samalla vaikka katsoa jotain hyvää tv-sarjaa

*Nyt Adlibriksellä on myös villasukkiin suunnitellut Socki-langat tarjouksessa kesän mökkisukiksi tai läheisen jalkoja lämmittämään. Samalla voi harrastaa vähän väriterapiaa, sillä värivaihtoehtoja on paljon!:)

Aloita pääsiäisaskartelut

Pääsiäiseen on enää muutama viikko, ja varmasti moni ilahtuisi tänä vuonna, kun saisi kotiinsa itse askarrellun pääsiäsikortin tai jonkin koristeen kotiin! Lasten kanssa tai itsekseen askartelu on myös kivaa puuhaa viikonloppuun kotona.

Adlibriksen valikoimasta löytyy edullisia korttipohjia, tarroja ja muita askartelumateriaaleja.

*Inspiroidu ja tutustu askarteluvalikoimaan tästä linkistä.

pääsiäinen kotona

Ulkoilu on nyt parasta!

Kevät on täällä niin kuin joka vuosi!:) On ollut ihana huomata, kunka pariskunnat ja perheet ovat lähteneet jopa ehkä tavallista enemmän nauttimaan auringosta, nyt kun siihen on mahdollisuus. Luonnossa liikkuminen rauhoittaa. Innostuin taas kuvailemaan Töölönlahden joutsenia, ja joku oli rakentanut ihanan pienen vesimyllynkin! Ketä harmittaa tällaisella ilmalla että kuntosalille tai ryhmäliikuntatunnille ei voi mennä, ei minua ainakaan!

Ketä harmittaa tällaisella ilmalla että kuntosalille tai ryhmäliikuntatunnille ei voi mennä, ei minua ainakaan!

kotona
Töölönlahti
kotona karanteeni
Ihana pieni mylly Töölönlahdella

Auta läheistä ja pidä yhteyttä puhelimella, siitä tulee hyvä mieli

Mulle tuli tosi hyvä mieli, että toinen tarjoutui käymään minulle kaupassa. Minä olen auttanut siivoamalla kotona. Jos olet itse terve etkä kuulu riskiryhmään, voit olla avuksi käymällä läheisesi tai naapurisi puolesta esimerkiksi kaupassa tai apteekissa.

Soita tai laita viesti läheisellesi, jonka luokse et voi mennä, ja osoita, että välität. Saat taatusti hyvän mielen myös itsellesi. Minun aamuani piristi tänään kuva kummipojastani. Perheeni kanssa olemme lähetelleet watsupp-yhteisössä varmaan kymmeniä viestejä päivässä. Tuntuu tärkeältä olla läsnä, vaikka ei voisi tavatakaan. Lähdenkin tästä tiputtamaan parhaan ystäväni syntymäpäiväkortin postilaatikkoon, kunnes tapaamme!

kotona

Näistä postauksistani lisää tekemistä kotiin:

Hyvä arkiruoka ja viikonlopun brunssi kotona

Äänikirjasuosituksia ja ilmainen kokeilujakso

Kaksi suolaisen kasvispiirakan reseptiä

Kirjasuosituksia lisää

Joogaharjoituksia kotiin

*Tutustu koko Adlibriksen valikoimaan askartelu- & käsityötuotteita ja kirjoja

koti

Mitä kivaa sinä voisit tehdä viikonloppuna kotona?

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta!

Rakkaudella,

Ida

perhe hyva-olo kirjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *