Miksi tehdä onion dip?

Koska sipulidippi vaan kuulostaa ällöttävältä. 

Rakastan juustoa ja dippejä ja sipulia ja kerran löysin Pinterestistä kaikkien dippien äidin – Onion dipin!

Kyseinen dippi oli hyvää, mutta selkeästikin amerikkalaiseen makuun valmistettu. Siinä oli tuorejuustoa, majoneesia, creme fraichea ja cheddaria. Hieman liian heviä kamaa minun makuun. Grädde på grädde. Jälkeenpäin olo oli tunkkainen ja rasvainen. 

Ajan myötä muokkasin hieman kevyemmän version kyseisestä dipistä. 

  • 3 isoa sipulia silputtuna tai pussillinen pakastesipulikuutioita
  • öljyä paistamiseen
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 150g maustamatonta tuorejuustoa
  • noin 1 dl maustamatonta turkkilaista jugurttia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • oman maun mukaan Srirachaa tai Tabascoa

Hienonna sipulit ja lisää kuumalle pannulle. Anna sipulien rauhassa karamelisoitua. Siihen menee oma aikansa, mutta hyvää kannattaa odottaa. Etenkin jos teet dippiä isommalle joukolle, voi tähän huoletta käyttää pakastesipulia. Kukaan ei tule huomaamaan eroa. Jos sipulisi ovat kovin voimakkaita, voit lisätä hieman sokeria paistovaiheessa niihin. 

Kun sipulit ovat ruskistuneet ja pehmenneet siirrä ne kulhoon ja anna hetki jäähtyä. Lisää hieman jäähtyneisiin sipuleihin kaikki muut aineen ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. 

Jos haluat, voit lisätä dippiin suolan sijaan esim. parmesanjuustoa tai kuten alkuperäisessä reseptissä oli reilun desin cheddaria, laittaa dipin uuniin ja nauttia lämpimänä. 

13900891_10154418374367220_179076756_n_1_0.jpg

Itselleni onion dip toimii parhaiten kurkkujen tai paprikan kanssa. Sipsit ovat hieman liian suolaisia. Normi jugurttidippi vielä mukaan niin villi lauantai-ilta Morsen seurassa oli menestys. Lasi roseeta saattoi myös vaikuttaa asiaan.

koti ruoka-ja-juoma diy