Mies tarvitsee tyynyn ja laturin

Haluatteko tietää, mikä on hymyilyttänyt minua pari päivää? Suomi toisena kielenä -kurssin oppikirjan aiheena on matkustaminen, ja puheharjoitusta varten olin pyytänyt opiskelijoita ottamaan Teams-tapaamiseen mukaan matkamuiston tai jonkin esineen, joka muistuttaa heitä kotimaasta. Muut olivat noudattaneet ohjeistusta, mutta eräs 17-vuotias nuorimies rupesi katselemaan ympärilleen ja selittämään, että ei hänellä ole mitään, ”tässä on tyyny ja tässä on laturi, muuta en tarvitse”. Minä totesin siihen jotakin, että ”juu, tyyny ja laturi, kaikki mitä ihminen tarvitsee”. Yksi tyttö purskahti nauruun ja korjasi: ”Kaikki, mitä mies tarvitsee!”

Jotenkin tuo keskustelu hiipii välillä mieleen ja naurattaa. 17-vee ei ollut mikään matkamuistojen ostaja, mutta puhuimme myös muun ryhmän kanssa siitä, että ostamme ulkomailta enemmän syötävää ja juotavaa kuin tavaraa, ja jos se on jokin esine, siihen liittyy jokin merkitys.

Meillä on hyllyssä kaksi musikaalimukia Broadwaylta, Kinky Boots ja Wicked. Niistä on juotu aivan ylihintaiset drinkit ennen esitysten alkua. Aina kun katse osuu niihin, mieleen muistuvat paitsi itse show’t, myös moni muu hyvä asia samalta päivältä ja matkalta.

Mitä ihminen siis tarvitsee? Antakaa minulle kirjoja ja kulttuuria, niin olen onnellinen.

Musikaalit saavat minut erityisen tyytyväiseksi.Tein Spotifyhin listan parhaista musikaalihiteistä ja luulin tehneeni sen vain itselleni. Sitten listalle ilmestyi yksi (1) seuraaja, joka on siellä pysynyt vuosikaudet. Jotenkin hassua. Joku mysteeri-ihminen siellä jakaa kiinnostuksenkohteeni. (Jos kiinnostaa, lista löytyy nimellä Musikaalit ja laatija on Ranja.)

Viime vuoden koronakevät toi kulttuurin verkkoon. Oopperan kummitus näytettiin YouTubessa! Broadwayhd.com avasi arkistonsa, vähäksi aikaa ilmaiseksi ja sitten varsin kohtuullista maksua vastaan. Siellä tutustuin muun muassa loistavaan Falsettos-musikaaliin, jota tähdittävät kovassa (musikaali)nosteessa oleva Andrew Rannells ja tuttu kasvo Christian Borle. Musikaali kertoo Marvin-nimisestä homomiehestä, joka on jättänyt vaimonsa ja lapsensa ollakseen rakastajansa kanssa ja  joka joutuu nyt kamppailemaan pitääkseen perheensä kasassa.

Ihan käsittämätöntä, mutta tämän Tony-palkintojakin voittaneen musikaalin voi katsoa kokonaan ilmaiseksi täältä.

Katsomiseen taidan tarvita tyynyn ja tietokoneen laturin.

(YouTube-videossa kuvanlaatu ei ole mitä parhain. Linkistä pääsee katsomaan musikaalin tarkkapiirteisenä.)

Kommentit (3)
  1. Varoituksen sana: Falsettos on tosiaan katsottavissa ilmaiseksi, mutta mainoksia tulee viiden minuutin välein. 😄 Jotakuta voi häiritä tällainen enemmän kuin toista.

  2. Mie kans...
    27.2.2021, 13:51

    Kaikki mitä mies tarvitsee…tyyny ja laturi eli lepoa ja henkistä latautumista, sitten jaksaa taas puurtaa. Sattuma siis tiivisti symbolisesti syvällisempää viisautta 🤔

    1. Todellakin! Tätä kiteytystä en unohda ikinä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *