Joogaa kotona -harjoituksia myös aloittelijoille

Jos olet eristyksissä kotona kuten minä, on nyt hyvä aika kokeilla joogaa kotona! Kotikaranteenissa työskentelyasennot eivät ole kovin ergonomisia. Myös käsitöitä ja palapeliä tehdessä, niskat menevät helposti jumiin.Nyt kun en pysty käymään tunneilla, ovat pienet kotijoogaharjoitukset tulleet entistä tärkeämmiksi. Tässä postauksessa on lyhyitä ilmaisia joogaharjoituksia youtubesta, joista monet sopivat aloittelijoille, ja lyhyille tauoille kotityöskentelyn lomaan.

Nyt on hyvä aika kokeilla joogaa kotona! Tässä postauksessa on lyhyitä ilmaisia joogaharjoituksia youtubesta, joista monet sopivat aloittelijoille, ja lyhyille tauoille kotityöskentelyn lomaan.

Kokeile aamujoogahaastetta  tai venyttele kotona Kassandran kanssa!

Youtuben joogaohjaajista Kassandra on aloittanut aamujoogahaasteen, ja jakaa kanavallaan Yoga with Kassandra päivittäin noin 10 minuutin pituisia joogaharjoituksia. lyhyitä, Vaikka et joogaa jokapäiväiseksi rutiiniksi ottaisikaan, ovat nämä hyviä, lyhyitä joogaharjoituksista, joista on helppo aloittaa. Kassandralla on jokaisessa videossa myös jokin mietelause tai ohjaava teema, johon hän yhdistää liikkeet.

Oma suosikkini tähänastisista videoista on nimensä mukaisesti tämä aamujoogaharjoitus, jonka aiheena on läheisten arvostaminen.

Kassandran kamavalla on myös paljon 10 minuutin aloittelijoille sopivia venyttelyihin keskittyviä joogaharjoituksia, jotka sopivat hyvin aamuun tai etätyöskentelyn lomaan.

Kokeile vaikkapa venytellä pieni hetki tämän videon kanssa

Energisoivia ja avaavia joogaharjoituksia aamuun

Jos kaipaat yksinkertaista liikettä kehoon aamuisin, voivat Sarabethin flow-joogaharjoitukset sopia sinulle. Näissä videoissa on yksinkertaisia joogan liikesarjoja,eikä oikeastaan hirveästi mitään ylimääräistä. Näitä varten on hyvä, jos joogan perusasanat ovat sinulle tuttuja.

Minun joogaopettajani Kirsi on myös aloittanut suomenkielisen joogakanavan Joogaa ihan Kaikille. Suosittelen lämpimästi tutustumaan siihen! Nimensä mukaisesti Kirsi tekee sellaisia joogarhjoituksia, jotka sopivat kaikille. Tämän seisten tehtävän joogaharjoituksen voi tehdä jokainen sisällä tai vaikka ulkona lenkkarit jalassa, ja siitä tulee taatusti hyvä olo!

Kirsi tekee sellaisia joogarhjoituksia, jotka sopivat kaikilleJos et ole koskaan kokeillut joogaa, aloita tästä helposta ja avaavasta joogaharjoituksesta Kirsin kanssa!

Joogaharjoituksia selälle ja niskalle

Koska työasennot eivät kotona ole aina kovin ergnomisia, ja sohvalla ja käsitöiden parissa tulee vietettyä tavallista enemmän aikaa, on tärkeää venytellä ja saada liikettä niska-hartiaseudulle. Minulle niska-hartiaseutujen jumit aiheuttavat usein muuten päänsärkyä ja muita oireita. Näitä videoita suosittelen etätyöskentelyn lomaan.

Tämä joogaharjoitus on samaan aikaan rentouttava ja virkistävä, helppo harjoitus, jonka voi tehdä istuma-asennossa

Kirsin kanavalla on eripituisia harjoituksi, tämä lyhyt selkää avaava harjoitus on ihana ja siitä on helppo aloittaa.

Tässä 5minuutin harjoituksessa Kassandra neuvoo kolme yksinkertaista ja tehokasta liikettä niskalle.

Tämän viiden minuutin harjoituksen ainakin ehdit!

Lasten joogaa suomeksi

Joogaopettajani Kirsi on myös lastenjoogaohjaaja. Tämä joogaharjoitus sopii kokeiltavaksi monenikäisten lasten kanssa. Isompi lapsi voi tehdä joogaharjoituksen myös itsekseen, myös pehmokaverin voi ottaa mukaan! Satujoogaharjoituksessa tehdään mielikuvitusmatka merelle surffailemaan yhdessä koiran kanssa.

Suosittelen joogaa Adrienen kanssa kaikille

Yoga with Adriene on yksi kaikkien aikojen ihanimmista youtuben joogakanavista! Adrienen tyyli ohjata ja puhua videoilla todella rauhoittava, ja hänne jooharjoituksensa ovat voimauttavia. Rakastan myös Adrienen vanhaa Benjy-koiraa! Näihin videoihin palaan aina yhä uudelleen.

Anna itselle hyvää tästä harjoituksesta. Adrienen sanoin:

Lots of love in and lots of love out

Kun joogan perusliikkeet ovat tutut, on tässä kiva, aika perinteinen flow-joogaharjoitus, mutta Adrienen tapaan ilon kautta!

Tämä Adrienen harjoitus on ihana pieni rentoutumishetki ennen nukkumaan menoa:

Apua Korona-ahdistukseen: Rentouttavia ja rauhoittavia venytyksiä ja joogaharjoituksia

Uni on minulle tosi tärkeää, ja usein teen iltaisin jonkin rentouttavan joogaharjoituksen. Se auttaa minua nukkumaan paremmin. Venyttely, tietoinen läsnäolo ja hengittäminen myös rauhoittaa kehoa ja mieltä. Myös koronatilanne ahdistaa monia

Tämä ei ole varsinainen jooharjoitus, mutta toimii minulle stressinpurkamiseen ja rauhoittumiseen iltaisin tosi hyvin:

Myös yin joogaharjoitukset, joissa tehdään pitkiä rauhallisia venytyksiä sopivat ahdistaviin hetkiin ja rauhoittumiseen iltaisin. Ne vaativat etenkin mieleltä hieman enemmän, ja saavat minulla usein tunteitakin pintaan, kuten tämä yin-joogaharjoitus:

Lisää vinkkejäni aloittelijoille sopivista joogaharjoituksista kotiin:

ALOITA JOOGA KOTONA

JOOGAHARJOITUKSIA NISKA-HARTIASEUDUN KIPUIHIN

Lue myös:

TEKEMISTÄ KOTIIN

HYVIÄ ÄÄNIKIRJOJA JA KIRJOJA

VIIKONLOPPU KOTONA – RESEPTEJÄ

NEULEOHJEITA ALOITTELIJALLE

joogaa aloittelijoille
Pysytään ja joogataan kotona.

Pysytään ja joogataan kotona. Toivottavasti löydät näistä videoista jonkin sinulle sopivan joogaharjoituksen!

Pidetän huolta itsestämme ja toisitamme!

Rakkaudella,

Ida

hyvinvointi terveys hyva-olo liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *