Päältä rapeat ja sisältä kuohkeat kalapihvit
En voi olla ainut, jolle on kouluajoilta jäänyt kammo kalapihvejä kohtaan. Muistan koko rakennuksen haisseen niinä päivinä kun tuota herkkua oli tarjolla.
Nämä pihvit eivät voisi olla kauempana siitä mitä ennenvanhaan syötettiin kalapihvinä. Se outo harmahtavan ruskea läntti, jossa oli vihreitä laikkuja, joiden oletan olleen joskus tilliä. Nämä pihvit ovat kuohkeita sisältä ja rapeita ulkoa.
Kaunista kuvaahan niistä ei siltikään saa
300g vaaleaa kalaa. (vettä, kokonaisia valkopippureita, hieman suolaa)
100g voita
1 pieni sipuli hienonnettuna
5 dl perunamuussia
1 muna
suolaa, pippuria
korppujauhoja leivitykseen
Öljyä paistamiseen
- Keitä kala kypsäksi pienessä määrässä vettä mausteiden kanssa.
- Voit surutta käyttää kaupan pakasteperunamuussia tätä varten jos haluat. Sekoita hienonnettu sipuli, 100g voita perunamuussiin.
- Palastele kala peruna-sipuli sekoitukseen ja lisää kananmuna.
- Muotoile seoksesta pihvejä jotka leivität ja paistat runsaassa öljyssä.
Viereen vaikka aiolia, sitruunaa ja sipsejä tai ranskalaisia.