Heroiinikana

En voi ymmärtää, miten tästä reseptistä ei ole tullut avokadopastan kaltaista jytkyä. Englanniksi siis kana tunnetaan nimellä heroin chicken, koska se on yhtä koukuttavaa. Tätä tulee tehtyä heti seuraavana päivänä uudestaan, koska se on niin helppoa ja hyvää. 

  • 3 kananrintafilettä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3rkl oliiviöljyä
  • 1 tl paprikamaustetta (myös savustettu paprika toimii hyvin tässä)
  • 4 rkl ruskeaa sokeria 
  • suolaa ja pippuria

Laita uuni kuumenemaan. Uunista riippuen 175-200. Jos on kovin paksut kanat niin kannattaa laittaa 175 astetta ettei pinta pala. 

Kuumenna öljyä pannulla ja lisää siihen hienonnetut valkosipulinkynnet sekä paprikamauste. Ole tarkkana kuin porkkana, etteivät valkosipulit pala. Kun valkosipulit ovat pehmentyneet ota pannu liedeltä.

Nuiji kanafileitä kelmun välissä hellästi. Kana ei saa mennä muusiksi. Vähän kovempaa kuin läpsisit, mutta ei niin kovaa kuin löisit. 

Nyt tulee ohjeen tärkein osa: 

VUORAA UUNIVUOKASI FOLIOLLA!

Koska muuten se on entinen uunivuoka. Sokeri palaa vuokaan kiinni niin, että siitä ei ole kuin hiekkalaatikko leikkeihin sen jälkeen. 

Laita kanat vuokaan vierekkäin ja ripottele päälle suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Lisää sokeri pannulla olevaan valkosipuliin ja sekoittele tasaiseksi. Kaavi tahna kanojen päälle ja levitä tasaisesti joka puolelle kanoja. 

Paista uunissa noin 20-30 minuuttia riippuen kanojen paksuudesta. Jos pinta näyttää palavan, voit laittaa varovasti foliota kanojen päälle. 

Riisin kanssa, grillikasvisten kanssa, kanaleivässä, sinällään. Toimii ihan kaikin tavoin. Jostain syystä tämä kana onnistuu aina, eikä koskaan ole kuivaa. It’s like magic!

13936621_10154433501757220_1834913248_n.jpg

muoti trendit ruoka-ja-juoma

Vegaaninen lämmin salaatti

Kuten olen saattanut mainita, on meillä uusi tulokas perheessä. Pieni kissanpentu nimeltään Aatu. Aatu on utelias, kömpelö, leikkisä ja ihana. Aatussa on kaksi toimintoa, kuten kissanpennuissa yleensä. ON ja OFF, kun Aatu nukkuu katoaa kaikki ympäriltä ja kun Aatu valvoo ei mikään ole turvassa.  

Tein eilen tätä salaattia ja kun keittelin linssejä sitä varten kuului kova humpsahdus ja Aatu makasi kyljellään lattialla. Oli raukka tippunut portaiden välissä olevasta raosta nukahtaessaan portaisiin. Sain aivan hirveän sätkyn. Linssit unohtui siihen paikkaan. Silittelin, tarkkailin, tuijotin maanisesti kissanpentua joka päällisin puolin vaikutti olevan kunnossa, vain kovin pöllämystynyt. 

Noin varttia myöhemmin muistin linssit. No, eivät ne ihan puuroa vielä olleet, mutta melkein. 

Tämä salaatti siis todistetusti toimii sekä linssipuurolla, että ilman. 

13900326_10154421237772220_7479432403713424428_n.jpg

Samaisesta syystä unohtui koko ruuan kuvaaminen. Salaatti syötiin kiiruusti samalla, kun tuijotettiin nukkuvaa kissaa. Tässä siis kavalkaadi nukkuvista kissoista. Aatu on tuo pienempi olio. Isompi olio on Aatun suomalainen isosisko, joka on ottanut pienen espanjattaren tassujensa suojaan. Ovat kolmen viikon tuntemisen jälkeen kuin paita ja peppu.

Lämmin salaatti on helpointa ehkä tarjoilla laakealta tarjoilulautaselta, johon ainekset laittaa ryhmittäin. Tofu on tällä ohjeella aika tulista, joten chilin määrää kannattaa vähentää, jos et ole tulisen ruuan ystävä.

Salaattiin:

  • 1 dl linssejä
  • 5 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • rasiallinen herkkusieniä
  • yksi valkosipulin kynsi 
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • noin puolikkaan parsakaalin kukinnot kypsennettyinä
  • noin 1,5 dl myskikurpitsaa kuutioituna
  • 2 kourallista tuoretta pinaattia.

     

    Salaatti vaatii useita työvaiheita, mutta kasvikset kypsyvät aika näppärästi samalla kun leikkaat seuraavia. Meillä on tasan yksi suuri pastakattila, joten parsakaalit kypsyivät siivilässä samalla kun linssit kiehuvat alapuolella. Jos laitat salaatin tarjolle vadilta niin että jokainen lajike on omillaan, on sitä helppo käyttää esimerkiksi lisukkeena seuravana päivänä ilman, että pöytään joutuu kantamaan epämääräistä kylmää sörsseliä. 

  1. Keitä linssit ohjeen mukaan. Sekoita kupissa sesamöljy ja sitruunamehu ja lisää se linsseihin.  
  2. Pilko paprika ja sipuli suikaleiksi ja kuullota pannulla
  3. Kuumenna öljy pannulla, lisää siihen valkosipulinkynsi ohuina siivuina ja sienet leikattuna neljään osaan. 
  4. Höyrytä parsakaali kypsäksi
  5. Paista kurpitsaa kunnes se on liki kypsää ja lisää pannulle pinaatti. Jatka paistamista, kunnes pinaatti on kutistunut ja rutistunut. 

Marinoituun tofuun:

  • 1 rasia tofua
  • 6 rkl soijaa
  • 3 kuivattua chiliä
  • tuoretta inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl sesamin siemeniä

Rutistele varovasti tofu kuivaksi liinan tai talouspapereiden välissä. Yritä saada mahdollisimman paljon nestettä pois. Leikkaa tofu kuutioiksi.

Murskaa morttelissa chili, valkosipuli ja sesaminsiemenet ja pilko inkivääri pieniksi paloiksi. Lisää kaikki ainekset soijaan. Helpoin tapa marinoida tofua on pakastepussissa, jonne kaadat marinadiliemen päälle. Pussia on helppo käännellä niin, että marinadi levittyy tasaisesti ilman, että kuutioita joutuu sekoittamaan jolloin ne helposti saattavat hajota.

Meidän tofu lillui marinadissaan vuorokauden, mutta varmasti vähempikin riittäisi. 

Tästä salaatista riittää helposti neljälle hengelle pääruoka tai mahtava tarjottava bileisiin, koska kelpaa kaikille. Munaton, maidoton, viljaton, lihaton, kalaton, kanaton. Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää. 

hyvinvointi terveys liikunta ruoka-ja-juoma