Nukkumisen taiteenlaji

Olen huomannut että nukkuminen on vaikea laji. En asettaisi silti itseäni perinteisistä uniongelmista kärsivien joukkoon. Voin nukahtaa lähes koska vain ja nukkua jopa 13 tai 14 tuntia. Minusta tuntuukin että mikään määrä unta riitä tekemään minusta virkeänä.

Olen alkanut myös nähdä unia joissa on epämiellyttävä tunnelma. Se vallitsee kun aamulla herään. Unet eivät silti riitä herättämään minua vaan nukun aamuun asti ja herään kylmän hikisenä. Illalla taas en pysty valvomaan. Uni tulee aikaisin ja vie mennessään. Väsymys on musertava.

Toimelias tyttö kun olen aloin ottaa asioista selvää internetin ihmeellisestä maailmasta. Myös eräässä dissosiaatiota käsittelevässä kirjassa on oma kappale nukkumiselle. Sen avulla kokosin ensimmäisenä itselleni nukahtamisboxin. Se on laatikko johon kootaan nukahtamista helpottavia ja rauhoittavia esineitä.

Minun boxini sisältää:

  • T-paidan
  • Tuoksusuihketta
  • Ponnareita
  • Listan spotifyn minua rauhoittavista soittolistoista
  • Miellyttävän tunnelman omaavia kuvia

Taidan lisätä sinne vielä kirjan, sillä yritän lukea iltaisin. 

Laitoin makuuhuoneen patterin pois päältä että sinne tulisi viileämpi. Kävelin koiran kanssa illalla reilun lenkin. Laitoin ruudut kiinni tuntia aiemmin kuin menin nukkumaan. 

Tulos: Nukuin viiteen asti aamulla. Näin edelleen painajaista, mutta tunsin itseni virkeämmäksi. Pienempi määrä unta riitti! Nukahdin vielä pariksi tunniksi ja sain torkkua ilman pahoja unia. 

Tällä tiellä saattaisi olla hyvä jatkaa.

hyvinvointi terveys mieli hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *