Vegaaninen parane pian -keitto

Kun flunssa iskee, on ihana käpertyä viltin alle ja syödä asioita, joista voi tuntea tulevansa terveemmäksi. Kuten vaikka pähkinäsuklaata tai lämpimän keltaista linssikeittoa. Keitto tehdään periaatteella kaikki pataan ja kuumenna, joten tämän jaksaa tehdä puolikuntoisenkin. Sen lisäksi muuntelutapoja on miljoonia.

Tässä keitossa yhdistyvät kaikki kana-nuudelikeiton ihanuudet vegaanisesti. Tosin meidän keittoomme ei pitkiä nuudeleita tullut, koska jostain syystä Mercadona ei niitä myy. Päädyimme siis toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon eli paikalliseen fideous-pastaan, joka on valencialainen erikoisuus: riisinuudelin paksuista, mutta rakettispagetin pituista murua. Toimi makunsa puolesta oikein hyvin, mutta osa viehätystä ainakin itselleni on nuudelikeitoissa juurikin ne pitkät luikerot. 

 

14442701_10154504443817008_935107174_n_0.jpg

 

  • 1/2 myskikurpitsa
  • 1/2 iso purjo
  • 1/2 dl linssejä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • nuudeleita
  • 1 rkl kuivattua kurkumaa
  • 1 rkl currya
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 pussi jauhettua sahramia
  • 1,5 l kasvislientä
  1. Kuutioi kurpitsa, leikkaa purjo paloiksi ja huuhtele linssit. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna kattilassa pariruokalusikallista öljyä ja kuullota purjoja pari minuuttia. Lisää kurpitsat ja valkosipuli ja jatka kuullottamista pari minuuttia. 
  3. Ripottele päälle kurkuma ja curry
  4. Lisää kasvisliemi, sahrami ja laakerinlehdet sekä linssit
  5. Lisää viimeisenä nuudelit ja keitä kypsäksi. 

Siinä se – lisukkeitahan voi mielensä mukaan vaihdella. Minun piti laittaa mukaan kikherneitä, mutta unohdin liottaa ne edellisiltana, joten linssit hyppäsivät kehiin. 

 

hyvinvointi terveys mieli ruoka-ja-juoma

Päältä rapeat ja sisältä kuohkeat kalapihvit

En voi olla ainut, jolle on kouluajoilta jäänyt kammo kalapihvejä kohtaan. Muistan koko rakennuksen haisseen niinä päivinä kun tuota herkkua oli tarjolla. 

Nämä pihvit eivät voisi olla kauempana siitä mitä ennenvanhaan syötettiin kalapihvinä. Se outo harmahtavan ruskea läntti, jossa oli vihreitä laikkuja, joiden oletan olleen joskus tilliä. Nämä pihvit ovat kuohkeita sisältä ja rapeita ulkoa. 

14159289_10154504338007220_635623316_n_0.jpg

Kaunista kuvaahan niistä ei siltikään saa

300g vaaleaa kalaa. (vettä, kokonaisia valkopippureita, hieman suolaa) 

100g  voita
1 pieni sipuli hienonnettuna
5 dl perunamuussia

1 muna 

suolaa, pippuria

korppujauhoja leivitykseen
Öljyä paistamiseen
 

  1. Keitä kala kypsäksi pienessä määrässä vettä mausteiden kanssa. 
  2. Voit surutta käyttää kaupan pakasteperunamuussia tätä varten jos haluat. Sekoita hienonnettu sipuli, 100g voita perunamuussiin.
  3. Palastele kala peruna-sipuli sekoitukseen ja lisää kananmuna. 
  4. Muotoile seoksesta pihvejä jotka leivität ja paistat runsaassa öljyssä.  

Viereen vaikka aiolia, sitruunaa ja sipsejä tai ranskalaisia.

hyvinvointi mieli liikunta ruoka-ja-juoma