Suositus kotimaan matkailuun: Tiirinkosken tehdas Hämeenlinnassa

Kotimaan matkailu taitaa olla kesän 2020 juttu, ja löysin taas yhden kohteen, jota voin suositella! Teimme päiväretken Helsingistä Hämeenlinnaan siskoni ja poikaystäväni kanssa. Aulangon lisäksi kävimme Tiirinkosken tehtaalla. Voin suosittella sitä päiväretkikohteeksi ystävien tai lasten kanssa Helsingistä!

Tiirinkoski on pienen tehtaan ja maatilan siisti pihapiiri, jossa on sisustuskauppa ja kahvio terasseineen.

Tiirinkoski on pienen tehtaan ja maatilan siisti pihapiiri, jossa on sisustuskauppa ja kahvio terasseineen. Tiirinkosken alueelle johtaa kuuluisa hämäläisten härkätie. Tiirinkosken tehtaalla tuotetaan nyt myös härkäpapujauhoa.

kotimaan matkailu

Tiirinkoskentehtaan ihastuttavalla kahviolla on viihtyistä terassi. Kahvio on kuuluisasen härkäpapujauhoista valmistetuista vohveleista.

Tiirinkoskentehtaan ihastuttavalla kahviolla on viihtyistä terassi. Kahvio on kuuluisasen härkäpapujauhoista valmistetuista vohveleista. Niitä on tarjolla niin suolaisina kuin herkullisilla makeillakin täytteillä ja pyydettäessä gluteenittomana ja laktoosittomana.

kotimaan matkailu
Tiirinkosken kahviossa on vohvelieta ja lounassalaatteja

Me olimme kahviossa sopiavsti lounasaikaan, ja poikaystäväni otti kauniis suolaisen vohvelin. Siskoni kanssa söimme herkulliset salaatit, minä savulohella ja mozzarellalla ja siskoni fetalla ja oliiveilla. Lisäksi kahviossa on pientuottajien kahvia ja omia ihastuttavia jäätelöitä. Viereisen ystäväporukan makeat vohvelit jäätelöllä, marjoilla ja kastikkeilla näyttivät kyllä herkullisilta!

Kahvion vieressä on myös sympaattinen sisustuskauppa, jossa on tarkoin valittuja sisustustekstiilejä, juomapulloja ym. Kahvilasta voi pientutottajien herkkuja myös kotiin.

maatilat Suomikotimaan matkailu vinkit

kotimaan matkailu hämeenlinna
Tiirinkosken hevonen näytti ihan yksisarviselta!

Tiirinkosken tehtaan pihapiiri on kiva ja helppo retkikohde myös lasten kanssa. Tiirinkoski on siisti, helppokulkuinen alue, ja sen pihapiirissä on lampaita, kanoja ja kukkoja ja hevosia

Tiirinkosken tehtaan pihapiiri on kiva ja helppo retkikohde myös lasten kanssa. Tiirinkoski on siisti, helppokulkuinen alue, ja sen pihapiirissä on lampaita, kanoja ja kukkoja ja hevosia. Sekä ainakin ihana raidallinen Pesonen -kissa, joka viihtyi niin hyvin autonrenkaamme alla nukkumassa, että mäyräkoira joutui tulla auttamaan, jotta pääsimme lähtemään!

Tutustu Tiirinkosken tehtaaseen ja kahvioon heidän nettisivuiltaan tästä.

Hämeenlinnan paras paikka Aulanko

kotimaan matkailu

kotimaan matkailu
Lusikkaniemi

Minulle kaunein Suomi-maisema avautuu Aulangon näköalatornista ja sen juurella olevalta näköalatornista on järvien ja metsien yli lusikkaniemelle.

Alun perin suunnitelmissa oli vierailla vain Tiirinkoskella, mutta halusimme päästä taas ihailemaan Aulangon maisemia! Aulanko on minusta ehdotomasti kaunein paikka Hämeenlinnassa. Minulle kaunein Suomi-maisema avautuu Aulangon näköalatornista ja sen juurella olevalta näköalatornista on järvien ja metsien yli lusikkaniemelle. Olen toki puolueellinen, sillä Hämeenlinna on minulle rakas kohde, koska molemmat isovanhempani ovat asuneet siellä ja vietin siellä monta ihanaa kesää lapsuudessani.

Minulta Tiirinkosken tehdas ja Aulanko saa ison suosituksen päiväretkelle Helsingistä! Hämeenlinnaan on helppo mennä auton lisäksi junalla Helsingistä tai Tampereelta.

Lue ja ihastele lisää Aulankoa viime kesän postauksestani:

Retki Aulangolle ja kotimaan parhaat matkakohteet

Muita suosituksia kotimaan matkailuun Helsingistä:

Fiskars

2020 Porvoo vinkit

Naantali

Lähimatkailua idyllisellä ruukkialueella

vinkit Kotimaa
Tämä kuva on jo matkailun jälkeen Helsingistä 🙂

Oletko sinä tehnyt matkoja kotimaassa tänä kesänä, mitä kohteita sinä suosittelet?

Ihanaa loppukesää!

Rakkaudella

Ida

kulttuuri matkat oma-elama ravintolat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *