Kesäkurpitsaa, parsaa ja pestoa

Vahinkolaukauksena tuli tehtyä ehkäpä parasta kasvislisuketta, mitä olen koskaan tehnyt. Osasyynä oli toki tuoreet tarvikkeet ja mahtava Milonosta tuotu Parmesan-juusto, joka loisti pestossa. Siltikin taputtelin itseäni olalla. I’m a domestic goddess!

14429154_10154572648472220_271624279_n.jpg

Jostain kumman syystä purjoista tuli ihanan pinkkejä uunissa. Eihän se kuvassa näy muuta kuin häivähdyksenä, mutta listäkää pinkkifiltteriä päässänne. 

  • 1/2 iso purjo
  • 1 kesäkurpitsa
  • 4-5 herkkusientä
  • 6 parsaa/ syöjä
  • tilkka valkoviiniä 
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen
  2. Halkaise kesäkurpitsa puoliksi ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi ja levitä reilun kokoiselle uunipannulle
  3. Suikaloi purjo ja ripottele kesäkurpitsan päälle
  4. Leikkaa sienet ja lisää purjon päälle
  5. Kaada pannulle valkoviiniä niin, että pohja juuri ja juuri peittyy. 
  6. Paista uunissa vajaat viisi minuuttia ja lisää päälle parsat.
  7. Palauta uuniin vielä viideksi minuutiksi. Kesäkurpitsat saavat olla vielä kovin rapsakoita ulos tullessaan. 

Mahtipeston ohjeen löydät täältä

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma diy