Kesäkurpitsaa, parsaa ja pestoa
Vahinkolaukauksena tuli tehtyä ehkäpä parasta kasvislisuketta, mitä olen koskaan tehnyt. Osasyynä oli toki tuoreet tarvikkeet ja mahtava Milonosta tuotu Parmesan-juusto, joka loisti pestossa. Siltikin taputtelin itseäni olalla. I’m a domestic goddess!
Jostain kumman syystä purjoista tuli ihanan pinkkejä uunissa. Eihän se kuvassa näy muuta kuin häivähdyksenä, mutta listäkää pinkkifiltteriä päässänne.
- 1/2 iso purjo
- 1 kesäkurpitsa
- 4-5 herkkusientä
- 6 parsaa/ syöjä
- tilkka valkoviiniä
- Kuumenna uuni 200 asteeseen
- Halkaise kesäkurpitsa puoliksi ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi ja levitä reilun kokoiselle uunipannulle
- Suikaloi purjo ja ripottele kesäkurpitsan päälle
- Leikkaa sienet ja lisää purjon päälle
- Kaada pannulle valkoviiniä niin, että pohja juuri ja juuri peittyy.
- Paista uunissa vajaat viisi minuuttia ja lisää päälle parsat.
- Palauta uuniin vielä viideksi minuutiksi. Kesäkurpitsat saavat olla vielä kovin rapsakoita ulos tullessaan.
Mahtipeston ohjeen löydät täältä