Sarjasuositus: Snowfall

Jo Snowfall-sarjan alussa näemme, millaisen päähenkilön kanssa olemme tekemisissä. Nuori kulmien kasvatti Franklin Saint (taitava Damson Idris) todistaa, kuinka teinityttö jää kerrasta crackiin koukkuun ja palaa varsin lyhyin väliajoin hakemaan lisää. Kylmän viileästi ajatteleva Saint näkee tässä bisnesmahdollisuuden: addiktoivaa tuotetta on pakko palata ostamaan, mikä tietää jatkuvaa rahavirtaa myyjälle.

Franklin alkaa valmistaa kiveä dollarin kuvat silmissä. Vaikka hän ei piittaa tippaakaan siitä, miten vieraille crack-riippuvaisille käy, hän pitää huolen siitä, että kukaan hänen lähipiiristään ei sitä käytä: onhan hän nähnyt, että kerran kiveen koskenutta ei saada enää takaisin. Varovaisuus ei silti aina auta, sillä jotkut Franklinin läheisistä vajoavat raadollisen alas — tavallaan nuori huumekauppias saa maksaa omaa lääkettään, kun tuotteen kylvämä tuho tulee lähelle kotia. Se ei kuitenkaan estä kaupan jatkumista.

Kauppaa käyvät myös CIA-agentti Teddy McDonald (Carter Hudson) ja Lucia Villanueva (Emily Rios), joka haluaa kokaiinibisneksen johtoon hinnalla millä hyvänsä. Tiet risteävät Franklinin kanssa, ja tiedossa on valtataistelua, ruumiita ja järjettömästi rahaa.

Pahiksista kertovissa sarjoissa minua kiinnostaa se, että vaikka henkilöt tekevät pahoja asioita, heidän puolelleen helposti asettuu. Saattaa toivoa, että he eivät jää kiinni, ja tuntea mielihyvää, kun he saavat voiton konfliktissa. He eivät ole mustavalkoisia, vaan heihin on käsikirjoitettu myös inhimillisiä piirteitä.

Snowfallissa ollaan kuitenkin rajoilla. Franklin Saint on niin kylmäverinen ja laskelmoiva, että sitä on vaikea unohtaa, vaikka tämä olisi miten kiltti äidilleen. Myös CIA-agentti tekee niin paljon vääryyksiä oikeuttaakseen huumesotansa, että tarkoitus ei enää pyhitä keinoja. Sarja myös kuvaa hyvin sitä, miten henkilöt muuttuvat: pahoista pahemmiksi. Snowfallissa on selviä Breaking Bad -vivahteita, vaikka se ei samalle tasolle ylläkään. Ja vaikka ei yllä, se on silti laadukas. Käsikirjoitus, kuvaus, henkilöhahmot, näyttelijät — kaikki toimivat.

Snowfall on katsottavissa Disney +:lla ja HBO:lla.

kulttuuri leffat-ja-sarjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *