Vegaaninen parane pian -keitto
Kun flunssa iskee, on ihana käpertyä viltin alle ja syödä asioita, joista voi tuntea tulevansa terveemmäksi. Kuten vaikka pähkinäsuklaata tai lämpimän keltaista linssikeittoa. Keitto tehdään periaatteella kaikki pataan ja kuumenna, joten tämän jaksaa tehdä puolikuntoisenkin. Sen lisäksi muuntelutapoja on miljoonia.
Tässä keitossa yhdistyvät kaikki kana-nuudelikeiton ihanuudet vegaanisesti. Tosin meidän keittoomme ei pitkiä nuudeleita tullut, koska jostain syystä Mercadona ei niitä myy. Päädyimme siis toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon eli paikalliseen fideous-pastaan, joka on valencialainen erikoisuus: riisinuudelin paksuista, mutta rakettispagetin pituista murua. Toimi makunsa puolesta oikein hyvin, mutta osa viehätystä ainakin itselleni on nuudelikeitoissa juurikin ne pitkät luikerot.
- 1/2 myskikurpitsa
- 1/2 iso purjo
- 1/2 dl linssejä
- 3 valkosipulinkynttä
- nuudeleita
- 1 rkl kuivattua kurkumaa
- 1 rkl currya
- 3 laakerinlehteä
- 1 pussi jauhettua sahramia
- 1,5 l kasvislientä
- Kuutioi kurpitsa, leikkaa purjo paloiksi ja huuhtele linssit. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna kattilassa pariruokalusikallista öljyä ja kuullota purjoja pari minuuttia. Lisää kurpitsat ja valkosipuli ja jatka kuullottamista pari minuuttia.
- Ripottele päälle kurkuma ja curry
- Lisää kasvisliemi, sahrami ja laakerinlehdet sekä linssit
- Lisää viimeisenä nuudelit ja keitä kypsäksi.
Siinä se – lisukkeitahan voi mielensä mukaan vaihdella. Minun piti laittaa mukaan kikherneitä, mutta unohdin liottaa ne edellisiltana, joten linssit hyppäsivät kehiin.