Frutti di mare
- Tässä on ainoa kuva tästä ruuasta. Oli aivan järkyttävän painostava ilma ja ensimmäistä kertaa sitten teinivuosien makasin sängyssä migreenissä. Tuoreet simpukat ja katkaravut taasen eivät piitanneet tuon taivaallista migreeneistä, vaan olisivat pilaantuneet seuraavaan päivään mennessä.
- Ruoka oli varmasti hyvää. Itseäni kaikki veden hajusta lähtien lähinnä ällötti, joten mies joutui syömään tätä paljon. Närkin pari simpukkaa ja söin maissit. Tarjoile hyvän aiolin ja tuoreen leivän kanssa.
- Uunia vajaa valmista
- 3 keskikokoista perunaa
- 1 punasipuli
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
- 1/2 tl savustettua paprikaa
- 500 g simpukoita
- 2 kokonaista maissintähkää
- 4 rkl voita
- sitruunaa
- 5-7 katkarapua/ ruokailija marinoituna
- Katkarapujen marinointiin
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 lime (mehu ja kuori raasteena)
- suolaa ja mustapipppuria
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
- Marinoi katkaravut. Hienonna valkosipuli ja raasta lime. Sekoita kaikki aineet ja kaada sulatettujen rapujen päälle esimerkiksi pakastepussiin, jossa marinadi levittyy tasaisemmin.
- Vuoraa suuri uunivuoka foliolla ja kaada siihen oliiviöljy.
- Leikkaa perunat ja sipuli lohkoiksi pyörittele uunipannulla oliiviöljyssä ja lisää suola, pippuri sekä savupaprika. Paista noin 20-25min yksinään
- Leikkaa maissit paloiksi
- Pese simpukat. Harjaa ja huuhtele simpukot ja raaputa irti kuorien välissä oleva parta. Simpukoiden tulisi sulkeutua tiiviisti kun hellästi kopautat niitä. Jos simpukka ei sulkeudu kannattaa se heittää pois.
- Lisää simpukat sekä maissintähkät pannulle ja laita takaisin uuniin noin 8-10 minuutiksi.
- Sekoita pennua varovasti ja lisää päälle katkaravut.
- Jatka paistamista, kunnes simpukat ovat auenneet ja ravut kauniin punertavia.