Itseapuopas Miranda Hobbesin tapaan

Aamiaskirjani.

Kaikki Sinkkuelämää-sarjan ystävät ovat todennäköisesti pohtineet, ketä sarjan pääosanelikosta he muistuttavat eniten. Minä: Charlottea. Minä vähiten: Samanthaa. Chelsea Fairless ja Lauren Garroni nostavat kuitenkin esiin sarjan ehkä aliarvioiduimman henkilön kirjassaan We should all be Mirandas — Life lessons from Sex and the City’s most underrated character.

Miksi meidän sitten pitäisi olla Mirandoja? Toki Harvardista valmistuneen asianajajan palkka on hyvä, mutta sen lisäksi Miranda on älykäs, hän puolustaa itseään ja suhtautuu elämään ilman suurta draamaa. Hän sanoo, mitä ajattelee, eikä pyytele anteeksi olemassaoloaan. Hän pukeutuu käytännöllisesti. Hän on uskollinen vaikkakin sarkastinen ystävä. Hän hyväksyy realistisesti deittailun säännöt: ”He’s just not that into you.” Miranda käy salilla ja juoksee maratoneja. Hän syö terveellisesti suurimman osan ajasta, mutta voi myös ahmia suklaakakkua roskiksesta.

Fairlessin ja Garronin kirja on oodi Mirandalle. Se tarjoaa myös elämänohjeita kaikille, jotka eivät ole vielä löytäneet sisäistä Ms. Hobbesiaan. ”Find a look that makes you feel sexy and confident, even if that look involves a giant pair of overalls.” Niin totta.

Teos on luonnollisesti täynnä viittauksia Sinkkuelämään, ja nopealukuisen kirjan sivuja käännellessään saa muistella sarjan klassikoiksi muodostuneita kohtauksia. Se on kuin paluu vanhojen ystävien pariin. Muistatko ”bullshit bagelit”, joita Carrie yrittää tarjota Mirandalle sen jälkeen, kun on lähettänyt Aidanin auttamaan alastomana kylppärissä makaavaa ystäväänsä? Samastuitko Mirandaan, joka ei halunnut kermakakkuhäitä? Entä miltä kuulostavat nämä sarjan innoittamat hyvinvointivinkit?

* Polta liian tiukat farkkusi.

* Osta kaupan kaikki juorulehdet.

* Osta uudet lakanat.

* Tarkastele ihohuokosiasi suurentavan peilin avulla.

* Take a napa / Move to Napa.

Mirandamainen sarkastinen sävy on mukana läpi kirjan: Instagramissa Every outfit on SATC –tiliä pitävät kirjoittajat muistuttavat todella esikuvaansa. Kun teos tarjoaa neuvoja terveelliseen ruokavalioon, kaikki käy järkeen siihen asti, kunnes porkkanakakun sijaan kehotetaan syömään porkkanaa.

 

Magnolia Bakeryn kuppikakkujen sijaan kirjassa suositellaan vegaanista skonssia.

Elämän eri alueet käydään läpi Miranda Hobbesin näkökulmasta: työ, ystävät, rakkauselämä, lapset, harrastukset. Loppujen lopuksi kirjan viesti on tämä: ”A Miranda can never be a Carrie, no matter how many giant rosettes she buys. If you truly want to be happy, you have to believe you’re enough, right now. You may have a bad haircut, bad credit, or a brand-new pair of adult braces, but that shouldn’t preclude you from the most exciting, challenging, and significant relationship of all: the relationship that you have with yourself.” Todellista self-helpiä!

Cosmopolitan-drinkki Sinkkuelämää-hengessä.

Viimeiselle sivulle käännettyäni olin valmis katsomaan Sinkkuelämää-sarjan jälleen kerran alusta loppuun. Haluan palata vuorosanoihin, jotka muistan ulkoa, Carrien vaatekaappiin ja vuokrasäänneltyyn asuntoon. Jaksoihin, jotka nekin muistan ulkoa, Charlotten seuraan etsimään unelmien aviomiestä. Haluan seurata, kuinka Miranda käy läpi kaikki miehet Painonvartijat-donitsityypistä komeaan naapuriin, vaikka se oikea on ollut koko ajan hänen edessään. Ja Samantha… vaikka en ole itse lainkaan kuin hän, Sam Jones on loistava henkilöhahmo.

kulttuuri kirjat
Kommentit (4)
 1. Itse lukeudun niihin, jotka eivät erityisemmin perusta Mirandan henkilöhahmosta. Olen miettinyt, mistä se johtuu, koska onhan Mirandassa kiistatta paljon hyvää. Olen päätellyt, että se johtunee siitä, kuinka omissa silmissäni Mirandassa ei ole yhtään idealismia ja hän on tietyllä tavalla ehdoton ja mustavalkoinen. Tätä voisi tietysti pitää vahvuutena ja itsenäisyytenä, mutta mielestäni se ei ole pelkästään sitä. Hiuksenhieno ero…

  Esimerkiksi Steven petettyä Mirandaa kävi mielestäni selvästi ilmi, ettei Miranda siinä tilanteessa osannut nähdä kunnolla itseään eikä Steveä. Mielestäni se oli uskalluksen ja siten myös vahvuuden puutetta.

  1. Kyllä! Itse asiassa kirjassakin nostetaan esiin myös Mirandan ongelmallisempia puolia, kuten tuomitseva suhtautuminen Steveen ja yritys muokata tästä jotain muuta kuin tämä todellisuudessa on.

   Mirandan ehdottomuus kieltämättä hirvitti kaltaistani konfliktien välttäjää, toisaalta välillä ihailin sitä.

 2. Oi miten ihana kepeä kirjavinkki! Sinkkuelämää on ikiklassikko, ja Miranda oli eniten oma sieluneläimeni niistä naisista.
  Saa nähdä, millainen on sarjan tuleva comeback ilman Samanthaa..

  1. Miranda. <3 On mielenkiintoista nähdä, millainen sarja ja naisten dynamiikka on ilman Samanthaa. Ymmärrän kyllä, ettei Cattrallilla ole ollut halua palata rooliinsa enää.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *