Ravintolasuositus ja museovinkki

Tänään haluan jakaa teidän kanssa ravintolavinkin meidän ystävänpäivästä ja ihanan valokuvataiteen näyttelyn! Viimeiset viikot opiskelut ja ihanat hääjuhlat toisella paikkakunnalla ovat pitäneet minut kiireisenä. Onpa nyt taas ihana päästä jakamaan taas teille suosituksia Helsinkiin ja kivoja hetkiä.

Ravintola Holiday bar Katajanokalla

ravintolasuositus Helsinki
Mustekalaa ja rapupastaa Holiday ravintolassa Katajanokalla

ravintolasuositus Helsinki

Olimme viettämässä ystävänpäivänä perjaintai-iltaa poikaystäväni kanssa Katajanokan aivan alkupäässä sijaitsevassa Holiday bar -ravintolassa. Se oli kivan erilainen ravintola, ja oikeasti tuntui vähän kuin olisimme olleet ulkomailla!

kivan erilainen ravintola, ja oikeasti tuntui vähän kuin olisimme olleet ulkomailla!

Holiday ravintola sopii kala- ja äyriäisruoan ystäville, ja listalta löytyy nyt paljon myös kasvisruokia! Keskiviikkoisin ja torstaisin on myös Happy hour hummereiden suhteen. Valitisin rapupastan, ja se oli ihanan simppeli, mausteena sitruunaa, paljon valkosipulia ja oliiviöljyä ja rapuja. Itse pasta oli ihan poikkeuksellisen hyvää myös! Poikaystäväni valitsi mustekalaa. Annos näytti aika hurjalta, mutta oikeasti mustekala oli aika miedon ja miellyttävän pehmeän makuinen. Pestokastike sen kanssa kuten alkupaloissa oli myös tosi hyvää.

Annos näytti aika hurjalta, mutta oikeasti mustekala oli aika miedon ja miellyttävän pehmeän makuinen.

Holiday kuuluu Royal ravintoloihin, mutta on monia sen klassikkoja kuten Savoy ja Elite paljon rennompi ja ehkä ”nuorekkaampi” paikka. Ravintolassa oli kivan rento tunnelma. Tila tiilirakennuksessa avokeittiöineen oli tunnelmallinen, ja toi vähän mieleen lomareissut Etelä-Ranskassa tai Kreetalla. Vaikka tila oli melko pieni, ja ystävänpäivänä täynnä ihmisiä, pöydät oli järjestetty niin mukavasti, että oma rauha löytyi, ja musiikki soi juuri sopivalla voimakkuudella. Ravintolassa oli kaveriporukoita, lapsiperheitä ja pariskuntia kynttiläillallisella. Kaikki sopivat sinne hyvin.

Holiday ravintolassa on myös paljon erilaisia coctail- ja myös alkoholittomia moctail-vaihtoehtoja, ja kesällä aiomme ehdottomasti kokeilla sen Helsignin aurinkoisimmaksikin kehuttua terassia. Kesällä listalla on myös enemmän kylmiä kalaruokia, salaatteja ja bowleja. Me olimme ostaneet Royal ravintoloiden lahjakortin muuten Finnairin lennosta kertyneillä pisteillämme, joten jos sinulla on niitä kertynyt, niin kannattaa pitää mielessä!

Vivian Maierin näyttely valokuvataiteen museossa

Vivian Maierin näyttely
ystävänpäiväkortteja

Hyvän ystäväni kanssa kävimme valokuvataiteen museossa Kaapelitehtaalla Vivian Maierin omakuva ja sen varjo -näyttelyssä! Tykkäsin siitä tosi paljon. Olen jo pitkään halunnut käydä valokuvataiteen museossa, ja tätä näyttelyä kannatti mennä katsomaan. Vivian Maier oli 1900-luvulla yhdysvaltalaisissa perheissä lastenhoitajana, ja kuvasi koko elämänsä kulkiessaan kaduilla lasten kanssa.

Valokuvataide ei ole todellakaan mikään helppo laji. Oli uskomatonta huomata, miten upeita kuvia Maier oli saanut ennen sitä tekniikkaa, joka meillä nyt on käytössä. Kaikissa Maierin kuvissa on joku mielenkiintoinen yksityiskohta. Usein niissä on heijastus tai varjo. Sainkin vinkin tähän näyttelyyn yhdestä lemppari podcastistäni perjantain parhaat, jossa Noora kertoi olleensa näyttelyssä 5-vuotiaan poikansa kanssa bongailemassa ”kummituksia” eli varjoja kuvista. Ihana, innostava idea 5-vuotiaan kaverin kanssa valokuvataiteen tutkailuun.

Sainkin vinkin tähän näyttelyyn yhdestä lemppari podcastistäni perjantain parhaat, jossa Noora kertoi olleensa näyttelyssä 5-vuotiaan poikansa kanssa bongailemassa ”kummituksia” eli varjoja kuvista.

Aikuiselle Maierin kuvat kertovat hänen tavastaan katsoa elämään, vähän arvoituksellisestikin jättäen paljon katsojan oman tulkinnan varaan. Opas kertoi, että valokuvaaminen oli Maierin tapa kohdata ihmiset. Ehkä hän oli valinnut myös työnsä sen pohjalta, että pääsi lasten kanssa vapaasti kiertelemään ja ulkoilemaan. Näyttelyn jälkeen tulee se ihana tunne, olisinpa saanut tietää hänestä ja hänen elämästään lisää!

Aikuiselle Maierin kuvat kertovat hänen tavastaan katsoa elämään, vähän arvoituksellisestikin jättäen paljon katsojan oman tulkinnan varaan. Näyttelyn jälkeen tulee se ihana tunne, olisinpa saanut tietää hänestä ja hänen elämästään lisää!

Maierin näyttely on ollut todella suosittu, ja kävijöitä on valokuvataiteen museossa oppaan mukaan ollut todella paljon. Opastuksesta minä sain ainakin paljon irti, ne ovat sunnuntaisin klo 13-14 ja kuukauden viimeinen keskiviikko klo 18. Valokuvataiteen näyttelyyn pääsee museokortilla sisään ja opastukset ovat maksuttomia. Lisää tietoa näyttelystä voit lukea täältä.

Kävitkö sinä talvilomalla tai viikonloppuna jossakin näyttelyssä tai ravintolassa, jota haluaisit suositella?

suosittele Helsinki
Ihanaa laskiaistiistaita!:)

Lisää suosituksiani ravintoloihin ja museoihin Helsingissä:

Ihanaa, aurinkoista laskiaistiistaita kaikille!

Rakkaudella,

Ida

kulttuuri ravintolat museot-ja-nayttelyt suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *