Porkkanaspagetti
Täytetyt kananrinnat ovat tuhtia tavaraa ja niiden kanssa kaipaa aina jotain hieman kevyempää lisuketta, kuten vaikka salaattia tai höyrytettyjä kasviksia. Mutta kun mieli haluaa spagettia oli keksittävä jotain vaihtoehtoa pastalle. Juustohöylä siis käteen ja porkkana suikaleiksi.
Kananrinnat oli täytetty lehtikaalilla ja fetalla ja kääritty pancettaan, joten makea porkkana oli täydellinen pari.
Päälisukkeeksi kahdelle:
- 7 isoa porkkanaa
- n.1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 1 rkl voita
- 1 rkl hunajaa
Pese porkkanat ja leikkaa päät pois. Suikaloi porkkanat juustohöylällä tai perunankuorijalla.
Sulata voi pannussa ja lisää rosmariini. Lisää porkkanat pannulle ja paista pari minuuttia. Juuri kun porkkanat ovat hieman pehmeitä, mutta keskeltä hieman rapsakoita, valuta päälle hunaja ja sekoita se hyvin porkkanoiden joukkoon.
Tarjoile lämpimänä.
Toki voin voi korvata oliiviöljyllä jolloin saat vegaanisen herkun.
Mausteeksi valikoitui rosmariini, koska parvekkeellamme on yrtteinä minttua, basilikaa ja rosmariiniä. Minttu oli liian makeaa ja basilika liian terävää porkkanalle.