Vihreä pähkinäinen fetasalaatti
Olen ihan viimeaikoina vasta keksinyt kuinka ihanilta hedelmät maistuvat salaateissa. Suomessa hedelmiä ei niiden hinnan takia juurikaan tullut tuhlailtua salaattiin.
Viinirypäleet ovat myös kypsyneet ja niitä on vihdoin kaupassa. Meidän hedelmäkaupassa myynnissä olevat rypäleet ovat kovin kirpeitä ja paksukuorisia ja epäilenkin niiden olevan viinitilalta, joka myy niitä myös syötäväksi. Täydellisen raikkaita salaattiin, siis koska pysyvät hyvin kasassa, eivätkä ole liian makeita.
Vihreään fetasalaattiin kahdelle tarvitset
- 2 päärynää pilkottuna
- 1 pieni vihreä paprika paloina
- 1 pieni avomaankurkku kuorittuna ja paloiteltuna
- vihreitä viinirypäleitä puolitettuina
- fetajuustoa
- kourallinen lempipähkinöitäsi
- halutessasi voit myös lisätä rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä
Hedelmät ja vihannekset vain halkipoikkijapinoon. Jos viinirypäleissä on siemenet ne kannattaa poistaa, ettei niistä tule ikävää karvasta sivumakua salaattiin.
Fetajuusto on täällä aivan luokattoman huonoa ja irtofetaa on hyvin vaikea löytää mistään, mutta tämä oli silti mitä mainion lisäkesalaatti kanalle. Ensi kerralla on kyllä pakko kokeilla sinihomejuustolla.