Tähän kirjaan tuhlasin pääsiäisen

Pääsiäismuna oli kiinnostavampi kuin kirja.

Kirjan nimi on I did a bad thing. Kannessa on teksti Sometimes your mistakes… return to haunt you. Dramaattisen punainen mekko valkoisella pohjalla. Takakansi kertoo: Sarah Roberts used to be good. Then she did something bad. Dramaattista sekin.

Now, years later, she’s living a good life. She has no reason to think her guilty past will ever catch up with her. Until Nick, the man she was prepared to risk everything for, walks back into her life.

Koska olen lukenut Linda Greeniltä kaksi erinomaisen jännittävää trilleriä, oletin saavani sellaisen jälleen. Eikä mikään kirjan kansissa viitannut siihen, etten saisi sitä, mitä odotin.

Pian kuitenkin osoittautui, että teoksen takateksti on harvinaisen harhaanjohtava.

Teos kulkee kahdessa aikatasossa: Menneisyydessä Sarahilla oli juttua Nickin kanssa, mutta Nickillä oli tyttöystävä. Seitsemän vuotta myöhemmin Nick etsii entisen rakastettunsa käsiinsä, mutta tällä kertaa Sarahilla on parisuhde. Molemmissa aikatasoissa soudetaan ja huovataan.

Luen kyllä mielelläni myös ihmissuhdedraamaa ja chic litiä, mutta I did a bad thing -kirjan juonenkäänteissä ei ole mitään erityisen nokkelaa eikä kyseessä ole myöskään elämää suurempi rakkaustarina. Vähän päälle liimatusti yritetään korostaa, että Nickillä ja Sarahilla on samanlainen huumorintaju, mutta suhde jää laimeaksi.

Minulle selvisi myöhemmin, että kirja on Linda Greenin esikoisteos. Ehkä sitä voi pitää harjoituskappaleena.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *