Mehevä raparperi-omenapiirakka!
Humpsis, hypättiin taas uuteen viikkoon!
Syksy lähestyy kuin pikajuna, mutta vielä on raparperia jäljellä! Heh! Ne sinnikkäät pirulaiset kasvavat aivan pakkasille saakka.
Olin eilen kutsuilla, ja valmistin sinne raparperista ja omenasta piirakkaa. Tästä tulee muuten aivan taivaallista! Resepti on vuoden 2006 S-Ryhmän Yhteishyvä-lehdestä. Piirakkaohje on aluperin vain omenalle, mutta raparperi antaa siihen kivasti kirpeyttä. On muuten ollut kovassa käytössä tämä ohje, kuten kuvasta näkyy!
Onko tämä resepti kenties jollekin teistä tuttu?
Ohjeesta tulee pellillinen mehevää, ja suussasulavaa piirakkaa. Sopii siis hyvin vaikka juhliin tarjottavaksi 🙂 Parasta piirakka on suoraa uunista tulleena, vanilijakastikkeen kera. Tuo muruseos tuossa päällä antaa piirakalle kivaa rousketta ja suutuntumaa!
Näitä tarvitset:
20 annosta/pellillinen
Pohja:
4 kanamunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vhnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
Täyte:
2 omenaa
2 raparperinvartta
Muruseos:
50 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä (itse jätin pois)
Tee näin:
Vaahdota kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva margariini ja maito.Sekoita mahdollisimman vähän.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.
Kuori ja viipaloi omenat. Nosta viipaleet taikinan pinnalle.
Sekoita muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Ripottele muruseos pinnalle.
Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Maistuisko sulle? Miten sinä käytät raparperia?
Vieläköhän sitä ehtisi jotain uutta raparperireseptiä keksiä tälle syksylle? Aikaisemmin olen loihtinut raparperista raparperi-mansikkajuomaa sekä inkiväärikekseillä terästettyä helppoa kesäillan herkkua :)
Mukavaa maanantaita! Joko osallistuit vapaavalintaisen Annie Eleanoona -korun arvontaan!