Heroiinikana

En voi ymmärtää, miten tästä reseptistä ei ole tullut avokadopastan kaltaista jytkyä. Englanniksi siis kana tunnetaan nimellä heroin chicken, koska se on yhtä koukuttavaa. Tätä tulee tehtyä heti seuraavana päivänä uudestaan, koska se on niin helppoa ja hyvää. 

  • 3 kananrintafilettä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3rkl oliiviöljyä
  • 1 tl paprikamaustetta (myös savustettu paprika toimii hyvin tässä)
  • 4 rkl ruskeaa sokeria 
  • suolaa ja pippuria

Laita uuni kuumenemaan. Uunista riippuen 175-200. Jos on kovin paksut kanat niin kannattaa laittaa 175 astetta ettei pinta pala. 

Kuumenna öljyä pannulla ja lisää siihen hienonnetut valkosipulinkynnet sekä paprikamauste. Ole tarkkana kuin porkkana, etteivät valkosipulit pala. Kun valkosipulit ovat pehmentyneet ota pannu liedeltä.

Nuiji kanafileitä kelmun välissä hellästi. Kana ei saa mennä muusiksi. Vähän kovempaa kuin läpsisit, mutta ei niin kovaa kuin löisit. 

Nyt tulee ohjeen tärkein osa: 

VUORAA UUNIVUOKASI FOLIOLLA!

Koska muuten se on entinen uunivuoka. Sokeri palaa vuokaan kiinni niin, että siitä ei ole kuin hiekkalaatikko leikkeihin sen jälkeen. 

Laita kanat vuokaan vierekkäin ja ripottele päälle suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Lisää sokeri pannulla olevaan valkosipuliin ja sekoittele tasaiseksi. Kaavi tahna kanojen päälle ja levitä tasaisesti joka puolelle kanoja. 

Paista uunissa noin 20-30 minuuttia riippuen kanojen paksuudesta. Jos pinta näyttää palavan, voit laittaa varovasti foliota kanojen päälle. 

Riisin kanssa, grillikasvisten kanssa, kanaleivässä, sinällään. Toimii ihan kaikin tavoin. Jostain syystä tämä kana onnistuu aina, eikä koskaan ole kuivaa. It’s like magic!

13936621_10154433501757220_1834913248_n.jpg

muoti trendit ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.