Paistettua päärynää ja vuohenjuustoa
Perjantaiiltana iski herkkuhimo. Varmistaakseni, ettei sipulidippi-episodi toistu (en tiedä kestäisikö parisuhde toista samanlaista kriisiä) päätin keksiä jotain herkkua jääkaapin sisällöstä.
Jäljellä oli pieni pala brietä, pieni pala vuohenjuustoa ja hedelmiä.
Aivan järkyttävän hyvä iltapala. Aina kun onnistuu luomaa jotain ihanaa jääkaapin jämäsisällöstä tulee tunne kuin söisi ilmaiseksi. Winning.
- 2 päärynää
- 1 rkl voita
- tuoretta minttua
- kanelia
- muskottipähkinää
Pese päärynät huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.
Anna voin ruskistua hieman pannulla ja lisää päärynät. Paista pari minuuttia kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää kanelia ja muskottipähkinää oman maun mukaan ja viimeisenä tuoretta minttua. Anna jäähtyä hetki. Kokemuksesta kerron, että ovat polttavan kuumia.
Voisin kuvitella, että nämä toimivat vaniljajäätelön lisukkeenakin ihanasti.
Tätä se on, kun ei omista kauniita lautasia tai kunnon kameraa. Suolakurkun näköisiä päärynöitä muovilautasella. Maku ratkaisi ja jatkoon menevät. Tein seuraavana iltana uudestaan.