Kesäkurpitsakääryleet tomaattikastikkeessa

Facebookini tuntuu täyttyvän päivästä toiseen mitä isommista kesäkurpitsoista, joita ystäväni jostain poimivat. Tässä mainio käyttötapa. Huijarilasagne, suutuntuma ja maku ovat samat kuin täyteläisessä lasagnessa, siltikään ei ruokailun jälkeen ole ähky ja ahdistunnut hiilarikrapula.

14269638_10154525696582220_1579145283_n.jpg

Kesäkurpitsakääryleet kahdelle

  • 2 hoikkaa mutta pitkää kesäkurpitsaa
  • 1 pkt mozzarellaa
  • 1 pkt kiinteää tofua 
  • 1 suippopaprika
  • mustapippuria
  • 2 dl vasta raastettua parmesania

Tomaattikastike

  • tölkki hyvää tomaattikastiketta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä

Itse tykkään vähän saada kotoisampaa makua kaupan valmiisiin tölkkikastikkeisiin sillä, että kuullotan pannulla hieman sipulia ja pari valkosipulinkynttä, lisään tomaattikastikkeen siihen ja mahdollisuuksien mukaan vaikkapa hieman punaviiniä jos sitä sattuu kaapissa olemaan. Tosin jos olet löytänyt sen Graalin maljan joka on täytetty maukkaalla valmiilla tomaattikastikkeella, voit hypätä tämä osan yli 

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
  2. Kumoa tomaattikastike uunivuoan pohjalle ja levitä sinne tasaisesti
  3. Höylää kesäkurpitsasta pitkiä ohuita liuskoja esimerkiksi juustohöylällä. 
  4. Hienonna suippopaprika pieniksi kuutioiksi.
  5. Murusta tofu käsin pieneen kulhoon, lisää siihen paprika ja hieman mustapippuria
  6. levitä kesäkurpitsa liuskoja kaksi vierekkäin, niin että toinen on hieman toisen päällä
  7. Lisää noin ruokalusikallinen täytettä liuskojen toiseen päähän ja rullaa varovasti kokoon. Kääryleiden ei tarvitse olle supertiivitä tai kireitä, koska tofu ei sula tai valu pois kääryleestä. 
  8. Lado kääryleitä saumakohta alaspäin uunivuokaan kastikkeen päälle
  9. Leikkaa jokaisen kääryleen päälle pala mozzarellaa
  10. Ripottele päälle parmesania ja paista noin 15-20 minuuttia

hyvinvointi mieli vastuullisuus ruoka-ja-juoma