Suklaiset banaanipannukakut

Toim. huom! Alku sisältää lässytystä ja söpöilyä.

Kun uusi kissanpentu on valvottanut koko yön, tarvitsee aamulla jotain hyvää. Siis muutakin kuin tuon pienen, suloisen, raivostuttavan, pörröisen tuhisevan ja kehräävän rimpulan. 

13819351_10154385027677220_891889468_n.jpg

Miten niin pitää ”pestä kädet”? Älä ole idiootti. Nuolet ne puhtaaksi niinkuin kuka tahansa muu normaali elukka.   

Aamiaisvalintaan vaikutti ehkä hieman myös se, että tein eilen ceasar-salaattia ja siihen majoneesia eli jääkaapissa odotti kaksi ylimääräistä munanvalkuaista. Reseptissä ei ole lainkaan lisättyä sokeria, koska pannukakut usein syödään hunajan/hillon/sokerin/siirapin kanssa. Jos tavoitteena on terveellinen aamiainen, ei siihen auta mikään määrä chiasiemeniä, jos vetelet heti aamusta puoli desiä sokereita.

Olkoonkin kuinka terveellistä luomuhunajaa tai luomuintiaaniruokokuutamossapoimittuasokeria. Se on silti sokeria, puhdasta hiilihydraattia vailla ravintoarvoja. Eikä kannata käsittää väärin, syön itsekin omat pannukakkuni runsaalla hunajalla ja juon kahvini sokerilla. En vain kestä ”terveellisiä” smoothie-, mysli- tai pannukakkuohjeita, joihin lisätään kuitenkin reilusti makeutusaineita. Mielummin mietin vaihtoehtoisia tapoja maustaa ruokaa tai edes vähennän makeutusaineiden määrää. Jos olen terveellisellä tuulella siis. Jos olen sipulidippisipsi-tuulella olen valmis pursottamaan kruunumajoneesia suoraan tuubista suuhuni. Mutta kohtuus kaikessa siis. Ei yli desiä sokereita aamulla ja ei pelkkää majoneesia iltapalaksi.

Mikäli olet vierastanut ajatusta banaanipannareista niin kokeile näitä. No Fail Guarantee! Ne ovat kuohkeita keskeltä ja mukavan rapeita reunoilta. Tästä määrästä tuli kahdeksan keskikokoista pannukakkua eli juurikin sopivasti kahden hengen aamiaiseksi. 

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl muskottipähkinää
  • 1 tl kaakaojauhetta (Van Houten tms.)
  • 3 rkl pellavansiemeniä
  • 1 banaani (mitä kypsempi sen parempi) 
  • 2 munanvalkuaista
  • 1 dl maustamatonta jugurttia 
  • 4 rkl maitoa
  • kookosöljyä paistamiseen

Lisää kaikki aineet tehosekoittimeen tai esimerkiksi isoon kannuun. Kannussa ne on helppo sekoittaa sauvasekoittimella ja kaataa siitä suoraan pannulle. Anna pyöriä kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Taikina on suhteellisen löysää, joten siitäkin syystä se on näppärä tehdä kannussa. 

Kuumenna öljy pannulla melko kuumaksi ja kaada taikinaa pannulle. Pannareita ei pahemmin tarvitse muotoilla tai käännellä, vaan niistä tulee kauniin pyöreitä ja kuohkeita kuin itsestään. 

13815145_10154385022777220_763074821_n_0.jpg

Kun pannari on hieman ruskistunut reunoilta ja alkaa kuplia keskeltä, on aika kääntää se ympäri. Koeta vastustaa kiusausta kurkkia pannarin alle kesken paiston, koska silloin keskellä oleva vielä hyytymätön taikina valuu pos ja menetät kuohkean pannarin. Luota hajuaistiin ja siihen, että huomaat kyllä jos pannukakut alkavat palaa. 

Aikaa näiden pannareiden tekoon menee noin 7-8 minuuttia eli jopa minunlaiseni aamuvihaaja jaksaa tällaiset vääntää. 

13823619_10154385026477220_1686441855_n.jpg

Meillä ei ollut vaahterasiirappia, koska käytin viimeiset siitä myslin tekoon, mutta hunajan kanssa nämä olivat aivan taivaallisia. 

koti ruoka-ja-juoma diy

Porkkanaspagetti

13734623_10154380601197220_481214800_n.jpg

 

Täytetyt kananrinnat ovat tuhtia tavaraa ja niiden kanssa kaipaa aina jotain hieman kevyempää lisuketta, kuten vaikka salaattia tai höyrytettyjä kasviksia. Mutta kun mieli haluaa spagettia oli keksittävä jotain vaihtoehtoa pastalle. Juustohöylä siis käteen ja porkkana suikaleiksi.  

Kananrinnat oli täytetty lehtikaalilla ja fetalla ja kääritty pancettaan, joten makea porkkana oli täydellinen pari. 

Päälisukkeeksi kahdelle:

  • 7 isoa porkkanaa
  • n.1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 1 rkl voita 
  • 1 rkl hunajaa

Pese porkkanat ja leikkaa päät pois. Suikaloi porkkanat juustohöylällä tai perunankuorijalla. 

Sulata voi pannussa ja lisää rosmariini. Lisää porkkanat pannulle ja paista pari minuuttia. Juuri kun porkkanat ovat hieman pehmeitä, mutta keskeltä hieman rapsakoita, valuta päälle hunaja ja sekoita se hyvin porkkanoiden joukkoon. 

Tarjoile lämpimänä. 

Toki voin voi korvata oliiviöljyllä jolloin saat vegaanisen herkun. 

13705089_10154380600962220_692185420_n_0.jpg

Mausteeksi valikoitui rosmariini, koska parvekkeellamme on yrtteinä minttua, basilikaa ja rosmariiniä. Minttu oli liian makeaa ja basilika liian terävää porkkanalle. 

 

koti ruoka-ja-juoma diy