Sunnuntaispagetti – Katkarapuja ja valkoviiniä
Sään lisäksi ruoka on asia, jotka saa minut arvostamaan uutta kotimaata. Täällä ruuan laatu ja hinta ovat ylivoimaisesti parempia kuin Suomessa. En ymmärrä sitä mantraa jota jaksetaan jauhaa, että ”kotimaisesta laadusta kannattaa maksaa”. No kyllä, maksaisin mutta kun ei se ole Laatua. Se on korkeintaa keskitasoa ja yleensä vielä sen alle.
Meille on luksusta se, että voimme ostaa tuoreita katkarapuja ja tehdä niistä pastaa ilman sen suurempaa syytä. Ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi sitkeistä ja pienistä pakasteravuista, jotka eivät maistu miltään.
- Reilusti kevätsipulinvarsia tai yksi kokonainen purjo
- Oliiviöljyä paistamiseen
- 300g katkaravun pyrstöjä sulatettuna*
- 1 dl valkoviiniä
- 1 purkki kermaa
- 1 kalaliemikuutio
- suolaa ja pippuria
- Leikkaa kevätsipuli tai purjo ja kuullota niitä pannulla
- Lisää valkoviiini ja anna kiehahtaa
- Lisää kerma ja kalaliemikuutio
- Kun kastike kuplii taas lisää ravut ja anna kastikkeen pikkuisen porista miedolla lämmöllä, kunnes ravut ovat kauniin punaisia, mutta silti pehmeitä.
- Tarjoa hyvän pastan kera.
* Vinkkejä rapujen sulatukseen
– Jos olet kiireessä, voit sulattaa rapuja kylmän veden alla siivilässä. Tosin jos maksat vesilaskua käytön mukaan ja karsastat muutenkin turhaan veden juoksuttamista, niin laita ravut pakastepussiin, purista ylimääräinen ilma pois ja laita lillumaan kylmään veteen esim. kattilaan. Rapujen koosta riippuen tähän menee noin 20-30min
– Jos olet ihminen, joka osaa suunnitella pidemmälle kuin tunnin päähän, kannattaa ravut ottaa sulamaan jääkaappiin jo edellisenä päivänä.